A ​szerelem stratégiája 21 csillagozás

De Sade márki: A szerelem stratégiája

„- ​Ó, Istenem! – mondta Franville, mikor Augustine bezárta a szeparé ajtaját, és rögtön magához is ölelte őt – nagy ég, mit akar ön? Kettesben önnel, uram, egy ilyen félreeső helyen… hagyjon, hagyjon, könyörgöm, vagy azonnal segítségért kiáltok!
– Megfosztalak a lehetőségétől, égi angyal! – mondta Augustine, és Franville ajkára tapasztotta szép száját. – Most kiálts, ha tudsz, kiáltozzál, és rózsaillatú leheleted még hamarabb lángra lobbantja szívemet!
Franville meglehetősen lanyhán védekezett; nehéz komolyan haragudni, ha az ember az első gyengéd csókot váltja az imádott lénnyel. A vérszemet kapott Augustine fokozta az ostrom erejét azzal a hévvel, amelyre csak ennek a szenvedélynek az elragadó papnői képesek. A kezek hamarosan felbátorodtak, a megadó asszonyt alakító Franville ugyancsak nem tartotta vissza a magáét. A ruhák lehullottak, két kéz csaknem egyszerre csapott le oda, ahol azt vélte megtalálni, amire szüksége van… és Franville azonnal szerepet… (tovább)

Eredeti cím: Augustine de Villeblanche ou le stratagéme de l’amour

>!
Lazi, Szeged, 2004
160 oldal · ISBN: 9639416908 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Cicu>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Nem titok, hogy rajongok a márki munkásságáért.
Szeretem újraolvasni a könyveit, mert mindig ugyanakkora élményt adnak mint a legelső olvasáskor és mindig fedezek fel bennük valami újat.
A szerelem stratégiája a márki legszolidabb műve, ebben nem akar megbotránkoztatni hanem szórakoztatni akarja a nyájas olvasót. Persze itt sem hazudtolja meg önmagát azért a történetekbe belecsempészett itt is egy kis társadalomkritikát, de most nem ezen van a hangsúly. Öt rövid történetet tartalmaz a könyv, amelyek szórakoztatóak, elgondolkodtatóak és nyomokban bujaságot is tartalmaznak :) Ráadásul gyönyörű a nyelvezete.
Az 5 történet közül a címadó a kedvencem :)

Knyobold01>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Nagyon régen olvastam már a szerzőtől, de most egy kihívás kapcsán ismét a kezembe került. Továbbra is imádom. Talán kicsit megosztó lehet a stílusa és a nyelvezet, de engem felettébb szórakoztat :D Szókimondó tele vicces fordulatokkal itt-ott egy kis tanulsággal. Nem bántam meg, hogy ezt a könyvet választottam és ezen felbuzdulva keresek is még egy művet a szerzőtől :D
(a borítótól nem beszélgetünk :D )

bonnie9 P>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Na ez az a márki, akit én nagyon szeretek és most már biztos, hogy ezt olvastam tőle anno először, amivel megfogott. Ugyanis ez a kötet nem más, mint egy sziporkázó tollforgató erotikus tréfagyűjteménye.
A lóvá tett elnök: ez a leghosszabb történet, nagyjából a könyv fele. Egy ostoba politikus mesteri lejáratása némi kritikus filozófiával fűszerezve. Olincourt márki stílusa pedig olyan volt, mintha Valmont vikomtról kaptam volna egy külön sztorit még. Márpedig a vikomt szívem csücske.
Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés: „amikor a fagyi visszanyal” tipikus esete. Valmont fanfic 2, csak ezúttal Raneville úr a neve.
Legyen óhaja szerint: Sáde egyperces. Az ötlet jó, egy bajom, hogy a főszereplő ifjú póruljáró feleség 13 éves. Tudom, akkoriba másként volt…de akkor is…
A tisztelendő férj: vikomt anekdota 3 Gabriel atyának álcázva.
Augustine de Villeblanche, avagy a szerelem stratégiája: mi van ha a ruha alatt nem azt találjuk, amit keresünk?
A nyelvezete ugyanolyan szép, mint a Justine-nek, viszont kihagyja a mély társadalomkritikát, épp csak meglegyintgeti. A cél ezúttal nem a megbotránkoztatás, hanem a szórakoztatás.

>!
Lazi, Szeged, 2004
160 oldal · ISBN: 9639416908 · Fordította: Sóvágó Katalin
Paulina_Sándorné P>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdem a márkival való ismerkedést. :-) Nagyokat mosolyogtam a történeteken. A legjobban a „Lóvá tett elnök” tetszett, jól kibabráltak vele, de azt hiszem megérdemelte. Ez azért szolidabb volt jóval, mint a „Szodomás” könyve. Tetszik, ahogy a világot, az embereket látja a márki.

Ronna>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Hű! Meg kell mondjam ez a könyv k… jó volt! Első pillantásra nem tűnik annak, de mindjárt elárulom, hogy miért az. De mindenek előtt sok szeretettel ajánlom E. L. James figyelmébe ezt a művet, és Sade egyéb szerzeményeit és üzenem, hogy eláshatja magát!
Azt muszáj figyelembe venni, hogy mostanra már eléggé idejétmúlttá vált Sade stílusa, de ez természetes, mert rokokó korabeli történetekről beszélünk! Akkoriban ez a könyv igenis felért egy „A szürke ötven árnyalatával”, azzal az apró, de számottevő különbséggel, hogy valóban megtalálható benn mind az ötven árnyalat! Remek társadalomrajzot ad a korszakról, az emberek mindennapjairól, a vak vallásos buzgóságoktól kezdve az egyházi/papi képmutatásig, bemutatja a korrupt bírákat, komoly társadalomkritikát és felvilágosult filozófiával találkozunk az egyes párbeszédekben, olvashatunk még bujaságról, pajzán erotikáról, meg még sok másról. Bár azt meg kell jegyeznem, hogy nem volt benne különösebben hátborzongatóbb hardcore jelent, amire az emberek számítanánk a „Szadizmus atyjától”, az összes közül legdurvább a borító, szerintem. Akkoriban nem volt divat mindent szó szerint leírni, inkább sokatmondó képeket alkalmaztak.
Az első történetet én személy szerint túl hosszúnak és vontatottnak találtam a klisé-számlálóm is kiakadt… de muszáj hozzátennem, hogy abban nem vagyok biztos, hogy ez akkoriban is ennyire közhelyesnek számított, sőt…
Az utolsó történet volt a kedvencem!

Tadeshi>!
De Sade márki: A szerelem stratégiája

Ez volt az első de Sade-kötet, amit elolvastam még jó rég – és emlékeim szerint hiányérzetem volt. Többektől úgy értesültem már korábban, hogy de Sade milyen borzasztó és kibírhatatlan – mármint olvasásélmény szempontjából – és hogy nem véletlenül az ő nevéből ered a szadizmus kifejezés, úgyhogy vártam a hardcore jeleneteket – hiába. Őszintén szólva, ezekben a novellákban van vaskos erotika, pajzán humor, de összességében mind nevettetőek, bájosak, könnyed stílusú, olyan igazi „rokokó”-hatású olvasmányok, amiken jót derül az ember, ha épp egy kis elképzelt huncutkodásra vágyik. Úgyhogy akit hozzám hasonlóan megpróbáltak elrettenteni a márkitól, javaslom azoknak ezt a kötetet – kezdésnek feltétlenül ideális, és félő, hogy az ember még bele is szeret de Sade stílusába. (Utána csak egy lépés már a Justine…)


Népszerű idézetek

Cicu>!

[…] egy szemernyi hittel a hegyeket is arrébb lehet rakni, de akinek nincsen hite, nem képes semmire…

129. oldal, A tisztelendő férj

Cicu>!

A neveletlen emberek egyik legnagyobb hibája, hogy örökösen zuhog belőlük a tapintatlanság, kárpálnak és rágalmaznak mindent, ami csak létezik a föld hátán, és mindezt olyanok előtt, akiket nem is ismernek. Hihetetlenül sok lovagias ügy pattant már ki efféle locsogásokból; mert melyik tisztességes ember tűrhetné, hogy szapulják előtte azt, amit fontosnak tart?

105. oldal, Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés

Cicu>!

Hány éves, szép angyal?
– Tizennyolc, uram.
– Ah, tizennyolc! Ebben a korban már ki kell harcolni a jogot, hogy azt tegyük, amit akarunk…

142. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

– Úgy vélem, egyfajta elfogultságra vall, ha úgy foglalunk állást, hogy előzőleg nem próbáltunk ki mindent.

150. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

– Mit el nem dob az ember, ha szeret!

151. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

Az erkölcsök romlása, a fényűzés… oly sok minden van, ami elbuktat egy asszonyt!

112. oldal, Aki önmagát szarvazta föl, avagy a váratlan kibékülés

Cicu>!

[…] nehéz komolyan haragudni, ha az ember az első gyengéd csókot váltja az imádott lénnyel.

144. oldal Augustine de Villeblanche, avagy A szerelem stratégiája

Cicu>!

[…] akinek van szeme, felkutathatja a hozzáértőt, akitől tanulhat.

79. oldal A lóvá tett elnök

Cicu>!

– Látja, barátom, bohózat az egész világ, amelyben hol színész, hol közönség vagyunk; hol játszunk, hol bírálunk.

55. oldal A lóvá tett elnök

Cicu>!

Az előítéletek ugyanis nemcsak azt követelik meg egy szerencsétlen leánytól, hogy feláldozza szíve minden érzeményét a szülők által választott férjnek, de már akkor is bűnösnek tekintik, ha, még mielőtt megismerte a zsarnokot, aki láncra fogja fűzni, egy pillanatig hallgatott a természet szavára.

11. oldal A lóvá tett elnök


Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Lee: Hol jár az eszem?
Honoré de Balzac: Pajzán históriák
Guillaume Apollinaire: Egy ifjú Don Juan emlékiratai
Laurent Gounelle: A nap, amikor megtaláltam a boldogságot
Jean-Paul Sartre: Egy vezér gyermekkora / A fal