Rettegés 74 csillagozás

Dean R. Koontz: Rettegés Dean R. Koontz: Rettegés

Ne nézz le, mert csapdába kerültél. Egy gyönyörű, rémült nő társaságában. Egy elhagyatott felhőkarcoló negyvenkettedik emeletén. Nyomodban a pszichopata gyilkos, akit Hentesnek becéznek. Ne nézz le, mert valamikor hegymászó voltál ugyan, de egy hatalmas esés óta beteg az egyik lábad és különben is rettegsz a magasságtól. Ne nézz le, mert a Hentes már lemészárolta a biztonsági őröket és kikapcsolta a lifteket. A lépcsőházat megfigyelés alatt tartja és csak egyetlen út marad a számotokra. Ne nézz le, mert iszonyatos mélység bámul vissza rád.

Eredeti cím: The Face of Fear

Eredeti megjelenés éve: 1977

>!
Interjú, Debrecen, 1990
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630288869 · Fordította: Gömöri Judit
>!
Interjú, Budapest, 1990
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630288869 · Fordította: Gömöri Judit

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Friedrich Nietzsche


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Dean R. Koontz: Rettegés

Hát ez nagyon izgalmas kis könyv volt! Örülök, hogy ismét bizalmat szavaztam Koontz-nak! :)

Miért éppen ez a regény?

1.) … mert csak 74% …
2.) … mert még ezen kívül 3 könyvet kötelező elolvasnom idén egy kihíváshoz …
3.) … mert a magyarul megjelentek közül ezt találtam a legrövidebbnek …
4.) … mert valami izgalmas cselekményre számítottam az ismertető és a borító alapján …
5.) … mert reménykedtem benne, van jobb könyve is a Rossz helynél…
6.) … mert a Párom szereti ezt az írót és nem akartam Neki csalódást okozni …
stbstbstbstbstbstb

Kiknek nem ajánlott a könyv?

1.) Üldözési mániában szenvedőknek ;
2.) 15 éven aluliaknak ;

Kiknek ajánlott a könyv?

1.) Filozófiát szeretőknek ;
2.) Összeesküvés-elmélet rajongóinak ;
3.) Krimi, thriller rajongóknak ;
4.) Akik szeretik a jó befejezéseket ;
5.) Akik egy kis könnyed kikapcsolódásra vágynak ;
6.) Akiknek van pár szabad órájuk … Ugyanis nehezen tehető le! ;)

Úgyhogy összességében 5-ösre értékelem az olvasottakat. :) Kérem a következőt!

3 hozzászólás
>!
chhaya P
Dean R. Koontz: Rettegés

A könyv legfőbb tanulsága: a hókotró az erősebb.
Más mondanivalóm nincs.

>!
semmilyen P
Dean R. Koontz: Rettegés

Remek könyv! Elejétől a végéig lebilincselő. Nehéz letenni (párszor megtettem, nem volt időm, ezért tudom). Graham egy súlyos problémákkal küzdő férfi, akinek gyakorlatilag semmilyen pozitív önértékelése nincsen. Connie pedig egy nagyon is céltudatos nő, aki nem mellesleg nagyon szereti Graham-et. Amikor a férfi látomásaiban felbukkan a Hentes nevű sorozatgyilkos azonnal leendő áldozattá is válnak mindketten. Hiszen a Hentes nőket gyilkol tehát nem elég megölni Graham-et hanem Connie-nak is halnia kell a forgatókönyv szerint. Az őrültek általában valamilyen filozófiát keresnek a cselekedeteik és gondolataik számára. Szegény Nietzsche! Ebben a történetben ő volt az, aki a filozófiát adta háttérnek.
A toronyházban történtek miatt a férfiből kitört a védő ösztön a barátnője iránt és ez felülírta korábbi félelmeit, önértékelési zavarát. Már csak egy védelmező volt, aki akár az élete árán is megvédi szerelmét.
Kezdetben mást gondoltam gyilkosnak, ezért egy cseppet meglepődtem a végén.
Tetszett!!

>!
Haspók
Dean R. Koontz: Rettegés

A szerző korábbi művei közül való, de azt kell mondanom, hogy már akkor is értett a hangulatteremtéshez ,feszültségkeltéshez, izgalom növeléséhez.
Amit későbbi írásaiban is észrevettem, az az ,hogy majdnem mindig bátor karakterek a főszereplői a történeteinek.

>!
darkfenriz
Dean R. Koontz: Rettegés

Valahogy ilyennek képzelném az amerikai valóságot, félelem, rettegés, főleg New Yorkban, ahol a bűnözés sok kerületben dívik. Ez a látó emberke a Hideg tűzzel hozható párhuzamba, bár azért persze egész más. No persze inkább átok, mind áldás egy ilyen képesség, ha éjszaka a puha meleg ágyikódban fekve brutálisan véres, belezős gyilkosságokat vizionálsz, amik persze pár mérfölddel arrébb sajnos tényleg megtörténnek. Zseniális az amerikai talk-show-k leírása, pont ilyen bunkónak képzelném el a műsorvezetőt, ahol a gerinctelenség tök mindegy, lényeg, hogy meglegyen a nézettség.
Egy tréfás kedvű, önmagát szórakoztató, ám hidegvérű, művelt gyilkosról van szó, aki eltér a bűnözői stílusjegyektől. Tetszik a helyszín is, egy irodaház, ahol a péntek esti nyugalom árad szét, talán túlságosan is nagy a nyugalom és az, hogy nem történik semmi. Megdöbbentő olvasni a gyilkos gondolatait, hogy mi motiválja az emberi élet kioltására. Übermensch, szuperemberre hajló elmélkedések folyósóin kavargunk, és hát én elhiszem, hogy van olyan élethelyzet, amikor efelé sodródunk, de aztán kinőjük. Bár amint a mellékelt ábra mutatja: nem mindannyian. És ilyenkor sokan jöhetnek azzal, hogy valamely író/filozófus szavaival mekkora felelősséget vállal, na de ugyanazon sorok valakiből egy pozitív jótevőt hoznak elő, míg másból egy öntelt, gonosz, fondorlatos gyilkost.
A másik oldalon ott a férfi, akinek itt az ideje szembenéznie a félelmeivel, aki még magában sem tud hinni, sőt a felesége többet hisz róla, mint ő saját magáról. Itt az ideje belemerülni a veszélyekbe. Teljesen realisztikus, Koontz nem is próbálja meg heroikus magasságokba emelni, hisz minden ember fél egy kicsit, ez elől nincs menekvés. Bár a félelmet legyőzve az átlagember is komoly tettekre ragadtatja magát, az életösztön rejtett tartalékokat hozhat elő.
Nagyon tetszik a hajmeresztő ötlet és ennek az extrémsportnak a közelebbi megismerése is egész érdekes, emeli a színvonalat.
Hangulatos, kellemesen szórakoztató könyve ez Koontz-nak. Teljesen jó olvasmány, akciódús, izgalmas, leköti a figyelmet. Ja és egy januári péntek estéről szombat hajnalba átcsapva teljesen aktuális :)

>!
AnneTheCat
Dean R. Koontz: Rettegés

Hű, ez aztán izgalmas regény volt!
Mindvégig képes volt feltartani az érdeklődésemet. Annyira izgultam a párocska életben maradásáért, hogy képes voltam minden mást kizárni magam körül. És ez jó. Egy thrillernek, azt hiszem, ilyennek kell lennie.
Továbbá érdekesnek találtam az elméletet a gyilkosságok mögött. Bármikor megtörténhetne egy ilyen gyilkosságsorozat. Vagy talán éppen most is történik hasonló a világon, csak még nem vettük észre?

>!
Alumni
Dean R. Koontz: Rettegés

Ahogy egyre jobban próbálok visszaemlékezni a sok évvel ezelőtt olvasott Koontz-regényekre, rá kell jönnöm, hogy az akkori tetszési index mára lejjebb csusszant. Nemcsak az elvárásaim nőttek meg, hanem nyitottabb is lettem, és jóval több információhoz hozzáférek, emiatt nem kell beérnem pár szerzővel, Koontz esetében főleg azért, mert King mellett (mögött) az ő irományaiból adták ki a legtöbbet magyarul a thriller/horror/krimi szegmensből.
Na szóval ezt a könyvet szinte bárki megírhatta volna. Annyira, már primitív szinten alapvető (még a címe is), és olyan egyszerű írói eszközökkel él, mindezt olyan könnyed stílusban, hogy ez egy, a zsánerben viszonylag tájékozottabb illető számára már nem kunszt. A 3,5 csillag az akkori értékelésem.

>!
Rooxy
Dean R. Koontz: Rettegés

Egyszerű kis könyv az írótól. Bár jobban örültem volna, ha a sorozatgyilkosságok kerülnek ténylegesen a középpontba, azért így sem volt annyira rossz. Rövidsége ellenére is kicsit unalmassá vált a végére.
Bővebben: https://moly.hu/system/covers/big/covers_8760.jpg?1395345487

>!
Chicago
Dean R. Koontz: Rettegés

Hát én egy igazi hülye vagyok!
Tavaly novemberben olvastam először ezt a könyvet és akkor annyira elviselhetetlennek találtam, hogy kis híján földhöz vágtam!
Most újraolvasva viszont rá kellett jönnöm, hogy ez egy kiváló regény! Nem értem, mi volt vele a bajom? Talán csak nem voltam megfelelő hangulatban. Ezért is érdemes újraolvasni könyveket! Néha teljesen ok nélkül átsiklunk bizonyos dolgok felett, melyek több odafigyelést érdemelnének!
Ez a könyv tele van feszültséggel, pörgős, lebilincselő jelenetekkel. „Hentes” azaz a drága pszichopata gyilkosunk igazán kitesz magáért!

>!
Virágszépe
Dean R. Koontz: Rettegés

Koontz most is az idegeimen táncolt. Hihetetlen tehetséggel, néhány mondattal eléri, hogy átérezzem azt a szorongást, rettegést, amit a menekülő szereplő átélhet. Ezt nem lehet megtanulni, erre születni kell. A gyilkos itt is sokkal zseniálisabb, okosabb, mint a rendőrök, de biztosak lehetünk abban, hogy végül győz az igazság. Olvasás közben többször éreztem azt, hogy talán az író néhol túlzásba vitte a szereplő jellemét, vagy úgy gondoltam, hogy lehetetlen véghezvinni, amit megtettek, de végül rájövök, hogy nagyon jó a könyv, igazán izgalmas, szórakoztató.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Talán egy szép napon egyszer ez a sok hülye egymás torkának esik, és csak azok maradnak életben, akik méltóak arra, hogy ezen a világon élhessenek.

>!
Lunemorte MP

Túl tökéletes vagyok ahhoz, hogy szerény legyek.

>!
Lunemorte MP

Az ember nem más, mint egy kötél, mely összeköti egymással az állatot és a felsõbbrendû embert. Egy kötél a szakadék fölött.

2 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

Szép lassan elveszítetted a hitedet saját magadban, az önbizalmadat pedig szándékosan szétromboltad. Attól félek, ha a maradékot is elpusztítod, akkor semmid sem marad.

>!
Lunemorte MP

Én sosem vontam meg tõled a bizalmamat, te voltál az, aki megvontad saját magadtól.

>!
Lunemorte MP

Nem élvezed ki igazán az életet. Nincs elég tapasztalatod, sosem engeded el magad teljesen. Ez az egyetlen kivetnivaló benned, persze a zoknidon kívül.

>!
Lunemorte MP

Meg akarom tanítani az embereknek a létük értelmét. Ez pedig nem más, mint a felsõbbrendû ember, aki a sötétségbõl bukkan a fényre.

75. oldal

>!
Lunemorte MP

– Ki beszélt itt az igaziról, a tökéletesrõl? A legtöbb férfi már egy fél tökéletessel is beéri.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Helena Silence: Ezüsthíd
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Thomas Harris: A vörös sárkány
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Caleb Carr: A Halál angyala
Lawrence Block: Döfés a sötétben
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja