Hideg ​tűz 81 csillagozás

Dean R. Koontz: Hideg tűz

A Hideg tűz a szerző egyik kiemelkedő sikere, izgalmas, hátborzongató történet. Főszereplője, Jim Ironheart természetfeletti sugallatra szinte azonnal ott terem, ahol tragédia készülődik, és életeket ment. Holly Thorne, a magányosan élő és a férfialtban csalódott újságírónő figyelmét felkelti ez a titokzatos, vonzó külsejű férfi, aki három hónap alatt tizenkét életet mentett meg.
Az újságírónő Jim Ironheart nyomába ered és sikerül a férfi bizalmába férkőznie. Szerelem szövődik közöttük. Holly sok mindent megtud Jimről, a legfontosabbat azonban nem: vajon miféle erő irányítja ezt az embert, miféle látomások kísértik, miért suttog álmában a közelgő ellenségről, aki azért jön, hogy megöljön mindenkit …
A lélegzetelállító történet végén fény derül arra, miért perzseli a hősök szívét a Hideg tűz.

Eredeti cím: Cold Fire

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Animus, Budapest, 2005
638 oldal · ISBN: 9639563773 · Fordította: Nemes István
>!
Animus, Budapest, 1998
636 oldal · ISBN: 9638386614 · Fordította: Nemes István
>!
Animus / Cherubion, Budapest, 1992
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637841075 · Fordította: Nemes István

Enciklopédia 3


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
semmilyen P
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Az elején még nem is igazán tudtam, hogy mire számíthatok ebben a könyvben. Aztán ahogyan az események egyre inkább haladnak előre, egészen más irányt vesz a történet, mint amire az elején gondolni mertem.
Egyre baljóslatúbbá, kicsit félelmetessé válik az egész. A végén pedig valóban nagyon meglepő dolgok születnek.
Jim, akinek nem lehetett egyszerű ilyen képességekkel és ilyen tudással gyermekként élni majd felnőni mindent elkövet azért, hogy embereket mentsen.
Holly felismeri benne a furcsa embert, aki egyáltalán nem akar reflektorfénybe kerülni, mégis mindig a lehető legjobb helyen van akkor, amikor embereket kell megmenteni. Bele is szeret ami nagyon komoly hatással lesz mindkettőjük életére.
A nagypapával való találkozás aztán az olvasót is rádöbbenti arra, milyen nehéz is lehetett Jim Ironheart-ként élni ebben a világban.
Nos, milyen világban is? Melyik világban is?

>!
hypedne
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Első könyvem az írótól, de nem az utolsó, mert tudom, hogy a szüleim mennyire szeretik néhány könyvét és azt mondják, van ennél sokkal jobb is. :D Nem volt olyan rossz, mint amire számítottam, de néha azért untam kicsit. A vége pedig elég furára sikerült. :D A szerelmi szál nekem kicsit hiteltelen volt, túl gyors és Holly néha eléggé idegesített.
Voltak jó és izgalmas részei, de nem lesz kedvenc. Talán majd az író egy másik könyve jobban megfog. :)

>!
Péter_Szombati
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Ez a könyv tényleg csak arra jó, hogy az ember „olvasson valamit”. Kifejteném kicsit bővebben: vízforralóra várakozás, sorbanállás és egyéb másféltől hat és fél percig tartó üresjáratok közben olvastam a telefonomon, és ideális volt, hogy ezen várakozási idők végén semmi de semmi fájdalmat nem éreztem azzal kapcsolatban, hogy el kell tennem a zsebembe és nem olvashatom most tovább.

A történet nagyon gyenge, a jellemrajzok még gyengébbek, a fogalmazás és a stílus még annál is gyengébb, a fordítás pedig rátesz még néhány lapáttal… Azért lett végülis másfél csillag, mert éppen azon a határon autózott a könyv, aminél még továbbolvastam, hogy na, legyen azért meg alapon.

Koontz-zal már sokat próbálkoztam korábban, de most megint jó ideig nem fogok. Egyszerűen nem fog meg, nagyon tucat, délutánisorozatos hangulata van az eddigi összes általam olvasott könyvének.

>!
Márk
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Mikor egy könyv cselekménye egyáltalán nem izgalmas vagy érdekes muszáj letennem. Bocsánat Koontz majd talán máskor

>!
Awa
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Ez volt az első könyv tőle. Már nem kifejezetten emlékszem rá, csak annyi maradt meg bennem, hogy kicsit abszúd volt, de azért tetszett.

>!
bézé
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Ezt már kétszer is olvastam. Másodjára, amikor kikölcsönöztem a Denevérlánytól, akkor nem emlékeztem rá, hogy már „megvolt” (nem a Denevérlány), de így is jó volt.

1 hozzászólás
>!
Könyvbarát
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Életem első könyve volt az írótól. Talán 15-16 éves koromban olvashattam de akkor nagyon tetszett.
Most újraolvasva már kicsit megkopott a varázsa -főleg hogy azóta már olvastam pár Dean. könyvet és elég sok egy kaptafára épül fel- de ettől függetlenül tetszett.

>!
fargo007
Dean R. Koontz: Hideg tűz

izgalmas könyv… jobban indul sajnos, mint amivé válik.

>!
atr0p0sz
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Hosszú idő óta az első élvezhető Koontz regény, amit olvastam. Csak azért nem kapott 5 csillagot, mert volt pár nagyon idegesítő frázis a könyvben. Egyetlen kutya sem volt benne!!!!! Juhúúú! :)

>!
Heske P
Dean R. Koontz: Hideg tűz

Ez volt az első Dean R. Koontz könyvem magyarul és bár nem ilyenre számítottam, nekem nagyon tetszett. Érdekesen, izgalmasan vegyítette a misztikumot, természetfelettit egy létező pszichológiai tünettel, betegséggel és nem rontott az összképen a romantikus szál sem.


Népszerű idézetek

>!
Awa

Az élet olyan, mintha egy cukrászdában áfonyás süteményt kapnánk, holott barackos-diósat rendeltünk. Nincs olyan sok barack vagy dió, és az ember azzal van elfoglalva, hogy mi az ami hiányzik, pedig sokkal okosabb lenne ha rájönne, hogy az áfonyának is jó íze van.

Kapcsolódó szócikkek: áfonya · élet
>!
Lunemorte MP

– Csak e vadonban érzem, hogy élek, távol a civilizáció látványaitól és hangjaitól, mert itt szinte hallom, ahogy a természet hangot ad a fákban, a bokrokban, a magányos tavacskákban, az avarban.

15. oldal

>!
Lunemorte MP

– A Föld egy élőlény. Képes beszélni hozzánk, ha kiérdemeljük, kinyitja a száját bármelyik kőben vagy bokorban, és ugyanolyan érthetően beszél, akárcsak én.

16. oldal

>!
Lunemorte MP

A valós világban, akár az álmokban, semmi sem olyan, mint aminek látszik.

7. oldal

>!
Lunemorte MP

Az élet jelentés nélkül olyan, mintha meg sem születne. Találunk egy küldetést, melyre felesküszünk …vagy készen állunk a Halál sötét kürtszavára. Ha nem lebeg előttünk semmi cél az életben, semmi sem lebeg előttünk ha nincs állandó küzdelem … vagy hullassuk vérünket egy öngyilkos pengénken.

7. oldal

>!
Lunemorte MP

– Érezni, hogy egy ötezer hektáros erdő szélén vagyunk, mi? Emberi bűz alig lengi be a levegőt.

14. oldal

>!
Lunemorte MP

– Az emberi lények nem különbek, mint a tetvek.

16. oldal

>!
Lunemorte MP

– Sajnálom, de úgyis csak unalmas dolgokat tudnék mondani.
– Hiszen épp most mentette meg egy gyerek életét!
– Ettől eltekintve unalmas alak vagyok.

30. oldal

>!
Lunemorte MP

– A természet makulátlansága megtisztítja a lelket. A lélek megújult tisztaságából ered a nagy költészet magasztos gőze.

15. oldal

>!
Lunemorte MP

– Nem adom meg a nevüket. Jó barátaim kissé zárkózottak, nem akarom, hogy zaklassák őket.

32. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Végítélet
Dacre Stoker – J. D. Barker: Dracul
Stephen King: Az
Dennis Lehane: Viharsziget
Joe Hill: NOS4A2
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
Stephen King: A ragyogás
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Stephen King: A búra alatt