A ​lélekgyűjtő (Odd Thomas 2.) 91 csillagozás

Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

A halottlátó című regényben megismert Odd Thomas, ez a különleges képességekkel megáldott fiatalember újabb rejtély nyomába ered. Egy napon Odd éjszakai nyugalmát egy szellem zavarja meg, akinek fiát, Dannyt elrabolják. A fiú Odd gyermekkori jó barátja, s egy különleges betegségben szenved. Mindenki a legrosszabbtól tart, de Odd vállalja, hogy megkeresi Dannyt, és hatodik érzéke segítségével el is jut hozzá. Útja során nemcsak világunkban rekedt halott lelkekkel találkozik, hanem egy különösen ravasz és gonosz ellenféllel is meg kell küzdenie, aki valójában Odd lelkét akarja megszerezni.

Eredeti cím: Forever Odd

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Animus, Budapest, 2006
320 oldal · ISBN: 9639563986 · Fordította: Danyi Andrea

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Odd Thomas


Kedvencelte 7

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Nem volt olyan jó, mint az első kötet, messze nem, de annyira azért nem volt szörnyű. Rosszabbat vártam az olvasott értékelések alapján.
Visszatért a hétköznapi Odd, akiről ugyanazt gondolom, mint a korábbi kötetben: szerethető, nem tipikusan hősalkat, és mégis az. A paranormális erők itt is dolgoznak, néha beugrik Jennifer Love Hewitt…
A könyv tipikus ponyva, egy szuszra elolvasható, izgalmas, igaz, kicsit az eleje olyan volt, mintha a mondatokat egymásutánban bedobálták volna, valahogy a kohézió elmaradt. De a közepe felé ez megszűnik, és egészen élvezhetővé válik a történet.
A negatívumok nem tartanak vissza a folytatástól, de egyenlőre várat magára a dolog.

>!
HTimi2
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Se füle, se farka! Persze van egy lineáris vonulata az eseményeknek, de értelme az nulla. Kidolgozatlan karakterek, logikátlan történések, szedett-vedett háttértörténetek halmaza a könyv. Egyetlen előnye a könnyed ,olvasható stílus, így gyorsan végezni is tudtam vele. Bár abban a reményben, hogy végül értelmes, értékelhető választ kapok minden felmerült problémámra….de nem! Sajnos óriási lyukakat hagyott maga után az író. :(

>!
Nusejka_Sentellion
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Hót ziher, hogy Pico Mundóban senki sem normális :D De komolyan, ahogy haladunk végig a szereplőkön, mindenkinek van valami kattanása. Mint a szomszéd néninek, aki attól fél, hogy láthatatlanná válik, és minden reggel biztosítani kell róla, hogy még látható :) De éppen úgy, mint kicsi Ozzie étkezési zavaros hősnője, ezek a szereplők is pont ettől válnak szerethetővé.
Nem ez Koontz legjobb könyve, de ettől függetlenül izgalmas és nem nagyon tudtam letenni :)

>!
ravisari
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Én A lélekgyűjtőt olvastam….nagyon tetszett. Be kell valljam, Koonz rajongó vagyok, már vagy 7 éve. :)

>!
Balázs_Erőss
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Gyenge, nagyon gyenge. Ahogy annak idején Antal Imre mond(hat)ta volt: Az alapötletre 7 pont, a kivitelezésre 2 adható.
Az Odd Thomas-sorozat részenként elemegy mint hibátlan szakmunka. Nem rémisztő. Nem is izgalmas. Pedig ez elvárás volt részemről.

>!
Emerencia
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Első könyvem az írótól. Nem mondanám ,hogy a „pszichokrimi nagymestere ”,ahogy a könyv hátoldalán olvasható,de nem is volt olyan rossz.A szellemtörténetekkel szemben alapból fenntartásaim vannak,így eleve nem az én világom az író témaválasztása.A karakterek viszont jók voltak,Odd Thomas a szellemlátástól eltekintve egész átlagos embernek tűnő szereplő,egész jó humorral.Ez a könyv "előételként "szerepelt nálam,arra mindenképpen megfelelt,hogy ösztönözzön további Koontz történetekre.

>!
Wee IP
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Még minidg jól van megírva, bár nem mondom, hogy benevezném a legjobb olvasásaim, közé, de kikapcsolt, gördülékeny volt, és olvastatta magát :) Mondjuk lehetett volna hosszabb is, így olyan volt, mint egy kis epizód valamilyen sorozatból :))

>!
eki
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Nekem ez az egész téma, amiről a könyv szól kicsit klisés. Ez a halottlátó/hatodik érzék/szellemekkel suttogó dolog eléggé lejárt lemez már. Oké, hogy 13 évvel ezelőtt írta, de akkor is: én mégis most olvastam! :)
Egyébként jól meg van írva. Azzal nincs gond.

>!
atr0p0sz
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Odd thomas még mindig vicces, a sztori még mindig jó. Megéri elolvasni.

>!
N_Judit
Dean R. Koontz: A lélekgyűjtő

Szeretem az ilyen típusú könyveket. Nagyon megfogott, és ha szabadidőm adódott abban a pillanatban a kezemben volt és olvastam. A történet rövid fejezetekre van osztva és nagyon jól lehet vele haladni. Úgy gondolom az Odd Thomas könyvek meg fognak fordulni a kezemben. Bár sajnos nem az elején kezdtem mégis kíváncsi vagyok ennek a remek írónak a további könyveire, (habár már olvastam régebben egy könyvet tőle), most már biztosan nem fogok megállni.


Népszerű idézetek

>!
Emerencia

Hatodik érzékem néha úgy működik, mint a svájci óra, néha pedig úgy, mint egy piacon vásárolt ócska vekker.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Odd Thomas
3 hozzászólás
>!
Emerencia

A taoizmus szerint azzal a tulajdonsággal születünk, hogy mindig, minden helyzetben tudjuk, mi a helyes döntés, amit meg kell hoznunk. Ettől a tudástól azonban gyakran eltérítenek minket az önös érdekek, érzéseink és szenvedélyeink.

264. oldal

>!
Emerencia

Gyakran találjuk magunkat olyan helyzetben, hogy képtelenek vagyunk meghozni egy döntést, és egyre reménykedünk, hogy valahonnan, valakitől kapunk egy jelet, amely segít dönteni.

264. oldal

>!
Emerencia

– Megiszol velem egy pohárral?
– Igazán nagyon kedves, de jobb, ha tiszta marad a fejem.
– Ebben egyetértek – mondta Datura olyan mosollyal az arcán, amit nem szívesen festett volna meg Leonardo.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Odd Thomas
>!
PandaSára P

A magánynak két formája létezik: az önként vállalt magány esetében mi magunk zárjuk be az ajtót a külvilág előtt, ha azonban a magányt ránk kényszerítik, hiába tartjuk az ajtót nyitva, senki sem akar bejönni rajta.

/Odd Thomas/

117. oldal

>!
PandaSára P

A földön rekedt halottak is ismerik a félelmet. Azt gondolhatnánk, hogy nekik már igazán nincs veszíteni valójuk, néha azonban őket is megbénítja a rettegés. Nem attól félnek, hogy mi vár rájuk odaát, hanem inkább azokért aggódnak, akiket maguk mögött kellett hagyniuk.

/Odd Thomas/

13. oldal

>!
Emerencia

– Néha jó elmerülni a gondolatokban, megnyugszom tőle. Mindenesetre bármi történjen is az életben, a boldogság lehetősége mindig ott van előttünk.

43. oldal

>!
mamono

A legnagyobb ajándék, amit kaptunk, a szabad akarat, de állandóan visszaélünk vele.

301. oldal

>!
Emerencia

Csodálatosnak találtam, úgy, ahogy egy tökéletesen arányos bronzszobrot csodálatosnak talál az ember, de a bronzból hiányzik a tűz és a szív, amely az emberi testet megkülönbözteti a műtárgyaktól. A férfiak is hasonlóan csoportosítják a nőket: az egyik erotikus kisugárzásával hat, a másikból pedig olyan belső szépség, kecsesség és kedvesség sugárzik, amely azonnal rabul ejti, és alázatosságra készteti a férfit.

163. oldal

>!
PandaSára P

…az első életünk egy kiképzőtábor, ahol tanulunk, és elbukunk, vagy saját akaratunkból sikeresek leszünk. Csak ezután lépünk tovább a második életünkbe, amit ő szolgálatnak hívott. A szolgálat alatt fantasztikus kalandokat élhetünk át, és szerinte csak ezután léphetünk be a harmadik életbe, amely örökké tart.

/Odd Thomas Stormyt idézve/

129. oldal


A sorozat következő kötete

Odd Thomas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Stephen King: A ragyogás
Stephen King: A holtsáv
Stephen King: Dolores
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Karen Rose: Sikíts értem
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Stephen King: Tortúra
Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Thomas Harris: A vörös sárkány