Az ​ősellenség 81 csillagozás

Dean R. Koontz: Az ősellenség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a fiatal orvosnő megérkezik a hegyi üdülőhelyre, ahol nemrég nyitotta meg rendelőjét, a virágzó kis településre érthetetlen csend borul. Mintha kihalt volna… És valóban. A lakóknak, üdülőknek nyomaveszett, s a doktornő és húga úgy érzi, hogy valaki figyeli őket. A megyei seriff és csapata segítségével elkezdődik a kutatás, mely már-már kilátástalannak tűnő harcba torkollik. De ki ellen? Valami ismeretlen természeti erő? Netán egy rejtőzködő őslény? Vagy maga a Gonosz az, aki a megfejthetetlen szörnyűségek mögött áll? A válasz tudója egyetlen ember: egy szerencsétlen régész, aki húsz éve könyvet írt a történelem rejtélyes tömeges eltűnéseiről, s ezért a szakma sarlatánnak kiáltotta ki, és kiközösítette.

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Animus, Budapest, 2000
544 oldal · ISBN: 9638386916 · Fordította: Süle Gábor

Kedvencelte 15

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Teljesen jó, izgalmas horror Koontz fénykorából, amikor még nem úgy nézett ki, és nem is úgy írt, mint egy amerikai tévés prédikátor.
Egyébként tökre ponyva, bárki bármit is mond, a vége pedig tipikus Koontz: elkapkodott, semmitmondó. Ettől függetlenül inkább ezt ajánlom, mint a mostani horrorkönyveit. Ja: és Ben Affleck tök ász volt a Fantomokban!

Én_az_olvasó>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Bevallom elfogult vagyok az íróval, eddig 1-2 könyve kivételével minden regényét szerettem, ezt is.
Tetszik az alapötlet: a történelem tömeges eltűnéseinek magyarázata horrorba ágyazva, egy kis hegyi városban történteken keresztül. Már szinte az elején „belecsap a lecsóba” és végig fenntartja az izgalmat. Nekem a végkifejlet is tetszett.

Static>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Jó volt most egy kis Koontz- ot olvasni. Már az elején belecsapott a lecsóba,alig tudtam abbahagyni az olvasást. Végig izgalmas volt, de a vége nem tetszett az kicsit furára sikeredett.

4 hozzászólás
Andrée P>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Ehhez a könyvhöz érdekesen jutottam el és nem bántam meg!
A Jay és Néma Bob visszavág c. filmben megemlítik (Ben Affleck), hogy Affleck tök ász volt a Fantomokban.
Nos utánakerestem és megnéztem azt a filmet (és tényleg ász volt), amiről kiderült, hogy az egy Koontz könyvből készült!
Ez volt aztán a legnagyobb ász az egészben, mert egy elejétől, majdnem a legvégéig izgalmas, helyenként rémisztgetős, elég félelmes könyvről van szó.
Úgyhogy nekem ez lett az egyik kedvenc Koontzom!
Elég elgondolkodtató és ijesztő már a könyv eleje is, a „vajon mi is és vajon hogyan történt” feldobásával és ezt a hatást fenntartja végig. Aztán amikor kiderül, hogy mitől is tűntek el a kisváros lakói, az is egy nagy hűba!
A szereplők jól ki lettek találva. Megtaláltam köztük a nekem tetsző figurákat is illetve azokat is, akiket nem annyira tudtam megkedvelni.
Úgyhogy az enyhén furcsa legeslegvégén kívül más negatívumot nem tudok felróni :)

Dorka50 P>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

@Andrée hozta ezt a könyvet az egyik kihívásomhoz és az értékelése keltette fel a figyelmemet. Nagyon nem bántam meg, higy beszeretemúgyhogy köszi Andrée! :) Eddig ez a könyve tetszik a legjobban. A kezdetektől fenntartja a veszültséget és az izgalmat. És szerintem nem szenved a „Koontz betegségben”, vagyis nincs összecsapva a vége. spoiler A karakterek mind szerethetőek és szimpatikusak voltak spoiler. Mondjuk Kale karaktere sztem simán kihagyható lett volna, de elfért a könyvben. Szóval a lényeg, hogy nagyon tetszett és este a filmet is megnézem!!

2 hozzászólás
Candymandy>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Amikor először olvastam, akkor nem tudtam miatta aludni…szóval akkor addig olvastam, amíg kiláttam a fejemből, hogy minél előbb végezzek vele. ><
Kíváncsi voltam, hogy most is ennyire megvisel e a sztori, de most egész jól bírtam, csak pár rész volt rizikósabb. Úgy tűnik megedződtem az évek alatt.
Tetszett, hogy spoiler
Még mindig tetszik ez a könyv, jó volt újraolvasni, csak spoiler

Pripyat>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Nem rossz könyv,a sztori tényleg jó viszont a vége szerintem egy kicsit tényleg elrontott,ettől függetlenül mindenkinek ajánlom,mert nem rossz könyv!

walksdowonders>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Nem mondom, hogy lerágtam mind a húsz körmömet, de azt sem, hogy ne olvassa el senki csak azért, mert nem hozza rá a frászt. Nem volt ám olyan rossz…

HPeter>!
Dean R. Koontz: Az ősellenség

Valóban az a baj vele, hogy a vége nem annyira sikerült.


Népszerű idézetek

Laeken>!

Nem jó, ha átadjuk magunkat a rettegésnek. A gyengeség is ostobaság. Az ember nézzen szembe a félelmeivel.

48. oldal

Andrée P>!

Ha Billy istenfélő nazarénus lett volna, vagy világvégével fenyegetőző keresztény fundamentalista, akkor már tudná, milyen lény adja ezt a rettenetes hangot. Ha arra tanították volna, hogy a sötétség ura és követői emberi alakban vadásznak a kiszolgáltatott lelkekre, azonnal azonosítani tudta volna a lényt. Megállapíthatta volna: ez a sátán.

305. oldal

Andrée P>!

A házak bejáratát olyan tömény sötétség borította, hogy szinte lehetetlen volt megmondani, nyitva van-e az ajtajuk. Vagy éppen most nyílnak ki lassan, hogy kilépjenek rajtuk az éjszakai utcára az ijesztő, eltorzult és feldagadt, démonként feltámadt halottak?

95. oldal

Andrée P>!

-Az az ember nem szokott túlozni – mondta a seriff. – Hadd meséljek el valamit Talról! Másfél éve három napra Chicagóba utaztam egy bűnüldözői konferenciára, és amikor visszaérkeztem, először vele találkoztam. Kérdem tőle, mi történt, míg távol voltam, erre azt mondja, hogy csak a szokásos: ittas vezetés, kocsmai verekedés, egy-két betörés és különböző MFE…
– Az mi? – kérdezte Jenny.
– Macska a fán eset

179. oldal

Andrée P>!

A gonosz nem elvont fogalom. A gonosz létezik. Alakja van. Leselkedik az emberre. Túlságosan is valóságos.

245. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Hasznos Holmik
Stephen King: Rémautó
Stephen King: Éjszakai műszak
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A mobil
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert
Stephen King: A tűzgyújtó
Stephen King: A Napkutya
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Az