A ​rossz hely 307 csillagozás

Dean R. Koontz: A rossz hely Dean R. Koontz: A rossz hely

Egy ​férfi fölébred valahol Kaliforniában. Sejtelme sincs, hogy kerül oda. Táskájában rengeteg dollár. Eszeveszett menekülésbe kezd… Tagbaszakadt ember lopózik föl egy idegen ház hálószobái felé. Tudja: ismét ölni fog. Már előre érzi a vér ízét… Az elkényeztetett, buja ikerpárt, a két lányt vagy huszonöt macska veszi körül. Az egyik még beszélni sem tud – de mindketten jól látnak a macskák szemével is… Thommy, a Down-kóros kisfiú az intézet ablakából nézi az éjszakát. Valami retteneteset lát a sötét éj mögött… Julie és Bobby Dakota, magánnyomozó házaspár naponta az életét kockáztatja egy-egy nyomozás során. Jelentkezik náluk valaki. Elvállalják különös ügyének tisztázását – s ezzel elindul életük legszörnyűbb, kimondhatatlanul borzalmas kalandja… Dean R. Koontz regénye az amerikai könyvpiac slágere. A borzalom, a fantázia és a jellemrajz tökéletes keveréke az évtized legszívbemarkolóbb horrorkönyvévé teszi a Rossz Hely-t. Toronymagasan kiemelkedik a hasonló műfajú könyvek közül. (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Animus, Budapest, 2006
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639563846 · Fordította: Gömöri Judit, Kőrös László
>!
Animus, Budapest, 1995
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 963838624X · Fordította: Gömöri Judit, Körös László
>!
Interjú, Debrecen, 1990
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630280876 · Fordította: Gömöri Judit, Kőrös László

Enciklopédia 10


Kedvencelte 57

Most olvassa 10

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Az egyik legjobb, amit tőle olvastam. Sötét, rejtélyes, borzongató, fordulatos. Imádtam! (ezek után kaptam rá a többi könyvére is)

2 hozzászólás
fekiyeti79 P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Egy férfi felébred egy sikátorban, a nevén kívül nem emlékszik semmire, ráadásul egy rejtélyes alak szinte azonnal üldözőbe is veszi, nem kevésbé rejtélyes és hihetetlen események láncolatát indítva el…
Ütős kezdés, ami rengeteg kérdést vet fel, melyekre egy remekül felépített történetvezetéssel, apránként kapunk válaszokat, így az olvasó nem igazán tud elszakadni a könyvtől.
Habár kellően pörgős a cselekmény, sok misztikummal és horrorral fűszerezve, mégis helyenként túlírtnak gondolom; sokszor veszett el Koontz olyan részletekben (pl. környezet, szereplők leírása), amelyekből kevesebb is elég lett volna.
És valahogy nem érzem kereknek a történetet, amiben nagy szerepe van egy résznek (de nevezzük inkább adaléknak)*, amiről az égvilágon semmi konkrét nem derül ki és ilyen formában feleslegesnek találtam; úgy gondolom, kár volt belekeverni a sztoriba.
Ennek ellenére ez egy nagyon jó regény, halvány X-Akták beütéssel, szóval aki szereti a misztikus, thrilleres, horroros történeteket, nem fog benne csalódni!

* spoiler

>!
Animus, Budapest, 1995
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 963838624X · Fordította: Gömöri Judit, Körös László
EssentialHencsi P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ő volt nekem az első Koontz. <elpirul> Aztán megvolt, többször is. Imádtam, jó volt vele.

2 hozzászólás
Áfonya74>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Tesóm ajánlására olvastam el.
Állatian beteg könyv! Nem tudom, mikor féltem így utoljára! Mindenre összerezzenek, az árnyakra, a padlóreccsenésre, az ajtónyikorgásra, a lépcsőházi zajokra…a gyerkőc születése óta tudatosan kerülök mindent, ami horror, mert nem szeretek félni. :)
De megérte elolvasni, tényleg nagyon jó…tesóm, ha olvasod ezt…soha többet nem hallgatok rád!!! :D

gab001 P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Nagyon nem azt kaptam, amire számítottam. Vagyis így utólag már meg sem tudom mondani, hogy mit is vártam. Mindenesetre azt biztosan nem, hogy az író tövestől tépi ki a szívemet, s még néhányat csavar is rajta. Ráadásul hatalmas utat tettem meg érte, mert bizony hihetetlen sokrétű volt ez a könyv. Voltak részek, melyek megmosolyogtattak, melyek elgondolkodtattak, melyek megleptek, melyek elborzasztottak, melyek kíváncsivá tettek és melyekről inkább tudni sem akartam. A történet eleinte csak alakulgat, aztán felgyorsul, majd akkora hullámokat kavar, hogy a levegő is elfogyott körülöttem. Nehéz összeszedni magam; döbbenetes a hatása.

2 hozzászólás
Dorka50 P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Mi volt ez az elborult, elmebeteg sztori. Tuti nem normális ez az ember, ha ilyen ki tud találni. Egy darabig 3 csillagosnak mondtam volna, de a vége vitt mindent. Kicsit sok volt benne a „duma”, de maga a történet kárpótolt ezért. Izgalmas volt és a végén, amikor fény derül a család történetére egyszerűen hátborzongató. Ilyet kitalálni… Dakotáék nagyon szerethetőek voltak és Bobby humora nagyott dobott az egész könyv hangulatán. Kicsit enyhítette a borzalmakat.

Lunemorte P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ez az első könyv Koontz-tól, amit végig is olvastam. A pokoli hordákkal próbálkoztam már egyszer, ott a feléig jutottam csupán. Ezzel a kötettel is próbálkoztam már többször is, de valamiért az elején abbahagytam…
Nem nyűgözött le az eleje. Nem volt eléggé figyelemfelkeltő számomra, sőt, untam. De a párom annyira biztatott, hogy abba ne hagyjam, hogy mondom oké, akkor most már tényleg elolvasom. :D
Maga a kigondolás tetszett, kicsit Kinges. De sajnos nem volt annyira jó a cselekmények kibontakoztatásában. Már túlnyújtottnak éreztem, mint valami tésztát a történetet…
Unalmas volt számomra a nyomozópár. Jobban érdekelt volna végig csak a Candy-re való fókuszálás valamint Frank is elgondolkodtató szereplő. Ez a Candy tisztára elmehetne valami Kinges horror-könyvbe. :P
A sci-fis elemeket is ki lehetett volna jobban bontakoztatni. A végét pedig izgisebbre megírni…
Mégis összességében jó volt ez, csak némi hiányosságokat éreztem. Természetesen nem ez az utolsó Koontz könyvem, de egy csöppet mégis csalódott lettem.

4 hozzászólás
Tiger205>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Gyenge idegzetűeknek, este otthon egyedül tartózkodó hölgyeknek, vér említésétől is rosszul levőknek – nem ajánlom.
mindenki másnak – igen!

22 hozzászólás
Lanore P>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Ez a könyv, és az írója, Koontz is örök kedvencem lett. Teljesen magával ragadott a történet, nem számított, hogy újraolvasás, ugyanúgy letehetetlen volt, és végigizgultam az egészet, mint 3 évvel ezelőtt, amikor egy utcai árus dobozából 300 Ft-ért kiválasztottam, és azonnal rabul ejtett. A karakterek nagyon jók, részletesek, és mindannyian rengeteget szenvednek, Koontz nem bánik velük kíméletesen, sem a jókkal, sem a rosszakkal. Candy, a nagybetűs Gonosz elképesztő… imádtam olvasni a róla szóló oldalakat, a beteges gondolatait, a fóbiáit, a rögeszméit, a lelke sötétségét, ahogy kegyetlenül, kíméletlenül végzett az áldozataival. A Dakota-páros felejthetetlen, és Thomas is zseniális, ahogyan látta és érzékelte a világot, ahogy kommunikált, lenyűgözött! Tökéletes egyvelege volt a misztikumnak, az izgalomnak, és egy kis morbiditásnak, miközben egyszerre borzongató, kegyetlen és csavaros. Számomra ilyen egy mesterien jó thriller, és bár az első olvasás óta jó pár Koontz könyvet elolvastam, ez marad az abszolút favoritom tőle:)

„Mindenkiben él valami sajátságos félelem, egy, a saját jellegzetességeihez illő gyerekesség, ami a lelke valamelyik sötét zugában kuporog…”

2 hozzászólás
Balázs_Erőss>!
Dean R. Koontz: A rossz hely

Szomorú találkozáson vagyok túl…
Mindaz, ami annak idején tetszett benne, mára zavaróan hat. Amit akkor imádtam, az most inkább blődség, és én felettem is eljárt már az idő, kinőttem ebből. Nem a műfajból, annak szeretete megvan még mindig.
Az ötletek elég jók, a kivezetésük viszont nem az igazi. Több könyvre való helyzet jött szembe, és ennek következtében kissé csapzott a végeredmény.
Azt nem tagadom, hogy az ötletek legtöbbje annyira bizar, hogy a mai szánalmasan fantáziátlan korunkban üdítően frissnek hat, csak… egyszerre túl sok.
Minden hibája ellenére megérdemli az 4 csillagot ez a klasszikus Koontz-tétel.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó P>!

Az álmok mindig valóra válnak. A gond az, hogy sokan egy bizonyos álmot kergetnek, és nem veszik észre a sok-sok beteljesült álmot maguk körül.

472. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom
Lunemorte P>!

– Nem akarok legenda lenni. A legendák mind halottak.

12. fejezet

Lanore P>!

Félelem és szerelem szétválaszthatatlan volt. Ha az ember egyszer megengedte, hogy törődjenek vele, hogy szeressék, sebezhetővé válik, és a sebezhetőség félelemhez vezet.

Lunemorte P>!

Az élet iszonyatos, mert előbb vagy utóbb mindenképpen a halálhoz vezet. Ez olyan, mintha azt mondaná valaki az emberekről, hogy nem több egyik sem, mint néhány kiló hús.

Kiss_Melinda_Éva P>!

Ez a legszentebb kötelezettségek egyike, amellyel a barátok, a családtagok tartoznak egymásnak. Nem hagyják kialudni az emlékezés lángját, így aztán, ha valaki meghal, nem tűnik el azonnal és nyomtalanul a világból, valamilyen szinten tovább él, legalábbis addig, amíg azok élnek, akik szerették. Az ilyen emlékezés fontos fegyver az élet zűrzavarai és a halál ellen, ez biztosítja a folyamatosságot a generációk között, hozzájárul a rendhez és az értelemhez.

469. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál
chhaya>!

Egy múlt nélküli embernek nincs jövője sem.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · múlt
Lunemorte P>!

– Nem szeretkezéssel keressük a kenyerünket.
– Megfizetném… – mondta Julie.
– Nocsak? És mennyit fizetsz?
– Hát mindennapi kenyérben kifejezve… egy fél cipót.
– Megérek én egy egészet is.
– Csakugyan megérsz egy egész cipót, meg még két croissant-t, továbbá egy korpáskalácsot is…

2. fejezet

5 hozzászólás
Lunemorte P>!

Úgyis rövid az élet, nem? Nézzünk ki olyan jól ahogy csak tudunk, míg itt vagyunk.

Lunemorte P>!

Már látta is maga előtt a Sátánt, talpig feketében, valami sötét és forró helyen.

Kapcsolódó szócikkek: sátán
Lunemorte P>!

Hosszú időbe telt, amíg ráébredtél: az álmod nem válhat valóra, nem lehetsz olyan, mint a többi gyerek, mert hiába voltál teljesen normális a családodhoz képest, mégiscsak abból az istenverte házból származtál, és ez mindig kirekesztett a többiek közül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Halálos árnyék
Thomas Harris: A vörös sárkány
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Steven Saylor: A holtak méltósága
Stephen King: Végítélet
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője