A visszatérő 59 csillagozás

Hilary Thomas már gyerekkorában megtapasztalhatta, mi is az erőszak. Ami azonban közel a harminchoz éri, az semmi máshoz nem fogható. Fiatal, sikeres írónő, akit Hollywood is felfedezett – s most vadásznak rá… Kegyetlenül, kíméletlenül, kitartóan.. . Pedig milyen szép is lehetne az élet új szerelmével… A vadász újra és újra visszatér. Hilary megöli, de hiába. A halott mintha feltámadt volna, vagy talán nem is halt meg… Jön, jön a lépcsőn, és Hilary nem tudja megállítani… Ott áll a hálószobája ajtaja előtt…
Eredeti cím: Whispers
Eredeti megjelenés éve: 1980

Mondhatnám, Koontz jól átvertél. Nem hiszem, hogy számítottam bármi ilyesmire. Megértettem, hogy a csalódottság, amit „A visszatérő” elolvasása után éreztem, csakis az én hibám, hiszen bárgyú módon közelítettem a regényhez, ahelyett, hogy csak elolvastam volna. Azt hittem, hogy egy kemény thrillert (esetleg horrort) fogok olvasni, erre kapok egy lelkizős, romantikus történetet. Sok esetben a fordulatok nem túl váratlanok, ráadásul a könyv egyharmadánál lehet tudni a végkifejletet. Minden elfogultságom ellenére is, ez csak egy közepes történet, talán azért, mert a megjelenése óta eltelt 26 év.

A befejezés miatt fél pont mínusz.Nagyon jó volt a történet,izgalmas,fordulatos,néhol mások szerint kiszámítható (de ez engem nem zavart), és kerek.A vége viszont nagyon el lett nyújtva.
( Egy pár napig az embert kiveri a víz ha a történetre gondol .)

Pörgős könyv volt, amiben Dean R. Koontz nem okozott csalódást. Itt-ott vannak benne érdekes ( és beteges ) csavarok, amik izgalmasabbá teszik a könyvet. A történetet nem tartom nagyon erősnek, de mégis vannak benne egyedi megközelítések. Furcsamód leginkább a mellékszereplők fogtak meg, és azoknak a történeteik. Néha nagyon elgondolkodtatóak tudtak lenni, mint például Frank, Lana Havery vagy Mr. Tucker karaktere. Utóbbi kettő csak rövidebb jelenetben szerepelt, számomra mégis megmaradtak.

Nem egy jelentős írás, de továbbra is szeretem ahogy mesél, és szeretem a karaktereit. Szórakoztató és kikapcsoló.

– Van egy hibája a freudi elméletnek. A pszichiáterek azt hiszik, hogy amint teljesen fel tudod idézni magadban a gyerekkori traumáidat, amelyektől neurotikus felnőtt lett belőled, és meg is érted őket, menten meg is változol. Azt hiszik, hogy a kulcs megtalálása a dolog nehezebbik része; és amint előkerül, már ki is nyithatod az ajtót. De ez nem olyan egyszerű.
– Neked is akarnod kell megváltozni – jegyezte meg a férfi.
– Ez sem olyan egyszerű.