Az ​éjszaka hangjai 46 csillagozás

Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

A szemérmes, tartózkodó Colin és a népszerű, lányok kedvence Roy jó barátok. Colint szinte elbűvöli a sikert sikerre halmozó Roy, de igen különösnek tartja, hogy Roy egyszercsak arról kezdi faggatni: ölt-e már életében. Vonzalma ugyanakkor töretlen marad élete első barátja iránt, s gyanútlanul belemegy a vérszerződésbe is, mellyel örök szövetséget kötnek egymással. Aztán egy közös fürdőzés Colinék medencéjében… Miért borítják sebhelyek Roy felsőtestét? És miért akarja Roy újabb és újabb szörnyűségekkel erősíteni a vér pecsétjét szerződésükön? Colin a titok nyomába ered, hogy megmentse mindkettőjüket…

Eredeti cím: The Voices of the Night

Eredeti megjelenés éve: 1980

>!
Animus, Budapest, 1997
324 oldal · ISBN: 9638386436 · Fordította: Süle Gábor

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

Lehet-e egy gyerek eredendően gonosz vagy a szülei tették azzá? Mennyi múlik a szülő-gyermek kapcsolaton? Akiket bántalmaznak gyermekkorukban, azok közül sokan a sötétséget és a halált keresik, kutatják, noha a környezet (és főleg a szülők) valószínűleg nem értik meg őket…Hogyan maradhat meg egy barátság két gyerek között, ha megnőnek az árnyak és bicska van a kezedben?

>!
KillerCat
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

A 43. oldalig jutottam,de rettentően unalmas. Inkább hagyom,nem kínzom vele magam tovább.

>!
ervinke73
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

Oly sok titkot rejt az ember, minek vágyunk mi más világokba, nem is értem.

>!
HTimi2 P
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

Nem egy rossz történet, de valahogy számomra túl egyszerű volt. Minden úgy a felszínen folyt. Nem voltak benne mélybe nyúló aprólékosan kifejtett szálak. Számomra olyan egyértelmű volt minden történés. Hát túlírással aztán igazán nem vádolható ebben a könyvben Koontz. :) Ettől függetlenül a történet ötletét díjazom, mindig is érdekelt a nevelés hatása a fejlődő elmére és ezen impulzusok miatti esetleges deformitások kialakulása a tudatban. Természetesen a felszínt maszatolta csak a témában, de hangulatkeltésnek jó volt.

>!
VERDI
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

Nagyon érdekes, igen az összetört gyerekkorról ír..
Aki nem élt át olyan dolgokat (verések, bántalmazás stb.), az talán nem is nagyon értheti meg a könyv bizonyos részeit.
de ettől érthető jó kis könyv a kamasz sötétségről.

>!
corinne
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai

Tinédzsereknek ajánlom, izgalmas könyvnek találtam kb 13 évesen:)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Pontosan ez az a dolog, ami engem érdekel. Emlékszel? A halál. Engem lenyűgöz a halál.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál
>!
Lunemorte MP

Egy gyanú fészkelt az agyába – nem is gyanú, meggyőződés –, hogy elhagyták, elfeledkeztek róla, hogy az egész világon senki sem törődik vele, és soha nem is fog, hogy senki nem akarja megtudni, kicsoda is õ igazán és milyen álmai vannak. Mint egy kitaszított, úgy érezte magát, mint egy teremtmény, aki minden más embertől különbözik, megvetés tárgya, egy kívülálló, akit titokban utál és kinevet mindenki, még azok is, akik a szemébe azt mondják, hogy szeretik.

207. oldal

>!
Lunemorte MP

Csak az éjszaka hangjait lehet hallani: ahogy a hullámok ostrom alatt tartják a partot, nyikorognak a hajók eresztékei, vészjóslóan suhognak a nyugodni térő sirályok szárnyai, és az egészet áthatja a démoni suttogás, melyet a legtöbb ember nem is hall. Tisztában volt azzal, hogy a világosság halálával belopakodik a gonosz, valami ocsmányság emelkedik fel a víz alól, hogy elragadja a gyanútlan járókelőt; síkos, nyálkás valami; aminek szörnyű, csillapíthatatlan az étvágya; a foga akár a borotva, erős állkapcsával könnyedén széttépi az embert.

163. oldal

>!
Lunemorte MP

Az éjszaka egy hatalmas, nyirkos pince, a csúszómászók otthona. Az éjszakának szeme, füle van. És rémisztő hangjai. Ha hegyezzük a fülünket, ha félretesszük a kételyeinket, hallhatjuk az éjszaka rémületes hangjait. Ott suttognak ezek a sírok, a rothadó hús, a démonok, a kísértetek és a szörnyek fölött. És a kimondhatatlanról suttognak.

65. oldal

>!
Lunemorte MP

– Miért, attól félsz, hogy éjfélkor átalakulsz tökké?

81. oldal

>!
Lunemorte MP

– Te szereted meggyilkolni a rovarokat? – kérdezte feszengve Colin.
– Néha.
– Miért?
– Mert olyan pukkantós.

10. oldal

>!
Andrée P

Colin egyszerűséget és logikát várt a világtól. Azt szerette, ha két táborra oszthatja a világot: a jó és a gonosz erőire. Így minden eseménynek, problémának lenne tisztán fekete és fehér oldala, és akkor az ember pontosan tudja, hol áll.

183. oldal

>!
Andrée P

Tegnap éjjel a remete Hobson roncsgyűjteményét félelmetes labirintusnak érezte. Most, nappal, csak nagyon, de nagyon szomorú helynek találta. Ha egy kicsit összehúzza az ember a szemét, a szomorú jelen alatt meglátja a csillogó múlt maradványait. Valamikor ezek a kocsik csillogtak, szépek voltak. Az emberek munkát, pénzt, álmokat fektettek ezekbe a gépekbe, amelyekből íme ez lett: rozsdás ócskavas.

217-218. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: 11/22/63
Stephen King: 11.22.63
Thomas Harris: A vörös sárkány
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Stephen King: Tortúra
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Halálos árnyék
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Dan Wells: Nem akarlak megölni