Az ​éjszaka foglya 40 csillagozás

Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Moonlight Bay. Kalifornia. Városka egy csodaszép öböl partján. A békés, félreeső településről egyszer csak eltűnik egy gyermek. Majd újabbak és újabbak, mindannyiszor éjszaka. A rendőrség nem tud, de nem is akar lépni, mert egy félelmetes és titokzatos hatalom tartja kézben a hatóság embereit. Egyedül Christopher Snow képes felvenni a harcot a városkát, és az egész emberiséget, fenyegető sötét erőkkel. Ő, aki csak éjszaka élhet igazán, mert egy ritka genetikai rendellenesség következtében nem tudja elviselni a fényt. Volt barátnője ötéves fiát indul el keresni, akinek ugyancsak nyoma veszett.

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Animus, Budapest, 2009
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639563471 · Fordította: Balázs Ildikó
>!
Animus, Budapest, 1999
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638386851 · Fordította: Balázs Ildikó

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Andrée P>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Előző rész után örömmel fogtam bele ebbe a könyvbe is, de nagy elvárásaim nem voltak. Csalódnom kellett méghozzá pozitívan!
Ez a könyv egy lényegesen összetettebb, jobban kitaláltabb történettel szolgál, mint az elődje. Sokkal többet ad mind a paranormális-misztikumból is valamint a riogatásból is. A majdnem minden esetben összehozott „elvarázsolt Koontz könyv végi betegséget” is sikerült kihagyni belőle. Úgyhogy az elejétől a végéig élvezhető és borzongató írás!
Most viszont várhatok türelemmel a harmadik részre :(

noemi23>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Az első könyvem volt az írótól, csak találomra kezdtem el olvasni, semmi utána nézés nélkül. Megis bántam. Nagyon nem tetszett, unalmas és vontatott volt. Alig vártam, hogy vége legyen és mivel nem szeretek könyveket félbehagyni, így inkább szenvedtem.

baluguru>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Volt ennél sokkal jobb könyve. Kicsit vontatott és jó pár unalmas résszel volt tele. Nagyon kevés érdekfeszítő cselekményt tartalmaz. Egyáltalán nem kötött le, pedig akár még ki is lehetett volna hozni belőle valami félelmeteset. Azért Koontz nálam még mindig az elsők között van, de ismerjük be, hogy van gyenge könyve és ez az.

BlackSheep>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Unalmas és érdektelen. Lehet, hogy azért nem tetszett, mert még nem olvastam az első részt, de akkor is nagyon szenvedős volt.

ForgottenVampire>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Ha a Ne félj! jó könyvnek számít, akkor az Éjszaka foglya egészen kiváló. Már az első részt is nagyon érdekes ötletnek tartottam, de az Éjszaka foglya túltesz mindenen. Iszonyúan elrugaszkodik a valóságtól, misztikus és hátborzongató! Dean Koontz régóta ígéri a Snow-sorozat harmadik részét. Ha az csak fele ilyen jól sikerül, már akkor érdemes lesz elolvasni.

pszildi>!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya

Mikor jelenik már meg a 3. Christopher Snow-sztori? :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Stephen King: Rémálmok bazára
Stephen King: Éjszakai műszak
Stephen King: Végítélet
Stephen King: A mobil
Stephen King: A búra alatt
Peter Clines: 14
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Halálos árnyék