A ​rettegés ajtaja 56 csillagozás

Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kilencéves Melanie öntudatlanul kóborol az utcán, amikor rátalálnak. Mint kiderül, a kislány két, közvetlen környezetéhez tartozó személy megmagyarázhatatlanul brutális meggyilkolását élte túl. Az egyik áldozat az apja. Házuk átkutatása során találják meg azt a szürke szobát, melyben a megszállott pszichológus apa éveken át teljesen titokban kísérletezett saját leányán, nem kímélve őt a legszörnyűbb szenvedésektől sem. Melanie élete is veszélyben forog. Csak anyjára számíthat, aki hat év után kapja vissza az annak idején apjával együtt nyomtalanul eltűnt kislányt. A nőnek minden szeretetére és odaadására szüksége van leánya mellett, akit különös, paranormális jelenségek kísérnek.

Eredeti cím: The Door to December

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
Animus, Budapest, 1998
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638386495 · Fordította: Süle Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Felültem a Koontz-féle libikókára, legalábbis ezt érzem erősen. A múltkori tragikus végkimenetelű baleset után ez igazi felüdülés volt. Habár egynémely ponton aggályos, és hagy némi kívánnivalót maga után, egész ötletes, ügyes írás. Koontz újra bekapcsolta a ijesztőgépet, és bár nem jumpscare-rel épít, mégis sokszor igencsak bőrfüggelék-meresztő az eredmény. A gyilkos személye kiszámítható, de nem annyira zavaró maga a tény, mert érzelmesre sikerült a vég. Dan nyomozó szimpatikus spoiler Laura viszont az elején nekem nem nyerte el a tetszésemet, tudálékos, túlbuzgó, lehet, hogy okkal, de nálam ez nem jön be. Sokszor elég elnyújtott, de az ötlet merész, talán azért, mert reális?? Ez adja a borzongásfaktort is, ki tudja, hogy és mit irányítanak a feje felett. A szálak magasra futnak, nagy cél fogaskereke a szürke szoba rejtélye…

2 hozzászólás
>!
chhaya P
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Nem rossz, nem rossz. Szeretem Koontz stílusát, gördülékeny és remekül ábrázolja a történetet: szinte filmszerűen pörögnek az események, nem nehéz úgy olvasni, mintha egy ’80-as évekbeli akciófilmet néznék éppen. Sajnos ebbe az is beletartozik, hogy kissé kiszámítható és olykor sablonokból, tipikus karakterekből építkezik – pl. élesen elkülönülnek a jófiúk és a rosszak, akik persze tetteikért megkapják méltó büntetésüket… Ettől függetlenül az alap ötlet igenis jó, érdekes kérdéseket boncolgat, egy viszonylag izgalmas és feszes tempójú thrillerbe csomagolva. Kikapcsolódásnak tökéletes.

>!
E_W
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Nem rossz. Ez a könyve is hemzseg a beteg szereplőktől, egy- két helyen sikerült elérnie, hogy megborzongjak. Nagyon bírtam Dan szövegét, ahogy megpróbálta lerázni a zsaru kollégáit, az ő karaktere végig szimpatikus volt.

Néha már sok volt a terjengős eszmefuttatás az FBI-ról és a potenciális ilegális (kormány által pénzelt) szervezetekről, főleg, hogy az első száz oldalon már kitaláltam a végkifejletet. Ez most így sikerült. Vannak jobb könyvei is.

>!
Szimirza P
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Izgalmas volt, néhol félelmetes, főleg ha belegondolunk , hogy egyesek valóban képesek ilyen tettekre :( Igazi Koontz alkotás, a jobbak közül :)

>!
daney
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Ahhoz képest, hogy nem tartom túl sokra az írót, több könyvét is elolvastam. Talán azért, mert rájöttem, hogy ahhoz mesterien ért, hogy az olyan hétköznapok estéjén, amikor az ember agyából zoknit csinál a munkája, kellemesen kikapcsolja a történeteivel. Szóval hogy mielőtt éjjel lemenne a függöny, egy kicsit zsibbassza a szürke gumót ott fönt.
Ez a könyve ráadásul a jobbak közül való…

>!
indra
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Nagyon tetszett, mint minden krimije, pörgős és izgalmas volt, és számomra egyáltalán nem scifi. Biztos vagyok benne, hogy ezek a technikák már léteznek, csak még nem volt senki eszement, aki használni merte volna, vagy nem tudunk róla.

>!
Elsen
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Nekem valahol fájt ez a történet. Legbelül reméltem olvasás közben hogy soha senki nem fog ilyen dolgokat az életben is megvalósítani. Mert ha igen, akkor már elvesztünk….
Koontz írásait néha szeretem, néha nem értékelem sokra. Történetileg, ötletileg ez a könyv a jobbak közé tartozik. Minden Koontz rajongónak kellemes borzongást nyújtó alkotás.

>!
László_Bencze
Dean R. Koontz: A rettegés ajtaja

Első könyv amit tőle olvastam, nagyon jó könyv.
Végletekig fokozott tűéles cselekmények, nyugalom csak az utolsó 2 oldalon.
Filmben az X-akták és a CSI helyszínelők legjobb momentumait felvonultató szerelemgyerek alkotást tudnám elképzelni.


Népszerű idézetek

>!
bokrichard

– Nincs jobb, mint leheveredni egy jó könyvvel, bár feleannyira sem szórakoztató, ha az ember már elhunyt.

217. oldal, 21. fejezet

>!
PandaSára P

A könyvek nem élettelen papírcsomók, hanem élő agyak a könyvespolcon. Gilbert Highet.-

218. oldal

>!
chhaya P

Az ördögnek a leglehetetlenebb helyeken bújnak meg a hívei.

465. oldal

1 hozzászólás
>!
chhaya P

– Szélesítse ki a horizontját, George! Hozzon egy kis színt a szürke életébe! Olvasson, George, olvasson!

218. oldal

>!
chhaya P

Laura épp végzett az öltözködéssel és az ajtóhoz ment, amikor a Los Angeles-i rendőrség járőrkocsija lefékezett a ház előtt a járdánál.

(első mondat)

>!
chhaya P

Laura már nem volt rosszul, nem érdekelte a vér sem. Sőt, szinte észre sem vette. Túl sok szörnyűséget kellett feldolgoznia az agyának. Egyetlen halott, egyetlen csepp vér nagyobb hatással lett volna rá, mint ez a bűzló mészárszék. Rájött, miért szoknak olyan gyorsan hozzá a rendőrök a véres erőszak látványához; hiszen az ember vagy megszokja, vagy megőrül, és az utóbbi választás valójában nem is volt választás.

33. oldal

>!
chhaya P

– Mi van, ha ezzel nem ér véget a rémálom?
– Tessék?
– Mi van, ha ez csak a kezdete?

61. oldal

>!
chhaya P

– Tudja, ha az ember nem érzi a fájdalmat, amikor megtanulja szeretni a fájdalmat, akkor már semmitől sem fél. Ezért vagyok én szabad.

328. oldal

>!
Szimirza P

A halott a padlóra zuhant.Ott hevert, szétzúzva, mozdulatlanul.A levegő egy pillanatig csontfagyasztóan hideg volt.Regine fázósan összehúzta magát.Az a furcsa érzése támadt, hogy valami figyeli.A levegő lassan felmelegedett és Regine érzékelte, hogy az a valami , legyen bármi is, eltávozott.

>!
chhaya P

Elfajzott népség vagyunk, Seames. Jót akarunk, jót akarunk egymásnak és meg is próbáljuk, hogy így legyen, de bennünk van a sötétség, és állandóan harcolnunk kell ellene. És néha vesztesként kerülünk ki a harcból. Ölünk féltékenységből, kapzsiságból, irigységből, büszkeségből… bosszúból. A politikai idealisták gyilkos akciókba kezdenek, és pokollá teszik éppen azoknak az embereknek az életét, akiknek az életét meg akarják jobbítani. De a legjobb kormány is tele van olyan idealistákkal, akik legszívesebben koncentrációs táborokat nyitnának, és ezt jogosnak tartanák, ha lehetőségük nyílna rá. Vallási fanatikusok ölik egymást Isten nevében. Háziasszonyok, papok, üzletemberek, vízvezetékszerelők, pacifisták, orvosok, ügyvédek, nagymamák és kamaszok – mindegyikükben ott rejtőzik a potenciális gyilkos, ha eljön az adott pillanat, és olyan hangulatban vannak.

486. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Blake Crouch: Wayward Pines
Chuck Wendig: Vészmadarak
Stephen King: Tortúra
Thomas Harris: A vörös sárkány
Stephen King: Álom doktor
Stephen King: Halálos árnyék
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög