A ​sötétség szeme 45 csillagozás

Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Egy tizenkét éves kisfiú kirándulni megy iskolatársaival a hegyekbe, de soha többé nem tér vissza. Mindannyian életüket vesztették, legalábbis a hozzátartozóknak ezt mondják. Christina Evans, a valamikori táncosnő, az egyik áldozat anyja egy csillogó Las-Vegas-i műsor producereként debütál. Ám a show sikere sem feledteti vele gyermeke, Danny elvesztését, s a híres ügyvéddel kibontakozó szerelmére is furcsa, természetfeletti jelenségek, rémálmok vetnek árnyékot. Tina fél a saját lakásában: Danny lezárt szobájából hangok szűrődnek ki, valaki felírja a fiú szobájában álló táblára, hogy: NEM HALT MEG, és sorra történnek a hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb esetek. A NEM HALT MEG felirat itt is, ott is megjelenik, amerre járnak. A kisfiú keresésére indulnak, amivel egy mindenre elszánt ellenséget szabadítanak magukra.

Eredeti cím: The Eyes of Darkness

Eredeti megjelenés éve: 1981

>!
Animus, Budapest, 2007
414 oldal · ISBN: 9789639715172 · Fordította: Danyi Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Tina Evans

Helyszínek népszerűség szerint

Las Vegas (Nevada, USA)


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Szedd elő a bátorságod valahonnan a szekrény mélyéről és indulj el egy hátborzongató utazásra! Ne aggódj, a hangulatról ezúttal is gondoskodik Koontz bácsi, garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részed, a helyedben én nem hagynám ki ezt az élményt…:P Jól öltözz fel, nehogy megfázz, hiszen rettentő hideg lesz körülötted is. ;) Az események egyébként is december 30. – január 1. között történnek…Azért vigyázz, ha este olvasod, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy rémálmaid lesznek…(magamból indultam ki). :) És egyáltalán nem értem, mi ez a népszerűtlenség, de a jót nem is értékelheti mindenki egyformán, ezt már észrevettem. :)

>!
Lénaanyukája P
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Régen imádtam Dean R. Koontz-ot, de úgy tűnik, kinőttem. Olyan, mint Leslie L. Lawrence: egyet olvastál, mindet olvastad. Kár. De azért újra és újra megpróbálkozom velük, hátha.

>!
Andrée P
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Újabb könyv, ami vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Igazából elég sok Koontz írásra igaz, hogy már elég hamar rájönni, hogy a női főszereplő össze fog jönni egy fickóval, vagy fordítva és közösen valami titkos összeesküvést lepleznek le. Ez egy állandósult Koontz séma, itt is be lett vetve.
Ennek ellenére, ahogyan ez a mostani könyv is bizonyította érdemes tovább olvasni, mert a történet részletei szórakoztatóak, néhol ijesztőek. Haladós pörgős olvasmány, egy két helyen még némileg kétségeket is ébreszt az emberben, hogy „biztosan ez, vagy az lesz?”
De azért nagy csodát ne várjon senki tőle, túl nagy csavarral nem szolgál sehol. Utazás közbeni időtöltéshez tökéletes.
Sajnos a vége nagyon hirtelen és furán lett elcsapva.

>!
Blissenobiarella
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Egyszer kölcsönkaptam ezt és imádtam, és utána nagyon sokáig próbáltam megszerezni, de csak arra emlékeztem, hogy vak volt benne egy kiskölyök.
Aztán egyszer egy könyvesboltban belebotlottam ebbe a könyvbe, láttam a fülszövegben, hogy valami kiskölyök lesz benne, meg ráadásul a címében is benne van, hogy szem, na, mondom, tuti ez az, meg is vettem.
Nem az.
Annyira nem is jó.
Viszont nem volt rossz, egész izgalmas, amennyire emlékszem rá. Azért kap csak 3 és fél csillagot, mert jóformán csak annyira emlékszem belőle, hogy a táncosnő anyuka megy ide-oda a gyereket keresve.

>!
Alumni
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Koontz egyik leggyakoribb hibája a végtelenül, gyermeteg szinten naiv, már-már terhelt elmére utaló cselekményvezetés (a főhősök nemhogy minden akadályt legyőznek, de sokszor még akadályok se gördülnek eléjük), amiből e kötetnél lett elegem.
A végkifejlet nemhogy 100%-osan hiteltelen, de nélkülöz mindent, amit a thriller vagy krimi műfaj megkíván, sőt mindent, ami miatt érdemes volt megírni, hiszen annyira… (próbálok rébuszokban beszélni ) …könnyedén helyreáll a világrend, hogy szemernyi okunk sincs izgulni, feszültnek lenni.

>!
Messi91
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Szokásos könyv Koontztól, igaz olvastam már jobb könyvet is tőle, de végig lekötött, és alig vártam, hogy kiderüljenek a titkok.
Nagyon hamar sikerült is kiolvasnom, pörgős volt és végig feszült, tetszett.

>!
márti
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Régebben sok DRK-regényt olvastam, kedveltem is őket, és most, hogy hosszú idő óta megint a kezembe került egy, elcsodálkoztam: régebben is ennyire gyengék voltak a történetei, vagy csak én lettem kritikusabb olvasó? Klisék és sablonok egymás hegyén-hátán, Romanába illő szerelmi szál, béna történet, szóval ez most kfejezetten sz*r volt szerintem.

>!
lilaköd P
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

A könyv egy misztikus történet, hátborzongató események sorozata,majdnem végig. De a vége mintha túl egyszerűre sikeredett volna.
Elvileg ezzel a könyvvel akartam magam átolvasni az új évbe, de annyira lekötött a történet, hogy idő előtt befejeztem.
Most mihez kezdjek? :)

>!
morcos74
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

Hát, ez most nem volt az igazi, bár Koontzot sokkal inkább érzelmi okokból olvasok, mint a valós írói teljesítményének köszönhetően. Fiatalkorom egyik kedvenc írója volt, akkor ismerkedtem meg vele, amikor Magyarországra még csak elkezdett beszivárogni a horror-thriller műfaj. Sajnos ma már azt kell, hogy mondjam, egy-két könyvétől eltekintve közepes vagy annál gyengébb teljesítményt nyújt. Ez a könyv is ez a gyengébb kategória,egy balfácán, gyerekes, hisztis főgonosszal és természetesen szuper főhősökkel. Ráadásul nagyon sokszor érzem azt, hogy ötletek híján Koontz visszanyúl régi történeteihez, ebben az esetben A rettegés ajtajához.
Na, nem baj… Azért ezek után is fogok olvasni tőle, a megszokáson nehéz változtatni.

>!
gebra
Dean R. Koontz: A sötétség szeme

korábban elég sok könyvet olvastam Koontz-tól, és az az emlékem maradt meg, hogy érdekes, szórakoztató könyveket ír.
ez pont nem ilyen volt. kiszámítható, unalmas, ponyva, a szó rossz értelmében.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Miközben olyan keményen dolgozunk azon, hogy lehagyjuk az ellenségeinket, nem válunk-e mi is olyanokká, mint ők?

290. oldal

>!
Lunemorte MP

– Hogy lehet az, hogy Batman mindig gumi kezeslábast visel, és még sincs egyetlen kiütése sem?

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Batman
>!
Lunemorte MP

Fontos, hogy az ember elég időt töltsön az elhunyttal, hogy elfogadja a halálát, hogy a testet nem lehet többé életre kelteni.

136. oldal

>!
Lunemorte MP

Most viszont gyilkosságot követtem el…De semmi baj, mindjárt jól leszek.

299. oldal

>!
Lunemorte MP

– Minden szakács egoista, ha a saját művéről van szó.
– És mi lenne, ha nekem nem ízlene a főztje?
– Majd megenném én.

140. oldal

>!
Lunemorte MP

Nem akart meghalni, csak tudni akarta, milyen lehet halottnak lenni. Minden alkalommal, hogy megölt valakit, úgy érezte, mintha újabb köteléket hozott volna létre a túlvilággal, és remélte, hogy egyszer, ha már elég ehhez hasonló köteléket gyűjtött össze, megadatik neki, hogy megnézhesse, milyen a világ a túloldalról. Egy napon, amikor az egyik áldozata sírja előtt áll, a megölt személy majd hirtelen kinyújtja kezét a sírból, és elviszi oda, ahol megtapasztalhatja, milyen a halál.

404. oldal

>!
Andrée P

Mindennek megvan a maga ideje, emlékeztette magát Tina. Ideje a gyilkolásnak, ideje a gyógyulásnak.

414. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tina Evans
>!
Lunemorte MP

Ha az ember pusztán élvezetből öl, vagy valamilyen őrült elképzelés érdekében, az valóban kegyetlenség, őrültség. Amit mi teszünk, az egészen más. A létfenntartás az egyik legerősebb ösztönünk. Belénk van kódolva a túlélés, még akkor is, ha ezért valakit meg kell ölnünk.

308. oldal

>!
Messi91 P

Nekem úgy tűnik, hogy az ellenségtől való félelmünkben épp olyanok leszünk, mint ők.
Ez pedig olyan, mintha elveszítettük volna a háborút..


Hasonló könyvek címkék alapján

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr
Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban
Carole Mortimer: Kegyetlenül szép
Anne L. Green: Ördögi kísértés
Stephen King: A holtsáv
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Robert Dugoni: A felszín alatt
Blake Crouch: Wayward Pines
Dan Brown: Inferno
Chuck Wendig: Vészmadarak