Deák Tibor (szerk.)

Élelmiszer-mikrobiológia 1 csillagozás

Deák Tibor (szerk.): Élelmiszer-mikrobiológia

A ​könyv elsődleges célja, hogy bemutassa a mikroorganizmusok jelentőségét, hasznos és káros szerepét az élelmiszerek előállításában és a táplálkozásban. Tárgykörei átfogó ismereteket nyújtanak az élelmiszerekben jelentős mikrobacsoportokról, a szaporodásukat és pusztulásukat meghatározó tényezőkről, a feldolgozási és tartósítási eljárások mikrobiológiai vonatkozásairól, a termékek romlását okozó, a velük terjedő kórokozó és az élelmiszerek előállításában hasznosított mikroorganizmusokról, továbbá azokról az ellenőrző módszerekről és vizsgálati rendszerekről, amelyek az élelmiszerek biztonságát és minőségét szolgálják. Mindezeket az ismereteket újszerű szemléletben, az élelmiszerek mikrobiális ökológiájának alapján mutatja be. A fejezetek átfogják az élelmiszer-mikrobiológia minden hagyományos területét, és bemutatják a korszerű kombinált és az ígéretes új tartósítási módszereket, a veszélyelemzés és a megelőző minőségszabályozás eljárásait, a gyors, automatizált és molekuláris… (tovább)

>!
Mezőgazda, Budapest, 2006
ISBN: 9632863003

Hasonló könyvek címkék alapján

Giulia Enders: Bélügyek
Sam Murphy: Futásról nőknek
Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll
Vasant Lad: Ájurvéda
L. Kovács Eszter: Török basa, hol a hasa?
Marjolein Dubbers: Energiakontroll az energikus és boldog élet érdekében
Jason Fung: Az elhízás titka
Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei
David Servan-Schreiber: A rák ellen