A ​szerelem stratégiája 21 csillagozás

De Sade márki: A szerelem stratégiája

„- ​Ó, Istenem! – mondta Franville, mikor Augustine bezárta a szeparé ajtaját, és rögtön magához is ölelte őt – nagy ég, mit akar ön? Kettesben önnel, uram, egy ilyen félreeső helyen… hagyjon, hagyjon, könyörgöm, vagy azonnal segítségért kiáltok!
– Megfosztalak a lehetőségétől, égi angyal! – mondta Augustine, és Franville ajkára tapasztotta szép száját. – Most kiálts, ha tudsz, kiáltozzál, és rózsaillatú leheleted még hamarabb lángra lobbantja szívemet!
Franville meglehetősen lanyhán védekezett; nehéz komolyan haragudni, ha az ember az első gyengéd csókot váltja az imádott lénnyel. A vérszemet kapott Augustine fokozta az ostrom erejét azzal a hévvel, amelyre csak ennek a szenvedélynek az elragadó papnői képesek. A kezek hamarosan felbátorodtak, a megadó asszonyt alakító Franville ugyancsak nem tartotta vissza a magáét. A ruhák lehullottak, két kéz csaknem egyszerre csapott le oda, ahol azt vélte megtalálni, amire szüksége van… és Franville azonnal szerepet… (tovább)

Eredeti cím: Augustine de Villeblanche ou le stratagéme de l’amour

>!
Lazi, Szeged, 2004
160 oldal · ISBN: 9639416908 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 2


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Cicu>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Nem titok, hogy rajongok a márki munkásságáért.
Szeretem újraolvasni a könyveit, mert mindig ugyanakkora élményt adnak mint a legelső olvasáskor és mindig fedezek fel bennük valami újat.
A szerelem stratégiája a márki legszolidabb műve, ebben nem akar megbotránkoztatni hanem szórakoztatni akarja a nyájas olvasót. Persze itt sem hazudtolja meg önmagát azért a történetekbe belecsempészett itt is egy kis társadalomkritikát, de most nem ezen van a hangsúly. Öt rövid történetet tartalmaz a könyv, amelyek szórakoztatóak, elgondolkodtatóak és nyomokban bujaságot is tartalmaznak :) Ráadásul gyönyörű a nyelvezete.
Az 5 történet közül a címadó a kedvencem :)

bonnie9 P>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Na ez az a márki, akit én nagyon szeretek és most már biztos, hogy ezt olvastam tőle anno először, amivel megfogott. Ugyanis ez a kötet nem más, mint egy sziporkázó tollforgató erotikus tréfagyűjteménye.
A lóvá tett elnök: ez a leghosszabb történet, nagyjából a könyv fele. Egy ostoba politikus mesteri lejáratása némi kritikus filozófiával fűszerezve. Olincourt márki stílusa pedig olyan volt, mintha Valmont vikomtról kaptam volna egy külön sztorit még. Márpedig a vikomt szívem csücske.
Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés: „amikor a fagyi visszanyal” tipikus esete. Valmont fanfic 2, csak ezúttal Raneville úr a neve.
Legyen óhaja szerint: Sáde egyperces. Az ötlet jó, egy bajom, hogy a főszereplő ifjú póruljáró feleség 13 éves. Tudom, akkoriba másként volt…de akkor is…
A tisztelendő férj: vikomt anekdota 3 Gabriel atyának álcázva.
Augustine de Villeblanche, avagy a szerelem stratégiája: mi van ha a ruha alatt nem azt találjuk, amit keresünk?
A nyelvezete ugyanolyan szép, mint a Justine-nek, viszont kihagyja a mély társadalomkritikát, épp csak meglegyintgeti. A cél ezúttal nem a megbotránkoztatás, hanem a szórakoztatás.

>!
Lazi, Szeged, 2004
160 oldal · ISBN: 9639416908 · Fordította: Sóvágó Katalin
Knyobold01>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Nagyon régen olvastam már a szerzőtől, de most egy kihívás kapcsán ismét a kezembe került. Továbbra is imádom. Talán kicsit megosztó lehet a stílusa és a nyelvezet, de engem felettébb szórakoztat :D Szókimondó tele vicces fordulatokkal itt-ott egy kis tanulsággal. Nem bántam meg, hogy ezt a könyvet választottam és ezen felbuzdulva keresek is még egy művet a szerzőtől :D
(a borítótól nem beszélgetünk :D )

Paulina_Sándorné P>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdem a márkival való ismerkedést. :-) Nagyokat mosolyogtam a történeteken. A legjobban a „Lóvá tett elnök” tetszett, jól kibabráltak vele, de azt hiszem megérdemelte. Ez azért szolidabb volt jóval, mint a „Szodomás” könyve. Tetszik, ahogy a világot, az embereket látja a márki.

Tadeshi P>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Ez volt az első de Sade-kötet, amit elolvastam még jó rég – és emlékeim szerint hiányérzetem volt. Többektől úgy értesültem már korábban, hogy de Sade milyen borzasztó és kibírhatatlan – mármint olvasásélmény szempontjából – és hogy nem véletlenül az ő nevéből ered a szadizmus kifejezés, úgyhogy vártam a hardcore jeleneteket – hiába. Őszintén szólva, ezekben a novellákban van vaskos erotika, pajzán humor, de összességében mind nevettetőek, bájosak, könnyed stílusú, olyan igazi „rokokó”-hatású olvasmányok, amiken jót derül az ember, ha épp egy kis elképzelt huncutkodásra vágyik. Úgyhogy akit hozzám hasonlóan megpróbáltak elrettenteni a márkitól, javaslom azoknak ezt a kötetet – kezdésnek feltétlenül ideális, és félő, hogy az ember még bele is szeret de Sade stílusába. (Utána csak egy lépés már a Justine…)


Népszerű idézetek

Cicu>!

[…] egy szemernyi hittel a hegyeket is arrébb lehet rakni, de akinek nincsen hite, nem képes semmire…

129. oldal, A tisztelendő férj

Cicu>!

A neveletlen emberek egyik legnagyobb hibája, hogy örökösen zuhog belőlük a tapintatlanság, kárpálnak és rágalmaznak mindent, ami csak létezik a föld hátán, és mindezt olyanok előtt, akiket nem is ismernek. Hihetetlenül sok lovagias ügy pattant már ki efféle locsogásokból; mert melyik tisztességes ember tűrhetné, hogy szapulják előtte azt, amit fontosnak tart?

105. oldal, Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés

Cicu>!

– Mit el nem dob az ember, ha szeret!

151. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

Hány éves, szép angyal?
– Tizennyolc, uram.
– Ah, tizennyolc! Ebben a korban már ki kell harcolni a jogot, hogy azt tegyük, amit akarunk…

142. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

– Úgy vélem, egyfajta elfogultságra vall, ha úgy foglalunk állást, hogy előzőleg nem próbáltunk ki mindent.

150. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

Az erkölcsök romlása, a fényűzés… oly sok minden van, ami elbuktat egy asszonyt!

112. oldal, Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés

Cicu>!

Tagadja meg férje első kívánságát, mert bizonyosak vagyunk benne, hogy ez az első dolog nagyon becstelen és ildomtalan lesz…

121. oldal, Legyen óhaja szerint

Cicu>!

[…] nehéz komolyan haragudni, ha az ember az első gyengéd csókot váltja az imádott lénnyel.

144. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

– Látja, barátom, bohózat az egész világ, amelyben hol színész, hol közönség vagyunk; hol játszunk, hol bírálunk.

55. oldal A lóvá tett elnök

Cicu>!

[…] akinek van szeme, felkutathatja a hozzáértőt, akitől tanulhat.

79. oldal A lóvá tett elnök


Hasonló könyvek címkék alapján

Emmanuelle Arsan: Emmanuelle – Lecke a férfiakról
Laurent Gounelle: A nap, amikor megtaláltam a boldogságot
Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
Serge Golon – Anne Golon: Angélique, az angyali márkinő
Benoîte Groult: A szerelem fészkei
Voltaire: Voltaire összes regényei és elbeszélései
Jean-Paul Sartre: Az Undor – Regények és elbeszélések
Voltaire: Regények és elbeszélések
Thomas Z. Marshall: Kovács Angyal misztikus küldetése COVID idején
Max Maurey – G. Jubin: A szerencsés fiú