A ​visszatérő 51 csillagozás

Dean R. Koontz: A visszatérő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hilary Thomas már gyerekkorában megtapasztalhatta, mi is az erőszak. Ami azonban közel a harminchoz éri, az semmi máshoz nem fogható. Fiatal, sikeres írónő, akit Hollywood is felfedezett – s most vadásznak rá… Kegyetlenül, kíméletlenül, kitartóan.. . Pedig milyen szép is lehetne az élet új szerelmével… A vadász újra és újra visszatér. Hilary megöli, de hiába. A halott mintha feltámadt volna, vagy talán nem is halt meg… Jön, jön a lépcsőn, és Hilary nem tudja megállítani… Ott áll a hálószobája ajtaja előtt…

Eredeti cím: Whispers

Eredeti megjelenés éve: 1980

>!
Animus, Budapest, 2002
608 oldal · ISBN: 9639307467 · Fordította: Süle Gábor
>!
Animus, Debrecen, 1998
608 oldal · ISBN: 9638386487 · Fordította: Süle Gábor

Enciklopédia 2


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Dean R. Koontz: A visszatérő

Mondhatnám, Koontz jól átvertél. Nem hiszem, hogy számítottam bármi ilyesmire. Megértettem, hogy a csalódottság, amit „A visszatérő” elolvasása után éreztem, csakis az én hibám, hiszen bárgyú módon közelítettem a regényhez, ahelyett, hogy csak elolvastam volna. Azt hittem, hogy egy kemény thrillert (esetleg horrort) fogok olvasni, erre kapok egy lelkizős, romantikus történetet. Sok esetben a fordulatok nem túl váratlanok, ráadásul a könyv egyharmadánál lehet tudni a végkifejletet. Minden elfogultságom ellenére is, ez csak egy közepes történet, talán azért, mert a megjelenése óta eltelt 26 év.

2 hozzászólás
>!
Bla I
Dean R. Koontz: A visszatérő

Ez a kötet nem az én világom. Legszívesebben letettem volna közben végleg, de egy kihívás miatt nem tehettem. Inkább végigrohantam rajta…(még szerencse, hogy ma ilyen ócska idő volt!)
Maga a cselekmény ugyan tán érdekes lett volna, de szerintem nem igazán sikerült izgalmasra megírni. Talán az eleje még legalább fenntartotta valamennyire az érdeklődésem, de ez nagyjából az első akcióig tartott. Viszont onnan ellaposodott. Az igazi probléma azonban számomra, hogy a nyelvezet és a szereplők olyan „egyszerűek”, hogy komolyan mondom, éreztem, ahogyan olvasás közben magam is kiüresedem.
A regény ennek ellenére biztosan kellemes szórakozást nyújt mindenkinek, már aki szereti ezt a műfajt. Szóval nekem ez most nagyon nem jött be – én nem tartozom közéjük.

5 hozzászólás
>!
Rooxy
Dean R. Koontz: A visszatérő

Nagyon jó történet lehetett volna, de nekem valahogy nem volt eléggé kidolgozva. Hosszúnak hosszú volt, de a sok értelmetlen töltelékrész és a szereplők ostoba párbeszédei egyrészt az agyamra mentek, másrészt pedig csak a helyet foglalták. És ez számomra sokat elvett az élvezhetőségéből.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/08/12/dean-r-koontz-a…

>!
Dexter79 P
Dean R. Koontz: A visszatérő

Picit másra számítottam. Annak ellenére, hogy ez is kellőképpen „beteg” volt nem adta mindenhol azt az igazi Koontz élményt számomra, de nem volt rossz. Néha soknak éreztem a kitöltő részeket, de olvastatta magát a könyv. Nagyjából a könyv felénél már lehetett tudni a csattanót.

>!
MezeiMarcsi
Dean R. Koontz: A visszatérő

A befejezés miatt fél pont mínusz.Nagyon jó volt a történet,izgalmas,fordulatos,néhol mások szerint kiszámítható (de ez engem nem zavart), és kerek.A vége viszont nagyon el lett nyújtva.
( Egy pár napig az embert kiveri a víz ha a történetre gondol .)

>!
Mortii
Dean R. Koontz: A visszatérő

Koontz ritkán okoz csalódást. Ezzel a könyvvel majdnem sikerült, majdnem elhittem hogy tényleg feltámadós hülyeségről van szó, majdnem megetetett. Szokásos sok száz oldalon nem történik semmi, mégis nehéz letenni típusú történet, mégis nagyon jó.

>!
Kőnig_Ronald
Dean R. Koontz: A visszatérő

Pörgős könyv volt, amiben Dean R. Koontz nem okozott csalódást. Itt-ott vannak benne érdekes ( és beteges ) csavarok, amik izgalmasabbá teszik a könyvet. A történetet nem tartom nagyon erősnek, de mégis vannak benne egyedi megközelítések. Furcsamód leginkább a mellékszereplők fogtak meg, és azoknak a történeteik. Néha nagyon elgondolkodtatóak tudtak lenni, mint például Frank, Lana Havery vagy Mr. Tucker karaktere. Utóbbi kettő csak rövidebb jelenetben szerepelt, számomra mégis megmaradtak.

>!
Lyria8
Dean R. Koontz: A visszatérő

Nagyon tetszett. Ez a kötet is kedvenc Koontz könyveim közé kerül. Az első oldaltól az utolsóig izgultam a történet sodrásán. Bár sejthető volt a vége, mégis izgatott, hogy hogyan találnak rá a szereplők a megoldásra.

>!
lin_da
Dean R. Koontz: A visszatérő

Fantasztikusan izgalmas telis-tele nem várt fordulatokkal. Aki borzongásra vágyik feltétlen olvassa el.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Addig nem vagy ember, míg nem vállalod a felelősséget a saját életedért.

270. oldal

>!
mate55 

-És nincs unalmasabb dolog, mint amikor egy amatőr a száját tépi a saját „művészetéről”.

243. oldal

>!
mate55 

Mivel hatunk az emberekre jóval halálunk után is, így igazán soha nem halunk meg teljesen.

380. oldal

>!
mate55 

Sose mutass kételyt vagy félelmet, ha cápákkal vagy egy medencébe zárva!

26. oldal

>!
mate55 

A szerelmet az írók találták ki, hogy vegyék a könyveiket.

78. oldal

>!
Kiss_Melinda_Éva P

– Van egy hibája a freudi elméletnek. A pszichiáterek azt hiszik, hogy amint teljesen fel tudod idézni magadban a gyerekkori traumáidat, amelyektől neurotikus felnőtt lett belőled, és meg is érted őket, menten meg is változol. Azt hiszik, hogy a kulcs megtalálása a dolog nehezebbik része; és amint előkerül, már ki is nyithatod az ajtót. De ez nem olyan egyszerű.
– Neked is akarnod kell megváltozni – jegyezte meg a férfi.
– Ez sem olyan egyszerű.

27-28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hilary Thomas · pszichológia
>!
mate55 

A halálban a legiszonyatosabb gonosztevő is érdemel némi tiszteletet.

49. oldal

>!
mate55 

Sok ember még ma is azt hiszi, hogy a nemi erőszakot a nő viselkedése provokálja ki.

546. oldal

>!
Kiss_Melinda_Éva P

Éjjel a városi hullaház, ahogy maga a halottkém is szokta mondani, olyan néma, mint a sír. A tompa fénnyel megvilágított folyosón csend volt, a laborban sötét. A tetemekkel teli helyiségben hideg volt, sötét és csend, csak a légfúvó rendszer zümmögött.

216. oldal (Animus, 2002)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Halálos árnyék
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Joyland
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King: Borzalmak városa
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Blake Crouch: Wayward Pines