Az arc 31 csillagozás

Milliók rajonganak Hollywood talán leghódítóbb szárjáért, ám hírneve egy beteg lélek figyelmét is felkelti. Minden tekintetben rendezett, fényűző élete forog kockán azt követően, hogy rémisztő és titokzatos „üzenetek” jutnak át legendás birtokának falán, kijátszva a tökéletesnek tartott védelmi rendszert. A sztár biztonságáért felelős ex-rendőrnek, Ethan Trumannak fogalma sincs, mindez hogy lehetséges. A férfi elszántan igyekszik a bomlott agyú, de rendkívül találékony gyilkos nyomára bukkanni. Ethannak a saját tragikus múltjával és a halálos fenyegetettség előérzetével kell szembenéznie, miközben mindent elkövet, hogy felfedje a hátborzongató talányt.
Eredeti cím: The Face
Eredeti megjelenés éve: 2003

Nem ez a legjobb könyv, amit az írótól olvastam, de nem volt rossz.
Jó volt az alaptörténet, hogy egy pszichopata meg akar ölni egy híres sztárt, jó volt a megvalósítás (gondosan előkészített), a főgonosz kellően rossz volt (sőt nagyon beteg), de nekem kicsit sok volt a spirituális dolog benne.

Az első könyvem az írótól, de nem valószínű, hogy az utolsó. Olvastam már ennél jobb könyvet, de valamiért ezt is megfogott. Az eleje kicsit lasabban indul be, megismerjük a szereplőket. Azonban a kötet közepe táján olyan szintű borzongásban volt részem, hogy alig mertem elaludni és magam előtt láttam a cselekményt, mintha egyszer csak a könyvbe csöppentem volna. A vége egy kicsit ellaposodott, de összeségében nekem tetszett, érdemes volt elolvasni!

– Mama ismét jósolt olvasztott gyertyaviaszból – mondta Benny. – A maga nevében is gyújtott gyertyát, és azt mondta, hogy meg kéne erősödnie.
– Ugyan miért? A legmegerőltetőbb dolog, amit mostanában csinálok, a reggeli felkelés.
– Többet nem mondott, de amikor a maga gyertyáját olvasta, különös volt a tekintete. Azt is mondta, hogy rendesen kell táplálkoznia, minden reggel és este imádkozzon, és ne igyon erős alkoholokat.
– Hát ez nagy baj, mert rendszerint erős alkohol kíséretében imádkozom.