A ​görbe lépcső (Jane Hawk 3.) 34 csillagozás

Dean Koontz: A görbe lépcső

Jane ​Hawk élete legnagyobb küzdelmét vívja a legborzasztóbb fenyegetés ellen. Magasfeszültségű kisülések sorozata.
“Talán már holnap meghalok. Vagy valami olyasmi lesz belőlem, ami a halottnál is rosszabb.”
Jane ezúttal a különös, járványszerűen terjedő öngyilkosságok és gyilkosságok ellen száll harcba, amelyek szerte az országban szedik áldozataikat. Jane kiugrott FBI-ügynökből lett menekülő törvényen kívüli, akire a kormányzat ügynökei mellett az összeesküvés mögött álló bűnszövetkezet emberei is vadásznak. Jane ellenfelei mindent megtesznek, hogy holtan lássák. Ha pedig nem képesek megölni, Jane maga kívánja: bárcsak inkább halott lenne.
Dean Koontz a misztikus thriller egyik legismertebb írója. A Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és felülmúlja régi, klasszikus önmagát. A sikerlistákon menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kapott, több tucat nyelvre lefordították.
DEAN KOONTZ lebilincselő thrillerei!
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155955020 · Fordította: Farkas Veronika
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
464 oldal · ISBN: 9786155955037 · Fordította: Farkas Veronika

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

szilvamag P>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

A görbe lépcső nekem a sorozat eddigi legjobb része volt. A történet végig ezerrel pörgött, nem volt kiálló rész, és mindhárom történetszál tele volt feszültséggel és izgalommal. És bár végig tudtam, hogy Jane-t nem kell féltenem – hiszen mégiscsak ő a pozitív hős a sorozatban –, így is volt egy-két olyan ijesztő jelenet, ahol nagyot dobbant a szívem miatta.
Egyébként nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatára, mert eddig az összeset élmény volt olvasni. Gyors tempójú és fordulatokban gazdag, rendkívül izgalmas és jól megírt történet volt mindegyik. Ezenfelül a hősnő is szerethető és szimpatikus és egyáltalán nem mindennapi, szóval szeretem ezt a sorozatot, na.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/03/dean-ko…

Tamlilla>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Nem volt rossz, de egy pöppet veszített a lendületéből.
És az első olyan rész, ahol kimondottan függővégnek érzem a befejezést. spoiler
Igazán újdonság nem történt, de a „küzdelem” kiélesedett.

nyolcadikutas>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Folytatólagos a színvonal.
Ez a sorozat az, amit tényleg sorban kell olvasni. Mondhatni, semmi sincs lezárva, csak egy vágás, aztán a következő kötet ott folytatódik, ahol az előző abba maradt.
(Akárhányadik kötet utolsó sora: Jane belépett az ajtón. Következő kötet első sora: Jane felkapcsolta a villanyt.)
Úgy érzem, a történet bármeddig gördíthető. Vannak mindig új karakterek, regényenként egy-egy gonosz, ki meghal az aktuális rész végére és néhány töltelék szereplő. Itt az indiai testvérpár csak idő és terjedelem mellékszálként.
De nincs ezzel baj. Jól kitalált történet, kicsit túl írva, néhány kiemelkedően erős gondolattal és pillanattal.
(Megjelent a négy kötetes sorozat negyedik része. Most olvastam, kint már van ötödik. Lehet sosem lesz vége… (?) :-)))

BBetti86 >!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Akcióregénynek thrilleres vonallal ez a kötet is kiváló. Három fő szálon haladnak az események, mind egy kicsit más, és mindegyikben van egy kis veszély és akció. Lehetünk a szereplőkkel üldözöttek, vadászok – az a mindig közös pont, hogy a sikerre minimális az esély. Csupa jobb sorsra érdemes ember, akiknek az életére sötét árny vetül.
Jane halad tovább a felelősök felé. Módszeresen jut egyre közelebb és láthatjuk, milyen kihallgató a nő. Céltudatos, erős és hősies, miközben annyira nyomorult is, hogy csak alkohollal tud aludni. Nekem ő nem is igazán azért hős, mert egyedül, alkalmi segítőkkel szembenéz egy nagy komoly és hatalmas szervezettel. Nekem az teszi hőssé, ahogy a fájdalmával együtt él, és egy élhetőbb jövőért küzd. Ahogy gyászolja a férjét és az életét, ahogy a fia a legfontosabb.
Travis már nincs biztonságban. A korábbi részekben is mindig azért drukkoltam, hogy a gyerek rendben legyen. Most veszélybe kerül, és majd lerágtam a körmeim, hogy el ne kapják. Nem csak az anyja miatt, saját jogán is. Helyes, jóravaló kiskölyök, akinek jobb sors járna, mint a szervezet kísérleti nyula vagy áldozata.
Tanuja és Sanjay története ismerős lehet, láttuk már korábban, mire képes a titkos szervezet, és hogyan működik a Hamlet-lista. De Koontz most elhiteti, hogy van esély. Így még drámaibb, ahogy Jane küzdelmeivel párhuzamosan olvashatjuk, mivel is áll szemben igazán. Egy ember egy borzalmas, bejáratott és működő rendszer ellen.
Amilyen jövőt fest Koontz, már disztópia közeli világot vázol fel. Erős a világépítésben, és bővíti tovább a világot. Az ikrek története talán nem új, de ez a kötet kiválóan alkalmas arra, hogy bárki bekapcsolódhasson. Mondhatni, összefoglalja, mi volt eddig, miközben mutatja a haladási irányt és még izgalmas is.
Talán a hősei is jobbak, mint hiteles lenne, de az ellenfeleik is annyira romlottak, hogy így ellenpontok igazán. Már érdekel, mi lesz ennek a regényfolyamnak a vége. Én olvasom majd tovább is.

Benedek_Eszti>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Az első rész után írtam, hogy a Suttogószoba kicsit gyengére sikerült, viszont a sejtésem, miszerint az átvezetőrészként funkcionált, beigazolódott. A Görbe lépcső zseniális lett, és habár továbbra is az első rész a kedvenc, ez se sokkal marad le mögötte. Jelentősen több infóval gazdagodunk, mindemellett pedig Jane-nek ebben a részben át kell hágnia önön szabályait, fel kell áldoznia magát és olyan tetteket végrehajtania, ami megpecsételi a lelkét és ezáltal a jövőjét is. Akárcsak korábban, itt szintén hatalmas hangsúly van a nő kedélyállapotán, az érzésein, aggodalma ránk is áttelepszik, ami odaszögez minket az izgalmakkal teli cselekményhez.

De talán a legkiemelkedőbb itt az, hogy sokkal nagyobb bepillantást nyerünk ebben a kötetben az implantátummal rendelkező személyek gondolataiba és érzéseibe, mint korában. Végre megtudjuk azt, hogy milyen az, amikor az irányítómechanizmus, a kis pókok megfonják a hálójukat.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/konyvek/dean-koontz-gorbe-lepc…

Emy0214 P>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Igen! Ez az! Végre megint egy jó Koontz regény. Féltem, hogy a 3. kötetre le fog laposodni a történet, de kellemesen csalódtam. A sztori folytatódik tovább. Egyre jobban bonyolódnak a szálak. Senki nem az, akinek mondja magát, és mindig van egy csavar, ami miatt nagyon-nagyon várom a folytatást. Jane-nek még több információ jut a birtokába, ami miatt, még a szokásostól több bajt hoz a fejére. Jane továbbra is kedvenc karakter. A fél csillag levonás spoiler miatt van.

colman>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Eddig ez a rész tetszett a legjobban. A lendület cseppet sem lanyhul, sőt! A hajsza folytatódik. És mellesleg több benne az akció is, ami nekem sokat számít. Valagogy nem tudom megunni…

milegyenanevem>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Folytatódik a nyomozás, a menekülés, az összeesküvés, aktivizálódott egy eddig passzív szereplő, akiért mostantól aggódhatunk. Úgy érzem kissé leült a történet a harmadik részre, de közel sem annyira, hogy ne várjam a negyedik, zárókötetet.

xeral>!
Dean Koontz: A görbe lépcső

Szerencsére nem laposodott el a történet, sőt újabb érdekes figurák bukkannak fel, a görbe lépcső rejtélye nem hagyott nyugodni. Ezért faltam az oldalakat, hogy mielőbb kiderüljön, hát döbbenetes volt, nem akarom lelőni a poént, annak aki még nem olvasta. Mindenestre várom a folytatást , hogy megérkezzen a könyvtárba. Bízom benne, hogy további izgalmak várnak ránk. Aki szereti a pörgős, érdekes thrillereket, nagyon ajánlom a sorozatot.


Népszerű idézetek

BBetti86 >!

– A hazugságok világában élünk.
– Az igazság mindig ott van valahol, Sara. A hazugságóceán alatt várakozik.

45. oldal


A sorozat következő kötete

Jane Hawk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Stephen King: A halálsoron
Don Winslow: A kartell
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Amy Plum: Álomfogó
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Greg Iles: Csontfa