Váltságdíj 34 csillagozás

Dean R. Koontz: Váltságdíj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elkaptuk a feleségét. Kétmillió kápéért visszakaphatja. Egy hétköznapi délután egy hétköznapi ember rémálomba illő üzenetet kap. A hívó nem viccel. Pedig Mitch, a kertész hogyan is tudna előteremteni ennyi pénzt. Ám a zsaroló úgy gondolja, képes rá. Ha valóban szereti a feleségét…Mitch valóban szereti. Jobban, mint az életét. Hatvan órája van, hogy ezt bebizonyítsa, s előteremtse az óriási összeget. Sőt, annál is többet…

Eredeti mű: Dean R. Koontz: The Husband

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Animus, Budapest, 2008
350 oldal · ISBN: 9789639884205 · Fordította: Torma Péter

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
indra
Dean R. Koontz: Váltságdíj

Tényleg olyan volt, mint egy fék nélküli hullámvasút.

>!
Yaten
Dean R. Koontz: Váltságdíj

igazán jó könyv, bár én személy szerint jobban szerettem tőle az Odd Thomas-os köteteket… bár embere válogatja :)) most fogom befejezni, már csak pár oldal… (oké pár fejezet)… kíváncsi vagyok, hogy olyan-e a vége, ahogy Koontz-tól megszoktam :D

>!
Andrée P
Dean R. Koontz: Váltságdíj

Érdekes, izgalmas írás! De azért nagy csodát ne várjon ettől a könyvtől senki, egy szimpla tuti kis krimi. Konntz most nem a kitalált, természetfeletti szörnyekről, hanem az emberekben rejlőkről ír. Jó volt ilyet is olvasni tőle és örülök, hogy megy neki a feszültségkeltés mindenféle spirituális cuccok nélkül is, nagyon is! És az a durva, hogy simán el tudom képzelni embertársaimról ezt amiről a könyv szól.

>!
gerlaip
Dean R. Koontz: Váltságdíj

A régi jók és az utóbbi gyengék után végre egy egész izgalmas krimi Koontztól. (És de jó, hogy nincsenek benne sem démoni árnyak sem sötétből leselkedő szempárok, mert már untam ezeket a dolgokat tőle.)

>!
Lanore P
Dean R. Koontz: Váltságdíj

Nem ez volt a legjobb könyve, amit olvastam, bár az is igaz, hogy a Rossz hely volt az első könyvem tőle, és azt még egyik sem tudta überelni :) Nem volt ez rossz sztori, csak egy kicsit laposra sikerült, hiányoltam a fordulatokat, az egész valahogy kiszámítható volt. No nem baj, ettől még maradok Koontz rajongó :)

>!
E_W
Dean R. Koontz: Váltságdíj

Rengetegen feldolgozták már ezt a témát, de Koontz nem véletlenül az egyik kedvenc íróm, hiszen ezt is fordulatosan és izgalmasan tudja elénk tárni. Na jól van, kimondom kereken: a székbe nyom, és nem enged! És nincs kiszállás!
Egy férfi küzdelmének lehetünk tanúi, ahogy a visszafogott, csendes,hétköznapi emberből egy félelmet nem ismerő „oroszlán" lesz. Szerintem a valóságban is léteznek ilyen emberek. Mert a férjeknek kellene megtartaniuk az esküjüket, „míg a halál el nem választ…" és még tovább is.
A vége talán kicsit túlságosan is gyorsan történt, és való igaz, hogy nem ez a legjobb könyve, mégis, kedvet kaptam a többi felkutatásához!

>!
wolfy27
Dean R. Koontz: Váltságdíj

Ez volt szerintem a legizgalmasabb könyv, amit olvastam Koontztól. Nagyon tetszett, mindig történt valami, amitől az egész a feje tetejére állt. A fél csillag levonás a legvége miatt volt, valahogy túl gyorsan vége lett én a pénz átadásánál vártam volna még valami fordulatot és én azért kíváncsi lettem volna, hogy hogy magyarázzák el a rendőrségnek ezt az egész emberrablásos-túszejtős történetet, hiszen Mitch kb. fél tucat embert megölt, kocsit lopott és rálőtt egy rendőrre. Ettől függetlenül zseniálisan sikerült ez a könyv.

>!
Sorter
Dean R. Koontz: Váltságdíj

A főszereplő végig nagyon szimpatikus, és valóban eszméletlenül pörgős regény, de a főgonosz kifejezetten nevetséges, a lezárás pedig több mint banális. Mindent összevetve egyszer azért érdemes elolvasni, sokszor tényleg nehéz letenni.
Koontz ezúttal földhöz ragadt, reális témához nyúlt, a végeredmény nem is lett rossz.


Népszerű idézetek

>!
Messi91 P

Az én szó mindig ridegen csengett a fülében.
A mi sokkal melegebben hangzott.

>!
Messi91 P

Nem akarták a világot sem uralni, sem megváltoztatni. Egy kicsiny sarkot szerettek volna benne, amit megtölthetnek nevetéssel és az otthon melegével.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: A hajnal átka
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Arthur Hailey: Bankemberek
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Kisimoto Maszasi: Naruto 15.
Olen Steinhauer: A Turista
Kario Dan: Múlt-varázs
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Barbara Wood: Babilon csillaga