Maszk 62 csillagozás

Dean R. Koontz: Maszk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. Carol Tracy egy esős napon elüt az autójával egy elragadó szőke kislányt. Hogyan is sejthetné, hogy ez az angyali teremtés egyszer az életére tör majd. A kislány megtévesztő, ártatlanságot sugárzó maszkja mögött egy másik lány énje rejtőzik. Egy olyan lányé, aki a reinkarnáció, a lélekvándorlás kifürkészhetetlen szeszélye folytán az angyali kislány testébe költözve készül arra, hogy bosszút álljon anyján, egy olyan vétkéért, amit az el sem követett. Különös hangulatú, feszültséggel teli könyv a bosszúvágy fűtötte gyűlöletről és arról, hogy milyen félrevezető lehet a maszk, amit viselünk.

Eredeti megjelenés éve: 1981

>!
Animus, Budapest, 2001
350 oldal · ISBN: 9639307394 · Fordította: Balázs Ildikó

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Dean R. Koontz: Maszk

Egy kicsit alulértékelt ez a könyv. Talán azért, mert Dean R Koontz olyanná vált, mint Danielle Steel vagy Nora Roberts. A rengeteg kötelező kurzusmű között nehéz megtalálni. ha valami jó. Ez szerintem még a vállalható kategória. A sok hangulatfestő kifejezés az elejétől kezdve feszültté és ijesztővé teszi a könyvet. A történet egyszerű, de egész ötletes. A vége talán lehetett volna kidolgozottabb. Összességében megérte elolvasni.

Gabriel6 P>!
Dean R. Koontz: Maszk

Hát ez meg mi volt??
És miért nem olvastam eddig soha ettől az írótól?
Pedig sokszor belefutottam már ebbe a névbe, a hideglelést gondoltam kikölcsönzöm egyszer a könyvtárból, de sajnos csak a raktárukban van meg, így inkább letettem róla. De azt hiszem fogok még tőle könyveket keresni.
Ez a történet végig nagyon izgalmas volt, egy percre sem múlt a feszültség. A téma is igen közel áll hozzám, a reinkarnáció. Nagyon együtt tudtam érezni az elején a kislánnyal, a pókiszonya miatt, hisz magam is undorodom ezektől a nyolc lábú szörnyetegektől..
A vicces az olvasásomban, hogy kb két nap alatt végeztem, de nem tudtam róla. Letöltöttem a netről, és a végén jöttem rá, hogy nincs vége, és pont a legizgalmasabb résznél kellett abbahagynom. Ma sikerült kikölcsönöznöm a könyvtárból. Na mondom végre folytathatom. Aha, persze. Most döbbentem rá, hogy a végére értem, mert egyszerűen ilyen furán fejezte be az író, kissé hiányérzetem van miatta. Ettől függetlenül nem tudok ötnél kevesebb csillagot adni rá.

anett86 >!
Dean R. Koontz: Maszk

Helyenként elég ijesztő volt, olvastatta magát és a történet maga se volt rossz, de valahogy nem fogott meg annyira. Első könyvem volt az írótól, de biztos teszek még vele egy próbát.

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!
Dean R. Koontz: Maszk

Úgy húsz éve Koontz szinte minden könyvét elolvastam, de erre nem emlékszem. Hát… nem is tudom. Hozta a szokott formáját, mégis hiányolok pár dolgot, és a meg nem írt zárójelenet, amit olvasva végre megnyugodhatnánk, csak egy a sok közül. Az egyik érzésem, hogy kicsit sok dolgot zsúfolt bele az író, a másik persze, hogy túl keveset mondott el. A legfontosabb részlet már a történet negyedénél világos volt spoiler, azt viszont nem értem, hogy került a beavatottak körébe Paul. Ő valahogy kilógott a történetből, mert nem volt sem jó, sem rossz, inkább csak afféle elszenvedője valaminek, amihez semmi köze sem a múltban, sem a jelenben. Még a macskának is több szerep jutott, mint neki.
Sajnos túl sokat láttam már az életben, ezért ez a történet sem rázott meg, pedig nagyon jól tálalta az író. Nem az ő hibája, a befejezetlenség érzése viszont igen. Jó lett volna egy megnyugtató lezárás.

Én_az_olvasó>!
Dean R. Koontz: Maszk

Szeretem Koontz könyveit, de ez nem lett a kedvencem. Sokáig zavaros volt a történet, hogy ki kicsoda és miért teszi, amit tesz. A főszereplő házaspárt viszont kedveltem és szurkoltam nekik, hogy sikerüljön az örökbefogadási procedúrájuk. A könyv vége viszont egyértelműen nem tetszett. Értem én, hogy nyitva hagyja, hogy rám bízza, én hogy gondolom a befejezést, de nekem ez így olyannak tűnt, mintha elfelejtette volna megírni az utolsó pár oldalt.

zics>!
Dean R. Koontz: Maszk

Igen erdekes elkepzeles a reinkarnaciorol.
A cselekmeny nagyon logikusan felepitett volt es igy a hirtelen befejezes brilliansra sikeredett. Akartad volna meg tovabb olvasni, de radobbentel, hogy vege. Es a lemaradt zarojelenet az olvaso fejeben szuletett meg. A szereplok atlagosan lettek megformalva, semmi kiugro, semmi kulonleges. Nem ugy, mint a feszultseg! Laprol lapra fokozodott, magaval ragadott. A szereplok szimplasaga ezerszeresen ellensulyozva lett igy. Zsenialis! A tortenet kulonosebben nem tetszett, de ahogyan talalva lett, az nagyon!

Sleepyd3m00n>!
Dean R. Koontz: Maszk

A történet leírása keltette fel leginkább az érdeklődésemet a könyv iránt, azonban csalódnom kellett. Lassú felvezetés, lassan pörgő, nem túl izgalmas cselekmények és a végét foghíjas, befejezetlennek tartom. Az alaptörténet érdekes lenne, de a kivitelezés nem sikerült valami ragyogóan.
Sokan ajánlották nekem az írót, hogy milyen jó krimiket, thrillereket ír ő is,de egy jó ideig nem szeretnék találkozni több művével. Majd a későbbiekben kap még egy lehetőséget.

E_W I>!
Dean R. Koontz: Maszk

Nem olyan rossz könyv ez, mint ahogy a százalék mutatja!
Régen olvastam már Koontz-ot, így nem tudom behatárolni, hogy a többi regényéhez képest mennyivel sikerült gyengébben. Mindenesetre szövevényes volt, helyenként borzongató, ahogy azt el is várnánk, de nekem valahogy hosszúra nyúlt. Feszesebb történetvezetéssel ütősebb lehetett volna. A vége össze lett csapva.


Népszerű idézetek

Andrée>!

A gonosz nem egy arc nélküli idegen,
Aki valahol messze él.
A gonosznak arca van,
Boldog szemekkel és széles mosollyal.
A gonosz köztünk jár, maszkot visel,
Mely olyan, mint bármelyikünk arca.

193. oldal

Andrée>!

Egy pillanatig Grace-nek az az érzése támadt, hogy nem egy tudatlan állat szemébe néz. A macska tekintete intelligenciát sugárzott. Bölcsességet. Tapasztalatot. Többet, mint ami egy állattól megszokott.

243. oldal

Andrée>!

Különös módon, bár már elfogadta a reinkarnáció létezését, és tudta, hogy van valamiféle élet a halál után, mégis félt meghalni. Az örökélet bizonyossága semmivel sem csökkentette a mostani élet értékét. Most, hogy már valami érzékekkel nehezen felfogható jelenséget is meglátott a világ látható felszíne alatt, úgy érezte: még több célja és értelme van az életének.
Nem akart meghalni!

305. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Kedvencek temetője
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Tóparti kísértetek
John Cure: Hontalan lelkek
Dennis Lehane: Viharsziget
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Thomas Harris: A vörös sárkány
Stephen King: Agykontroll