A ​suttogószoba (Jane Hawk 2.) 12 csillagozás

Dean Koontz: A suttogószoba

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cora ​Gundersun, az általános iskola tanár mindenkivel kedves, és mindenki szereti őt. Mégis megöli magát, de előtte még brutálisan lemészárol egy csomó embert.
Amikor előkerül Cora felkavaró naplója, mindenki arra gondol, hogy a nő őrült volt. Egyedül Jane Hawk tudja, mi az igazság.

Jane-nek a férje is megmagyarázhatatlan módon lett öngyilkos – Jane ekkor kezdett nyomozni, először FBI ügynökként, de aztán menekülnie kellett. Kilép a szervezet kötelékéből, és egymagában dacol nagyhatalmú ellenfeleivel, akiknek titkos összeesküvése szörnyű veszélybe sodorná Amerikát.

Csak Jane Hawk, az államok legkeresettebb szökevénye számolhatja fel a mestertervet, amely romlásba dönti az országot.

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Dean Koontz a Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és sokak szerint felülmúlja régi, klasszikus önmagát is. A sikerlistákon hónapok óta menetelő misztikus thriller nagyszerű kritikákat és kitűnő olvasói… (tovább)

Eredeti mű: Dean Koontz: The Whispering Room

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155759666 · Fordította: Farkas Veronika
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155759673 · Fordította: Farkas Veronika

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Dean Koontz: A suttogószoba

Jane még mindig fut. Remélem a következő részben már célba ér. A pénz, a hatalom és a szex! Az emberi természet hármas fenyegetése, melynek együttese, nagy potenciállal bír a gonosz virágzásában. Túlzottan nem érdemes feszegetni a sztorit, annak ellenére sem, hogy őrjítően nagy spoilereket lehetetlen lenne vétenem, mindenki pontosan tudja, mi lesz a cselekmény lefolyása. A megvalósítás hátterében érdekes, ám meglehetősen sablonos és felületesen kibontott történet áll. Jane maga robot módjára kíséri végig az eseményeket, de nem is igazán kell felizgatnia magát, hisz mindezt már korábban is átélte, és ezekkel (és szörnyen hasonló) figurákkal is mind találkozott már zűrös bosszúhadjárata során. Miközben azért ez a rész mélyebben érinti személyes fájdalmát, elszigeteltségét, és a felvetett politikai kérdéseket, úgy vélem, hogy a könyvben szereplő események több esetben átsiklottak a megfoghatatlanság vonalán. Szerintem alapvetően maga a koncepció volt hibás, mert Koontz ezen története, éppen a saját maga által magasra srófolt léc ugyanazon technikával történő sikertelen megugrásának tipikus esete lett. Sajnos a végére nagyon elfáradt, és nem nyújt többet egy átlagos thrillernél, hozzáadott értéke a műfajhoz, pedig egyértelműen (számomra) kevés, ezért szívből szeretni nem is tudtam. Mert oké, hogy Koontz – nak van némi sütnivalója, de véleményem szerint, most már csak az időt húzza. Inkább tűnik egy tökéletesen bemagolt leckének, mint igazi stílussal felvértezett thrillernek. Valójában azoknál lesz favorit, akiknek nem esik nehezére „újra olvasni” Koontz összeesküvés-elméletét.

>!
BBetti86
Dean Koontz: A suttogószoba

Koontz könyveit kamaszkorom óta szeretem, és ez a sorozata nagyon betalált. A második részre már ismerjük a világot, az ellenségeket, így a hosszas felvezetés sem kellett, Jane hamar az akciók közepébe veti magát.
Tetszett, ahogy a thriller és akció elemek keverednek. Izgalmas, pörgő regény a végeredmény, ami folyamatosan tartogat valami meglepetést vagy adrenalin növelő húzást.
Jane még mindig nagyon szimpatikus, és nem azért, mert annyira szép és rátermett. Nekem az tetszik benne, ahogy a gyermekét féltő anya, a férjét gyászoló feleség, látom benne a szenvedő embert, de felül tud emelkedni a személyes érzésein, és röviden, emberi hős tud lenni.
Díjaztam azt is, hogy az első Jane Hawk kötetben nagyon éreztem a Frankenstein ciklus egy-egy ötletét, motívumát felbukkanni, ez sokkal eredetibb annál.
Aki szereti a szerző köteteit, nem fog csalódni. De alkalmas arra is, hogy új olvasók el akarjanak merülni kissé Koontz munkásságában.

>!
milegyenanevem
Dean Koontz: A suttogószoba

Míg az előző rész egy lezárt egységnek tekinthető, még folytatások nélkül is, addig a Suttogószoba egyértelműen egy átkötés a további kötetek felé. Nagyon sok kérdést hagy nyitva, sok szálat elvarratlanul. Van olyan jó, mint az első rész, így aki belekezd, legyen tisztában azzal, hogy folytatni is fogja! :)

>!
xeral
Dean Koontz: A suttogószoba

Koontz mindig is s kedvencem volt, az első könyv ami a kezembe került megfogott. Ez a könyv más, mint az eddigiek, azokban mindig volt valami misztikus nem evilági. Végül is ebben is vannak futcsa lények, de elvileg ezeket emberek hozták létre. Viszont van egy szuper főhősnőnk, aki mindent megtesz azért, hogy ő és a fia majd valaha békességben élhessenek. Döbbentesen jó és csak azt kívánod, hogy soha ne jussunk ide…

>!
András_Lázár
Dean Koontz: A suttogószoba

Hawk kisasszony lendülete és varázsa kicsit megtört, de még mindig kellően izgalmas ahhoz h.ne bírjam éjszaka letenni. Továbbra is egészen hihetetlen a történet, de ennek ellenére még sem ezen járt olvasása közben a fejem. Azért látszik, h.vannak benne töltelékrészek, mint pl.a lakókocsis jelenet.(Kivéve, ha mondjuk a 3.kötetben valami szerepük lesz az elhagyott karaktereknek). Kíváncsian várom a befejező részt. Valahogy nem tudom merre felé fog menni az egész, nem úgy mint az első rész végén. Kicsit gyengébb az első résznél.

>!
MnBnD
Dean Koontz: A suttogószoba

Másnak is feltűnt, hogy elég sok értelmetlen mondat van a könyvben? :)
Vagy inkább :(.
Nem rossz, az első kicsit jobban tetszett.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Még a legjámborabb emberek is képesek a legszélsőségesebb tettekre egy olyan korban, amelyben a haladás nemcsak a múlt ólomsúlyait mossa el, hanem értékes tanításait is.

361. oldal

>!
mate55 

CORA GUNDERSUN ANÉLKÜL SÉTÁLT VÉGIG az égő tűzön, hogy megperzselődött volna, és fehér ruhája sem kapott lángra.

(első mondat)

>!
BBetti86

A depresszió azoknak az elkeseredett embereknek való, akik úgy gondolják, hogy az életnek nincs értelme, Jane azonban tudta, hogy az életnek inkább túl sok értelme van.

49. oldal - 16. fejezet

>!
BBetti86

Valamennyi emberi lény talány, mindenki titkos folyosók és rejtett szobák útvesztője. Soha senki nem ismer igazából senkit, és nem tudhatjuk pontosan másokról, hogy mire képesek.

64. oldal - 22. fejezet


A sorozat következő kötete

Jane Hawk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Joe Hill: Locke & Key luxuskiadás 1.
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J. D. Barker: Az ötödik áldozat
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Justin Cronin: A szabadulás
Sherry Gammon: Elviselhetetlen