Idegen ​szív 35 csillagozás

Dean R. Koontz: Idegen szív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 34 éves sikeres, kreatív és dúsgazdag internetes vállalkozó, Ryan Perry, az élet császárának érzi magát egészen az első aggasztó tünetek megjelenéséig. Hamarosan gyógyíthatatlan szívbetegséget állapítanak meg nála, és a szívátültetésre várók listájára kerül. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melyben, ha alulmarad, Ryan minden elveszít, az egészségét, a szerelmét és végső soron magát az életét is.
Egy év elteltével Ryan tökéletes egészségnek örvend, újra megy az üzlet, és úgy tűnik, sikerül helyreállítani a kapcsolatát a menyasszonyával is. Váratlanul azonban nyugtalanító ajándékok kezdenek feltűnni a férfi otthonában: Valentin-napi szívecskék, egy szív alakú medál, majd egy szívműtétet tartalmazó videó a következő hátborzongató üzenettel kísérve: ENYÉM A SZÍVED.
Ryan Perry még csak nem is sejti, hogy az orvosi csoda, amelynek köszönhetően újabb esélyt kapott az életre, rövidesen még a halálnál is szörnyűbb átokká válik.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Szukits, Budapest, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973812 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Dean R. Koontz: Idegen szív

Úgy gondoltam, 2016-ot a kedvenc írómmal búcsúztatom, biztos voltam benne, hogy Koontz nem okozhat csalódást – de be kell látnom, hogy ő sem a régi már. Tudom, én is hibás vagyok abban, hogy a könyveit a tőle olvasott kedvenceimhez (Rossz hely és Virrasztók) hasonlítom, de akármennyire is próbáltam megszeretni Ryan történetét, nem ment. Az elején még tetszett a lassú, apró részletekre kiterjedő bemutatás, de kb. a felénél járhattam mikor előjött az érzés, hogy tulajdonképpen még semmi sem történt. Olvastam Ryan mindennapjairól, a kétségeiről, a szívroham közeli állapotairól, majd rá kellett jönnöm, hogy a fülszöveg által ígért lényegről (ami egy kisiskolás kriminek felel meg), magáról a sztoriról és a miértekről gyakorlatilag csak az utolsó fejezet szól, minden addigi oldal ennek a hosszú bevezetése. Kedvenc írómról van szó, így nem tudok rá kevesebb csillagot adni, de annnnnnnnyira rossz és idegesítő érzés, amikor pontosan tudom, hogy ennél milliószor jobbat tud írni… nem csak Koontz-hoz mérten gyenge produktum, kezdő írónál sem lenne pozitívabb az értékelés sajnos.

2 hozzászólás
>!
smetalin
Dean R. Koontz: Idegen szív

Nagyon régen olvastam már az írótól. Azt is mondhatnám, még gyerekkoromban, és arra emlékszem milyen félelmetesek voltak a könyvei. Ez nem az.
Nagyon lassan indul be, egy férfi megpróbáltatásait, lelki viaskodását olvassuk 200 oldalon keresztül, mikor is meg tudja, hogy új szívre van szüksége. Megkapja a szívet, sok furcsaság történik vele, már az átültetés előtt is, de utána is. Kutatja az okokat, keresi a válaszokat, ha megleli őket, akkor nyugalomra talál?
Van egy kis misztikum egy kis krimi is a történetben, összességében szerintem nem rossz a történet, kicsit mélyebb mint a régebbi könyvei.

>!
Barbiianyuja P
Dean R. Koontz: Idegen szív

A fülszöveg elolvasása után és a borítón virító „The New York Times Bestseller” embléma miatt egy fergeteges sztorira számítottam. Ezzel szemben egy lassan kibontakozó történetben találtam magam, ami nehézkes is volt. Ráadásul a könyv helyesírási hibái is zavartak. A mű nem adott többet, mint amit a fülszövegben olvashatunk. Szó szerint: a teljes történetet leírta. Ami pedig végképp zavart, hogy már az olvasás elején kitaláltam a könyv végét, s emiatt nem történt semmi váratlan. spoiler Sajnálom, hogy nem szerettem meg a szerzőt.

>!
Balázs_Erőss
Dean R. Koontz: Idegen szív

Egy ideig azt hittem, hogy végre megint kezeim közé kapok egy pöpec, paráztató Koontz-könyvet… de nem! A paranoiás részek nagyon jól voltak megírva, már-már el is indultam a kényelmetlenül-izgő-mozgó-körbepillantgatós olvasási szintre, de ez nem tartott túl sokáig. A befejezés pedig… hmm… nos, pont ilyen kisértetek vannak a ganédomb mellett.
Hulladék egy befejezés született, az egyszer tuti!
Elkerülhető olvasmány.

>!
cirmilla
Dean R. Koontz: Idegen szív

HŰŰŰŰŰ. Rémálmom volt, esti olvasásra semmiképp nem ajánlom. Nagyon érdekes sztori, némi spirituális beleérzés szükséges, egyébként kicsit érthetetlennek tűnhet. Tetszett.

>!
Barbár 
Dean R. Koontz: Idegen szív

Rettenetesen hazug könyv. Egy pszichopata hatására talál rá a főhős a helyes útra.
Ha a könyvet milliárdosok olvassák, rájönnek, hogy jobb minél hamarabb lemondani vagyonukról, és közösségeket alapítani „sajátos nevelési igényű fiatalok” számára, mielőtt valaki egy kis kínzással figyelmeztetné őket erre a kötelességükre.

>!
Anikó_Stigermájer
Dean R. Koontz: Idegen szív

Ez egy tök egyszerű krimi.Többet senki ne várjon tőle és akkor igenis élvezhető.Ez a könyv legalább nem ment át a végére valami elvont baromsággá mint sajnos oly sokszor előfordul a szerzőnél

>!
Emyna_Ryuu P
Dean R. Koontz: Idegen szív

Nem lett kedvenc a könyv. Nekem rettenetesen unalmas volt, egy thrillertől több izgalmat vártam volna. Ryan egyenesen idegesített, kicsit se tudtam megszeretni. A többi karakter meg felejthető. A vége nekem meg túl giccses lett. Szomorú vagyok, mert Koontz írt ettől százszor jobb könyvet.

>!
MasonMurray I
Dean R. Koontz: Idegen szív

Nehéz lenne spoilermentesen részletes véleményt megfogalmaznom, ezért rövid leszek. Talán nem véletlen, hogy a Koontz könyveit korábban hazánkban kiadó ANYMUS ezt a 2008-as könyvet nem fordíttatta le magyarra.Szerintem a leggyengébb Koontz-könyvek közé tartozik. Nem a téma és nem is a szövegezés miatt.
Jól van megírva, vagy inkább úgy fogalmaznék profin van megírva (látszik rajta, hogy az író túl van már néhány tucat sikerkönyvön) és a téma is megér egy jó sztorit.
Csakhogy ez a sztori nem jó, ebben a témában sokkal, de sokkal több volt. Csak benne is maradt. De ami a legszörnyűbb, és ami miatt majdnem csak 3 csillagot adtam minden profizmus és a jó témaválasztás ellenére, az pedig a befejezés.
Szörnyen szájbarágós, már-már a Jehova Tanúi kiadványaiban olvasható színvonaltalan példabeszédek szintjére süllyedő erőltetett, cukormázas, juharsziruppal nyakon öntött szöveget kapunk. Holott a szerző a sztori korábbi szakaszában nem győzi hangsúlyozni az egyik főszereplője példáján át, aki történetesen író, hogy az olvasót rejtett, a szöveg mélyebb rétegeiben lévő, rejtett utalásokkal kell vezetni jó megfejtés felé. Ehhez képest kapunk az arcunkba egy durva propagandaszöveget, ami szórólapon is erős lenne. Direktben.
A Koontz rajongókat úgysem tudom lebeszélni róla, aki pedig nem ismeri az író munkásságát, ne ezzel a könyvvel kezdje az ismerkedést…


Népszerű idézetek

>!
Lanore P

A harctéren sok mindent megtanul az ember. Aki sok szenvedést lát, az szelíd akar lenni.

114. oldal

>!
Lanore P

Az ellenség nem minden esetben szegez ránk fegyvert, vagy hajít ránk bombát. Van úgy, hogy nagyon közel áll hozzánk az illető. Időnként olyan, mint mi magunk vagyunk, és emiatt szinte láthatatlanná válik. Éppen ez teszi őt különösen veszélyessé.

115. oldal

>!
Barbiianyuja P

az élet olyasfajta harc, aminek megvívásához rengeteg optimizmusra és magabiztosságra van szükség.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: magabiztosság · optimizmus
>!
Barbiianyuja P

Az emberek görcsös, kétségbeesett kis lények… Ráadásul bonyolultak is. Ritka, hogy az egyik ember teljes mértékben meg- és kiismeri a másikat, és utána még mindig szereti…

162. oldal; 175. oldal

>!
Ninácska P

Volt egy élete, amire rá kellett találnia.

374. oldal

>!
Barbiianyuja P

Úgy érezte, most is ugyanaz a helyzet, mint az élet összes többi negatív fordulata esetén: lehet nyüszíteni, siránkozni, és lehet cselekedni. A cselekvés legalább reményt ad az embernek…

132. oldal

>!
Barbiianyuja P

Elmarad a kopogás, mert már válaszoltam rá, kinyitottam az ajtót.

177. oldal

>!
Alexander76

„Attól a naptól fogva,Ryan,hogy megszületünk,félnünk kell. De nem a haláltól.”

„Olyan alacsony lehetett a testzsír-százaléka,hogy Ryan biztosra vette,sós vízben úgy merülne alá,mint egy horgonyvas.”

>!
Barbiianyuja P

A sajnálat valójában nem más, mint az a fájdalom, amit az ember mások szenvedése láttán érez. Fájdalom, amihez hozzátársul a segíteni vágyás.

248. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gillian Flynn: Holtodiglan
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Halálos árnyék
Amanda Stevens: Örök kísértés
Dan Brown: Inferno
Mur Lafferty: Hat ébredés
Stephen King: Joyland
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Thomas Harris: A vörös sárkány