A ​szerzetes (Odd Thomas 3.) 48 csillagozás

Dean R. Koontz: A szerzetes

Odd Thomas, a különösen erős hatodik érzékkel megvert-megáldott fiatalember, a kaliforniai sivatagban fekvő szülővárosából egy szeles, hófútta hegyvidéken álló kolostorba vonul vissza, hogy magára találjon, s újra teljes életet élhessen. Ám a bajok valahogy mindig rátalálnak. A gonosz ott ólálkodik a kolostor körül, s Oddnak jut a feladat, hogy megvédje tőle az apátság kórházában élő sérült gyerekek életét. Csakhogy fogalma sincs mi ellen kell védekeznie. A titokzatos ellenség ugyanis olyan természetfeletti tulajdonságokkal bír, amilyeneket még ő sem látott soha…

Eredeti mű: Dean Koontz: Brother Odd

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Animus, Budapest, 2008
394 oldal · ISBN: 9789639884045 · Fordította: Balázs Ildikó

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Odd Thomas


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Balázs_Erőss
Dean R. Koontz: A szerzetes

Szórakoztató történet, bár sok párhuzamot véltem felfedezni a Shadow Street 77-el. Mindenesetre ez az Odd Thomas-epizód sem volt rémisztő, viszont lehetőséget adott némi gondolkodásra. Ráadásul, még idézhetőt is találtam benne, amire elég kevés könyv képes.

>!
Chicago
Dean R. Koontz: A szerzetes

Nekem ez csalódás volt. Az első kettő jobban tetszett. :(

>!
HTimi2
Dean R. Koontz: A szerzetes

Jaj végre, ez igazán üdítő volt a „lélekgyűjtő” után, mert az borzalmas volt. Megint lehetett agyalni picit, kik a rosszfiúk, és kik a jók. Bár igazából tényleg csak picit, mert egy rutinos olvasó gyorsan a helyére rakja a kockákat, de ettől még élvezhető és olvasmányos volt. Valójában a történet egy krimi, amit misztikusság leng körül. Természetesen az Odd Thomashoz köthető természetfeletti adag sem hiányzott a könyvből, csak most nem teljesen ezen volt a hangsúly. Ami most még emelt is a történeten szerintem.

>!
Magdileona
Dean R. Koontz: A szerzetes

Nekem már a kolostor mint helyszín, továbbá a rideg, téli időszak is megalapozta a könyv alaphangulatát. Nem volt üresjárat, végig figyelemfelkeltő, olvasmányos volt a történet.
A misztikum, mely áthatotta a történetet, már önmagában is izgalmat, borzongást keltett.
Számomra remek olvasmány volt.

>!
szogignem
Dean R. Koontz: A szerzetes

Hálás helyszín egy jó nyomozós krimihez. Kár, hogy a főellenség és a motiváció egyszerű, mint a faék.

>!
farkas_medve
Dean R. Koontz: A szerzetes

Még mindig szertem a könyvsorozatot, de a nyelvezetében és a történetvezetésében néha zavaró, hogy olyan mintha egy egyszerű gondolkodású fiatal szakács írná (mivel ez a főszereplő könyvbeni leírása így gondolom valahol ez volt a cél, de egy regényhez ennél néha kicsit több kellene).
Kikapcsolódásnak hosszú vonatútra ajánlom.

>!
Nusejka_Sentellion
Dean R. Koontz: A szerzetes

Nem ez Koontz legjobb könyve, de én szerettem. Van Oddban valami érdekesen bugyuta vonás, ami engem nagyon szórakoztat. :)

>!
baluguru
Dean R. Koontz: A szerzetes

Valahogy az utolsó Koontz könyvek nem nagyon jöttek be. Azért természetesen még a kedvenc írom marad. A történet elég gyenge, a megoldást pedig elég rövidre fogta. Ha jól tudom jön a negyedik Odd Thomas regény. Hajrá!

>!
atr0p0sz
Dean R. Koontz: A szerzetes

Odd Thomas már nem a régi….
A sztori nem mondható éppen jónak, és már nem is olyan vicces. Lehet, hogy el fogom adni, de talán még egyszer elolvasom.


Népszerű idézetek

>!
Panelmacska

Anyám azt mondta… ő azt mondta, hogy ne félj, mert nem azért születtünk, hogy állandóan féljünk. A csecsemők mindenen nevetnek. Arra születtünk, hogy boldogok legyünk és jobbá tegyük a világot… Azt mondta mindenkin… akár gazdag, akár szegény, akár valami nagy ember vagy egy senki, akkor is mindenkin áldás van.

>!
Balázs_Erőss P

A pokolban manapság minden bizonnyal nagy a rendezkedés, mert egyre több férőhelyet kell szorítani benne.

17. fejezet, 146. oldal

>!
Nusejka_Sentellion

Nem vagyok híve a fegyvereknek. Anyám gyerekkoromban folyton azzal tartott sakkban, hogy megöli magát a pisztolyával, így érthető, hogy ha lehetett, az önvédelem más fajait választottam.
Bár néha csak hajszál híján, de eddigi kalandjaim során mindig megmenekültem a szorult helyzetekből. Fegyvereim rendkívül változatosak voltak: az öklöm, a lábam, a térdem, a könyököm, egy baseballütő, lapát, kés, gumi kígyó, igazi kígyó, három drága, antik porcelán váza, úgy negyvenöt liter olvadt kátrány, egy vödör, csavarhúzó, egy dühödt, kancsal vadászgörény, egy partvis, serpenyő, kenyérpirító, vaj, tűzoltótömlő, és nem utolsósorban egy hatalmas kolbász.

Kapcsolódó szócikkek: Odd Thomas
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Odd Thomas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill: A szív alakú doboz
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Hasznos Holmik
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Az
Ann Aguirre: Horda