Az ​ősellenség 67 csillagozás

Dean R. Koontz: Az ősellenség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a fiatal orvosnő megérkezik a hegyi üdülőhelyre, ahol nemrég nyitotta meg rendelőjét, a virágzó kis településre érthetetlen csend borul. Mintha kihalt volna… És valóban. A lakóknak, üdülőknek nyomaveszett, s a doktornő és húga úgy érzi, hogy valaki figyeli őket. A megyei seriff és csapata segítségével elkezdődik a kutatás, mely már-már kilátástalannak tűnő harcba torkollik. De ki ellen? Valami ismeretlen természeti erő? Netán egy rejtőzködő őslény? Vagy maga a Gonosz az, aki a megfejthetetlen szörnyűségek mögött áll? A válasz tudója egyetlen ember: egy szerencsétlen régész, aki húsz éve könyvet írt a történelem rejtélyes tömeges eltűnéseiről, s ezért a szakma sarlatánnak kiáltotta ki, és kiközösítette.

Eredeti mű: Dean Koontz: Phantoms

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Animus, Budapest, 2000
544 oldal · ISBN: 9638386916 · Fordította: Süle Gábor

Kedvencelte 15

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Static P
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Jó volt most egy kis Koontz- ot olvasni. Már az elején belecsapott a lecsóba,alig tudtam abbahagyni az olvasást. Végig izgalmas volt, de a vége nem tetszett az kicsit furára sikeredett.

4 hozzászólás
>!
Andrée P
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Ehhez a könyvhöz érdekesen jutottam el és nem bántam meg!
A Jay és Néma Bob visszavág c. filmben megemlítik (Ben Affleck), hogy Affleck tök ász volt a Fantomokban.
Nos utánakerestem és megnéztem azt a filmet (és tényleg ász volt), amiről kiderült, hogy az egy Koontz könyvből készült!
Ez volt aztán a legnagyobb ász az egészben, mert egy elejétől, majdnem a legvégéig izgalmas, helyenként rémisztgetős, elég félelmes könyvről van szó.
Úgyhogy nekem ez lett az egyik kedvenc Koontzom!
Elég elgondolkodtató és ijesztő már a könyv eleje is, a „vajon mi is és vajon hogyan történt” feldobásával és ezt a hatást fenntartja végig. Aztán amikor kiderül, hogy mitől is tűntek el a kisváros lakói, az is egy nagy hűba!
A szereplők jól ki lettek találva. Megtaláltam köztük a nekem tetsző figurákat is illetve azokat is, akiket nem annyira tudtam megkedvelni.
Úgyhogy az enyhén furcsa legeslegvégén kívül más negatívumot nem tudok felróni :)

>!
Dorka50 P
Dean R. Koontz: Az ősellenség

@Andrée hozta ezt a könyvet az egyik kihívásomhoz és az értékelése keltette fel a figyelmemet. Nagyon nem bántam meg, higy beszeretemúgyhogy köszi Andrée! :) Eddig ez a könyve tetszik a legjobban. A kezdetektől fenntartja a veszültséget és az izgalmat. És szerintem nem szenved a „Koontz betegségben”, vagyis nincs összecsapva a vége. spoiler A karakterek mind szerethetőek és szimpatikusak voltak spoiler. Mondjuk Kale karaktere sztem simán kihagyható lett volna, de elfért a könyvben. Szóval a lényeg, hogy nagyon tetszett és este a filmet is megnézem!!

2 hozzászólás
>!
Candymandy P
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Amikor először olvastam, akkor nem tudtam miatta aludni…szóval akkor addig olvastam, amíg kiláttam a fejemből, hogy minél előbb végezzek vele. ><
Kíváncsi voltam, hogy most is ennyire megvisel e a sztori, de most egész jól bírtam, csak pár rész volt rizikósabb. Úgy tűnik megedződtem az évek alatt.
Tetszett, hogy spoiler
Még mindig tetszik ez a könyv, jó volt újraolvasni, csak spoiler

>!
Toto12
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Megint egy nagyon jó regény a horror királyától!
Megpörget és alig várod mi lesz a vég kifejlet. Egy kicsit a Dologra hasonlít , de így is jó!
A film elég jól sikerült annó a Házimozi egyik melléklete volt!
Ajánlom!

>!
Pripyat
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Nem rossz könyv,a sztori tényleg jó viszont a vége szerintem egy kicsit tényleg elrontott,ettől függetlenül mindenkinek ajánlom,mert nem rossz könyv!

>!
walksdowonders
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Nem mondom, hogy lerágtam mind a húsz körmömet, de azt sem, hogy ne olvassa el senki csak azért, mert nem hozza rá a frászt. Nem volt ám olyan rossz…

>!
HPeter
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Valóban az a baj vele, hogy a vége nem annyira sikerült.

>!
DavidSz
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Már az elején sejtettem hogy zagyvaság lesz. :( Pedig a kedvenc írómról van szó. Ellenben mesteri, ahogy megalkotott egy lehetséges összefüggést a dinoszauruszok kihalása, embercsoportok letűnése, és a könyvbéli település helyzete között.
Sokszor éreztem úgy, hogy az író csak időhúzást alkalmazott. „Na még pár oldalt hozzácsapok az amúgy 100 oldalban elférő történethez, kinyírok pár szereplőt még.” Ja igen, ez is negatívum hogy a könyvben aki kapcsolatba került az ősellenséggel, nem élte túl. Persze a könyv végére ez nem vonatkozik. Unalmas volt már. Továbbá azt sem értettem, hogy a két női főszereplőt, miért nem ebrudálták el onnan a hatóságok az első gyanús jelek megjelenésekor, vagy az első megmagyarázhatatlan halálesetkor? Nyomozásban nem vehettek volna részt. No mindegy, egyszer-olvasós könyvnek megtette :)


Népszerű idézetek

>!
Andrée P

Ha Billy istenfélő nazarénus lett volna, vagy világvégével fenyegetőző keresztény fundamentalista, akkor már tudná, milyen lény adja ezt a rettenetes hangot. Ha arra tanították volna, hogy a sötétség ura és követői emberi alakban vadásznak a kiszolgáltatott lelkekre, azonnal azonosítani tudta volna a lényt. Megállapíthatta volna: ez a sátán.

305. oldal

>!
Andrée P

A házak bejáratát olyan tömény sötétség borította, hogy szinte lehetetlen volt megmondani, nyitva van-e az ajtajuk. Vagy éppen most nyílnak ki lassan, hogy kilépjenek rajtuk az éjszakai utcára az ijesztő, eltorzult és feldagadt, démonként feltámadt halottak?

95. oldal

>!
Andrée P

-Az az ember nem szokott túlozni – mondta a seriff. – Hadd meséljek el valamit Talról! Másfél éve három napra Chicagóba utaztam egy bűnüldözői konferenciára, és amikor visszaérkeztem, először vele találkoztam. Kérdem tőle, mi történt, míg távol voltam, erre azt mondja, hogy csak a szokásos: ittas vezetés, kocsmai verekedés, egy-két betörés és különböző MFE…
– Az mi? – kérdezte Jenny.
– Macska a fán eset

179. oldal

>!
Andrée P

A gonosz nem elvont fogalom. A gonosz létezik. Alakja van. Leselkedik az emberre. Túlságosan is valóságos.

245. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Nathan Archer: Betondzsungel
Michael Slade: A gyilkos
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A búra alatt
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál