Maszk 41 csillagozás

Dean R. Koontz: Maszk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. Carol Tracy egy esős napon elüt az autójával egy elragadó szőke kislányt. Hogyan is sejthetné, hogy ez az angyali teremtés egyszer az életére tör majd. A kislány megtévesztő, ártatlanságot sugárzó maszkja mögött egy másik lány énje rejtőzik. Egy olyan lányé, aki a reinkarnáció, a lélekvándorlás kifürkészhetetlen szeszélye folytán az angyali kislány testébe költözve készül arra, hogy bosszút álljon anyján, egy olyan vétkéért, amit az el sem követett. Különös hangulatú, feszültséggel teli könyv a bosszúvágy fűtötte gyűlöletről és arról, hogy milyen félrevezető lehet a maszk, amit viselünk.

Eredeti cím: The Mask

Eredeti megjelenés éve: 1981

>!
Animus, Budapest, 2001
350 oldal · ISBN: 9639307394 · Fordította: Balázs Ildikó

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Dean R. Koontz: Maszk

Egy kicsit alulértékelt ez a könyv. Talán azért, mert Dean R Koontz olyanná vált, mint Danielle Steel vagy Nora Roberts. A rengeteg kötelező kurzusmű között nehéz megtalálni. ha valami jó. Ez szerintem még a vállalható kategória. A sok hangulatfestő kifejezés az elejétől kezdve feszültté és ijesztővé teszi a könyvet. A történet egyszerű, de egész ötletes. A vége talán lehetett volna kidolgozottabb. Összességében megérte elolvasni.

>!
Rooxy
Dean R. Koontz: Maszk

Igazán félelmetes könyv, ami mondjuk az írónál nem meglepő, de némelyik tényleg különösen ijesztőre sikeredik. Nos, ez egyértelműen olyan… Sajnos, a fülszövegből elég sok minden kiderül, aminek talán nem kellett volna, hogy valami fordulat is maradjon… A cselekmény talán kicsit talán lassan haladt, de a rémisztő részek annyira megtették hatásukat, hogy szinte fel sem tűnt, hogy semmi sem történik…A végével nem voltam megelégedve, olyan hirtelen következett be, hogy azt hittem valaki kitépte a többi lapot, amin a befejezés lenne…

>!
E_W
Dean R. Koontz: Maszk

Nem olyan rossz könyv ez, mint ahogy a százalék mutatja!
Régen olvastam már Koontz-ot, így nem tudom behatárolni, hogy a többi regényéhez képest mennyivel sikerült gyengébben. Mindenesetre szövevényes volt, helyenként borzongató, ahogy azt el is várnánk, de nekem valahogy hosszúra nyúlt. Feszesebb történetvezetéssel ütősebb lehetett volna. A vége össze lett csapva.

>!
Anó P
Dean R. Koontz: Maszk

Nem tartozik a legjobb Koontz-regények közé, számomra legalábbis nem. Ijesztőnek azonban elég ijesztő és nyomasztó volt. A lélekvándorlásnak ez a formája, amelyről itt van szó, nem túl felemelő. A regény vége pedig kissé befejezetlen és egyáltalán nem megnyugtató.
Talán most kissé leállok Koontzzal – ezen és a nemrég olvasott A rossz helyen kívül meg egy regénye van meg nekem, a Mr. Murder, mindegyik Rukkolás szerzemény.

>!
patrik1212
Dean R. Koontz: Maszk

Hatalmas könyv.Életem első Dean R. Koontz könyve volt, de jön még több is.


Népszerű idézetek

>!
Andrée P

A gonosz nem egy arc nélküli idegen,
Aki valahol messze él.
A gonosznak arca van,
Boldog szemekkel és széles mosollyal.
A gonosz köztünk jár, maszkot visel,
Mely olyan, mint bármelyikünk arca.

193. oldal

>!
Andrée P

Egy pillanatig Grace-nek az az érzése támadt, hogy nem egy tudatlan állat szemébe néz. A macska tekintete intelligenciát sugárzott. Bölcsességet. Tapasztalatot. Többet, mint ami egy állattól megszokott.

243. oldal

>!
Andrée P

Különös módon, bár már elfogadta a reinkarnáció létezését, és tudta, hogy van valamiféle élet a halál után, mégis félt meghalni. Az örökélet bizonyossága semmivel sem csökkentette a mostani élet értékét. Most, hogy már valami érzékekkel nehezen felfogható jelenséget is meglátott a világ látható felszíne alatt, úgy érezte: még több célja és értelme van az életének.
Nem akart meghalni!

305. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Álom doktor
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Stephen King: Joyland
Blake Crouch: A pokol kapujában
Robert Bloch: Pszicho
Simon Hawke: Ragadozó 2.
Stephen King: Coffey a halálsoron
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Chuck Wendig: Vészmadarak
Peter Straub: Torok