A ​rossz hely 269 csillagozás

Dean R. Koontz: A rossz hely Dean R. Koontz: A rossz hely

Egy ​férfi fölébred valahol Kaliforniában. Sejtelme sincs, hogy kerül oda. Táskájában rengeteg dollár. Eszeveszett menekülésbe kezd… Tagbaszakadt ember lopózik föl egy idegen ház hálószobái felé. Tudja: ismét ölni fog. Már előre érzi a vér ízét… Az elkényeztetett, buja ikerpárt, a két lányt vagy huszonöt macska veszi körül. Az egyik még beszélni sem tud – de mindketten jól látnak a macskák szemével is… Thommy, a Down-kóros kisfiú az intézet ablakából nézi az éjszakát. Valami retteneteset lát a sötét éj mögött… Julie és Bobby Dakota, magánnyomozó házaspár naponta az életét kockáztatja egy-egy nyomozás során. Jelentkezik náluk valaki. Elvállalják különös ügyének tisztázását – s ezzel elindul életük legszörnyűbb, kimondhatatlanul borzalmas kalandja… Dean R. Koontz regénye az amerikai könyvpiac slágere. A borzalom, a fantázia és a jellemrajz tökéletes keveréke az évtized legszívbemarkolóbb horrorkönyvévé teszi a Rossz Hely-t. Toronymagasan kiemelkedik a hasonló műfajú könyvek közül. (tovább)

Eredeti mű: Dean R. Koontz: The Bad Place

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Animus, Budapest, 2006
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639563846 · Fordította: Gömöri Judit, Kőrös László
>!
Animus, Budapest, 1995
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 963838624X · Fordította: Gömöri Judit, Körös László
>!
Interjú, Debrecen, 1990
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630280876 · Fordította: Gömöri Judit, Kőrös László

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Sátán


Kedvencelte 54

Most olvassa 9

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Dean R. Koontz: A rossz hely

Az egyik legjobb, amit tőle olvastam. Sötét, rejtélyes, borzongató, fordulatos. Imádtam! (ezek után kaptam rá a többi könyvére is)

1 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ő volt nekem az első Koontz. <elpirul> Aztán megvolt, többször is. Imádtam, jó volt vele.

2 hozzászólás
>!
Áfonya74 P
Dean R. Koontz: A rossz hely

Tesóm ajánlására olvastam el.
Állatian beteg könyv! Nem tudom, mikor féltem így utoljára! Mindenre összerezzenek, az árnyakra, a padlóreccsenésre, az ajtónyikorgásra, a lépcsőházi zajokra…a gyerkőc születése óta tudatosan kerülök mindent, ami horror, mert nem szeretek félni. :)
De megérte elolvasni, tényleg nagyon jó…tesóm, ha olvasod ezt…soha többet nem hallgatok rád!!! :D

>!
gab001 P
Dean R. Koontz: A rossz hely

Nagyon nem azt kaptam, amire számítottam. Vagyis így utólag már meg sem tudom mondani, hogy mit is vártam. Mindenesetre azt biztosan nem, hogy az író tövestől tépi ki a szívemet, s még néhányat csavar is rajta. Ráadásul hatalmas utat tettem meg érte, mert bizony hihetetlen sokrétű volt ez a könyv. Voltak részek, melyek megmosolyogtattak, melyek elgondolkodtattak, melyek megleptek, melyek elborzasztottak, melyek kíváncsivá tettek és melyekről inkább tudni sem akartam. A történet eleinte csak alakulgat, aztán felgyorsul, majd akkora hullámokat kavar, hogy a levegő is elfogyott körülöttem. Nehéz összeszedni magam; döbbenetes a hatása.

2 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ez az első könyv Koontz-tól, amit végig is olvastam. A pokoli hordákkal próbálkoztam már egyszer, ott a feléig jutottam csupán. Ezzel a kötettel is próbálkoztam már többször is, de valamiért az elején abbahagytam…
Nem nyűgözött le az eleje. Nem volt eléggé figyelemfelkeltő számomra, sőt, untam. De a párom annyira biztatott, hogy abba ne hagyjam, hogy mondom oké, akkor most már tényleg elolvasom. :D
Maga a kigondolás tetszett, kicsit Kinges. De sajnos nem volt annyira jó a cselekmények kibontakoztatásában. Már túlnyújtottnak éreztem, mint valami tésztát a történetet…
Unalmas volt számomra a nyomozópár. Jobban érdekelt volna végig csak a Candy-re való fókuszálás valamint Frank is elgondolkodtató szereplő. Ez a Candy tisztára elmehetne valami Kinges horror-könyvbe. :P
A sci-fis elemeket is ki lehetett volna jobban bontakoztatni. A végét pedig izgisebbre megírni…
Mégis összességében jó volt ez, csak némi hiányosságokat éreztem. Természetesen nem ez az utolsó Koontz könyvem, de egy csöppet mégis csalódott lettem.

4 hozzászólás
>!
Lanore P
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ez a könyv, és az írója, Koontz is örök kedvencem lett. Teljesen magával ragadott a történet, nem számított, hogy újraolvasás, ugyanúgy letehetetlen volt, és végigizgultam az egészet, mint 3 évvel ezelőtt, amikor egy utcai árus dobozából 300 Ft-ért kiválasztottam, és azonnal rabul ejtett. A karakterek nagyon jók, részletesek, és mindannyian rengeteget szenvednek, Koontz nem bánik velük kíméletesen, sem a jókkal, sem a rosszakkal. Candy, a nagybetűs Gonosz elképesztő… imádtam olvasni a róla szóló oldalakat, a beteges gondolatait, a fóbiáit, a rögeszméit, a lelke sötétségét, ahogy kegyetlenül, kíméletlenül végzett az áldozataival. A Dakota-páros felejthetetlen, és Thomas is zseniális, ahogyan látta és érzékelte a világot, ahogy kommunikált, lenyűgözött! Tökéletes egyvelege volt a misztikumnak, az izgalomnak, és egy kis morbiditásnak, miközben egyszerre borzongató, kegyetlen és csavaros. Számomra ilyen egy mesterien jó thriller, és bár az első olvasás óta jó pár Koontz könyvet elolvastam, ez marad az abszolút favoritom tőle:)

„Mindenkiben él valami sajátságos félelem, egy, a saját jellegzetességeihez illő gyerekesség, ami a lelke valamelyik sötét zugában kuporog…”

2 hozzászólás
>!
Balázs_Erőss
Dean R. Koontz: A rossz hely

Szomorú találkozáson vagyok túl…
Mindaz, ami annak idején tetszett benne, mára zavaróan hat. Amit akkor imádtam, az most inkább blődség, és én felettem is eljárt már az idő, kinőttem ebből. Nem a műfajból, annak szeretete megvan még mindig.
Az ötletek elég jók, a kivezetésük viszont nem az igazi. Több könyvre való helyzet jött szembe, és ennek következtében kissé csapzott a végeredmény.
Azt nem tagadom, hogy az ötletek legtöbbje annyira bizar, hogy a mai szánalmasan fantáziátlan korunkban üdítően frissnek hat, csak… egyszerre túl sok.
Minden hibája ellenére megérdemli az 4 csillagot ez a klasszikus Koontz-tétel.

>!
Tiger205
Dean R. Koontz: A rossz hely

Gyenge idegzetűeknek, este otthon egyedül tartózkodó hölgyeknek, vér említésétől is rosszul levőknek – nem ajánlom.
mindenki másnak – igen!

20 hozzászólás
>!
Thorpapa
Dean R. Koontz: A rossz hely

Brutális!!!! Főleg a vége felé, mikor kezdünk rájönni a dolgokra…
A nyomozós szál nélkül pici unalmas lett volna a közepe.
Candy kegyetlensége nagyon rémisztő volt, ahogy bárkit megölt volna.
Gyomrom nem fordult fel tőle, de ez az én hibám:DDDD

12 hozzászólás
>!
gyuszi64 
Dean R. Koontz: A rossz hely

Az elején a természetfölötti számomra vállalhatatlanul sok volt, a horror-klisék zavartak (transzcendencia, sok vér, bogár miegymás), 3*. Később kezdett értelme lenni a dolgoknak (még több véres jelenet), találkoztak a cselekményszálak, 3,5*. Végül kaptunk egy jól szerkesztett, sci-fi-vel dúsított és horrorral zárt, izgalmas történetet, 4*.
Csak a Hideg tűz-et olvastam eddig a szerzőtől, ami sima 5*-os; józanabb, kevesebb horrorral és érdekességgel, de jobb történettel; én inkább ezt ajánlanám, ha valaki csak egyet olvas Koontztól.


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

Az álmok mindig valóra válnak. A gond az, hogy sokan egy bizonyos álmot kergetnek, és nem veszik észre a sok-sok beteljesült álmot maguk körül.

472. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom
>!
Lunemorte MP

– Nem akarok legenda lenni. A legendák mind halottak.

12. fejezet

>!
Lanore P

Félelem és szerelem szétválaszthatatlan volt. Ha az ember egyszer megengedte, hogy törődjenek vele, hogy szeressék, sebezhetővé válik, és a sebezhetőség félelemhez vezet.

>!
Lunemorte MP

Az élet iszonyatos, mert előbb vagy utóbb mindenképpen a halálhoz vezet. Ez olyan, mintha azt mondaná valaki az emberekről, hogy nem több egyik sem, mint néhány kiló hús.

>!
chhaya P

Egy múlt nélküli embernek nincs jövője sem.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · múlt
>!
Sisyll

A Down-szindróma áldozatait nem nehéz szeretni, ha az ember megszabadult a szánalomtól, amely eleinte elválasztja tőlük, mivel legtöbbjük elragadóan, üdítően ártatlan és gyanútlanul naiv.

75. oldal

3 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

– Nem szeretkezéssel keressük a kenyerünket.
– Megfizetném… – mondta Julie.
– Nocsak? És mennyit fizetsz?
– Hát mindennapi kenyérben kifejezve… egy fél cipót.
– Megérek én egy egészet is.
– Csakugyan megérsz egy egész cipót, meg még két croissant-t, továbbá egy korpáskalácsot is…

2. fejezet

5 hozzászólás
>!
Lunemorte MP

Úgyis rövid az élet, nem? Nézzünk ki olyan jól ahogy csak tudunk, míg itt vagyunk.

>!
Lunemorte MP

Már látta is maga előtt a Sátánt, talpig feketében, valami sötét és forró helyen.

Kapcsolódó szócikkek: Sátán
>!
Lunemorte MP

Hosszú időbe telt, amíg ráébredtél: az álmod nem válhat valóra, nem lehetsz olyan, mint a többi gyerek, mert hiába voltál teljesen normális a családodhoz képest, mégiscsak abból az istenverte házból származtál, és ez mindig kirekesztett a többiek közül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11.22.63
Stephen King: 11/22/63
Simon Hawke: Ragadozó 2.
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Per Wahlöö: Az acélugrás
Gaál Viktor: Battleground Zero
Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: Rémálmok bazára
Nathan Archer: Betondzsungel