A ​visszatérő 59 csillagozás

Dean R. Koontz: A visszatérő

Hilary Thomas már gyerekkorában megtapasztalhatta, mi is az erőszak. Ami azonban közel a harminchoz éri, az semmi máshoz nem fogható. Fiatal, sikeres írónő, akit Hollywood is felfedezett – s most vadásznak rá… Kegyetlenül, kíméletlenül, kitartóan.. . Pedig milyen szép is lehetne az élet új szerelmével… A vadász újra és újra visszatér. Hilary megöli, de hiába. A halott mintha feltámadt volna, vagy talán nem is halt meg… Jön, jön a lépcsőn, és Hilary nem tudja megállítani… Ott áll a hálószobája ajtaja előtt…

Eredeti cím: Whispers

Eredeti megjelenés éve: 1980

Animus, Budapest, 2002
608 oldal · ISBN: 9639307467 · Fordította: Süle Gábor
Animus, Debrecen, 1998
608 oldal · ISBN: 9638386487 · Fordította: Süle Gábor

Dean R. Koontz: A visszatérő

Mondhatnám, Koontz jól átvertél. Nem hiszem, hogy számítottam bármi ilyesmire. Megértettem, hogy a csalódottság, amit „A visszatérő” elolvasása után éreztem, csakis az én hibám, hiszen bárgyú módon közelítettem a regényhez, ahelyett, hogy csak elolvastam volna. Azt hittem, hogy egy kemény thrillert (esetleg horrort) fogok olvasni, erre kapok egy lelkizős, romantikus történetet. Sok esetben a fordulatok nem túl váratlanok, ráadásul a könyv egyharmadánál lehet tudni a végkifejletet. Minden elfogultságom ellenére is, ez csak egy közepes történet, talán azért, mert a megjelenése óta eltelt 26 év.

Dexter79 P>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Picit másra számítottam. Annak ellenére, hogy ez is kellőképpen „beteg” volt nem adta mindenhol azt az igazi Koontz élményt számomra, de nem volt rossz. Néha soknak éreztem a kitöltő részeket, de olvastatta magát a könyv. Nagyjából a könyv felénél már lehetett tudni a csattanót.

Mortii>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Koontz ritkán okoz csalódást. Ezzel a könyvvel majdnem sikerült, majdnem elhittem hogy tényleg feltámadós hülyeségről van szó, majdnem megetetett. Szokásos sok száz oldalon nem történik semmi, mégis nehéz letenni típusú történet, mégis nagyon jó.

MezeiMarcsi>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

A befejezés miatt fél pont mínusz.Nagyon jó volt a történet,izgalmas,fordulatos,néhol mások szerint kiszámítható (de ez engem nem zavart), és kerek.A vége viszont nagyon el lett nyújtva.
( Egy pár napig az embert kiveri a víz ha a történetre gondol .)

Kőnig_Ronald>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Pörgős könyv volt, amiben Dean R. Koontz nem okozott csalódást. Itt-ott vannak benne érdekes ( és beteges ) csavarok, amik izgalmasabbá teszik a könyvet. A történetet nem tartom nagyon erősnek, de mégis vannak benne egyedi megközelítések. Furcsamód leginkább a mellékszereplők fogtak meg, és azoknak a történeteik. Néha nagyon elgondolkodtatóak tudtak lenni, mint például Frank, Lana Havery vagy Mr. Tucker karaktere. Utóbbi kettő csak rövidebb jelenetben szerepelt, számomra mégis megmaradtak.

Lyria8>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Nagyon tetszett. Ez a kötet is kedvenc Koontz könyveim közé kerül. Az első oldaltól az utolsóig izgultam a történet sodrásán. Bár sejthető volt a vége, mégis izgatott, hogy hogyan találnak rá a szereplők a megoldásra.

lin_da>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Fantasztikusan izgalmas telis-tele nem várt fordulatokkal. Aki borzongásra vágyik feltétlen olvassa el.

PRADASound>!
Dean R. Koontz: A visszatérő

Nem egy jelentős írás, de továbbra is szeretem ahogy mesél, és szeretem a karaktereit. Szórakoztató és kikapcsoló.

mate55 >!

Addig nem vagy ember, míg nem vállalod a felelősséget a saját életedért.

mate55 >!

-És nincs unalmasabb dolog, mint amikor egy amatőr a száját tépi a saját „művészetéről”.

mate55 >!

Mivel hatunk az emberekre jóval halálunk után is, így igazán soha nem halunk meg teljesen.

mate55 >!

A szerelmet az írók találták ki, hogy vegyék a könyveiket.

mate55 >!

Sose mutass kételyt vagy félelmet, ha cápákkal vagy egy medencébe zárva!

TheDoctor P>!

– Van egy hibája a freudi elméletnek. A pszichiáterek azt hiszik, hogy amint teljesen fel tudod idézni magadban a gyerekkori traumáidat, amelyektől neurotikus felnőtt lett belőled, és meg is érted őket, menten meg is változol. Azt hiszik, hogy a kulcs megtalálása a dolog nehezebbik része; és amint előkerül, már ki is nyithatod az ajtót. De ez nem olyan egyszerű.
– Neked is akarnod kell megváltozni – jegyezte meg a férfi.
– Ez sem olyan egyszerű.

Kapcsolódó szócikkek: Hilary Thomas · pszichológia
TheDoctor P>!

Kedden hajnalban Los Angeles megremegett.

mate55 >!

A halálban a legiszonyatosabb gonosztevő is érdemel némi tiszteletet.

mate55 >!

Sok ember még ma is azt hiszi, hogy a nemi erőszakot a nő viselkedése provokálja ki.

TheDoctor P>!

Éjjel a városi hullaház, ahogy maga a halottkém is szokta mondani, olyan néma, mint a sír. A tompa fénnyel megvilágított folyosón csend volt, a laborban sötét. A tetemekkel teli helyiségben hideg volt, sötét és csend, csak a légfúvó rendszer zümmögött.

216. oldal (Animus, 2002)