Larkstorm ​– Pacsirta (Fogékonyak 1.) 96 csillagozás

Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alauda a születésétől fogva tudta, ki lesz a párja. De mi van, ha a fiú az Állam ellensége?
A pusztító Hosszú Tél során a világ lakosságának a fele odaveszik, az Állam utána még éveken át csatározik a Fogékonyaknak nevezett különleges képességgel született emberi lényekkel.

A tizenhét éves Alauda Greene, az Állam alapítóinak egyik utolsó leszármazottja, tudja a dolgát: keményen tanulni és mintapolgárrá válni, hogy ősei nyomdokába léphessen. Az életét a születése pillanatától elrendezték, és alig várja, hogy leérettségizzen és megkezdhesse közös életét Beckkel, a fiúval, akit szeret, amióta az eszét tudja.

Ám Beck eltűnik, miután megvádolják, hogy Fogékony, és hogy merényletet tervez Alauda ellen. A lány meggyőződve, hogy az Állam tévedett, összetört szívvel a fiú keresésére indul, mert tisztázni akarja őt.

Amit kiderít, az veszélyesebb és félelmetesebb, mint maguk a Fogékonyak.
Meg kell ölnie a fiút, akit szeret, ha nem akarja, hogy ő végezzen vele

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633736227 · Fordította: Papolczy Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633736234 · Fordította: Papolczy Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735213 · Fordította: Papolczy Péter

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alauda Greene · Beck Channing


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Bree_olvas>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Akár egybeköttettünk, akár nem, te vagy az én szívem. Egy részem mélyen belém ékelődött, és küzdelem nélkül nem adom vissza.

Sok negatív kritikát olvastam erről a könyvről. Halogattam, féltem elkezdeni, de meg mondom őszintén nem volt rossz.
Nagyon régen olvastam disztópiát, és ez most nagyon jól esett. Meglepett maga a történet is, nem erre számítottam. Igazából nekem nincs semmi gondom ezzel a könyvvel :) Tetszett és pont azt adta, amit vártam tőle :)
De a vége…….KELL A folytatás!!! :)

@Könyvmolyképző várható folytatás? :)

1 hozzászólás
MissFortune>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Előre leszögezem, hogy egy kihívás miatt vágtam bele.
A borítója nagyon tetszik, azonnal felfigyeltem rá. Gyönyörűek a pacsirták rajta.
A könyv tartalma már nem tetszett ennyire. Sablonos a világ, feketék harcolnak a fehérekkel. Nem túl ötletes. A szereplők nem kedvelhetőek, tulajdonképpen annyit tudunk meg, hogy mennyire rossz a sötét oldalon állni a világossal szemben. Nem is csodálom, hogy nem adták ki a többi részét… A főszereplők részéről pedig minimális a varázslás, így hát egy cseppnyi érdekesség se volt benne.

8 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Fogékonyak 1

Továbbra sem szeretem a disztópiákat, ez sem tetszett.
Igazából a gyönyörű borító vonzott és tetszett a címe is. Rejtélyes volt, de csalódtam a könyvben.
Először is csupa klisé volt, sok ilyet olvastam már, de mindig próbálkozom, hátha jobbat kapok. A történet erőltetett, a karakterek idegesítőek voltak. A főszereplő fiút kedveltem, de a lány annyit hisztizett, hogy az idegeimre ment.
Függő vége van, de egyáltalán nem biztos, hogy olvasni akarom a folytatást. Olvasás közben még arra is gondoltam, hogy félbe hagyom, de aztán mégis elolvastam, mert általában végigrágom magam minden könyvön, amibe belefogok.

Ezt az írói stílust, – mikor az egész könyvet jelenidőben írják –, szintén ki nem állhatom. Szerintem ennek a stílusnak csak a naplóregényekben és a váltott szemszöges könyvekben van létjogosultságuk, mikor azonos időben történnek az események és különböző szereplők szemszögéből olvashatjuk az történéseket.
Az a véleményem, hogy az író egy mesélő, aki mások történetét meséli el szintén mások számára és ezek az események már megtörténtek, tehát múlt időben kéne leírni.

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Nem tudott magába szippantani a történet, pedig az eleje még tetszett is, de a szerző számomra el-és túlbonyolította az egészet, mígnem azt sem tudtam ki kivel van, mert mindenki szervezkedik mindenki ellen. Az öljük, megöllek, meg fogsz ölni szavak a vége felé szinte kifolynak a könyvből. Remélem lesz akinek tetszeni fog, mert a leírások elég jók, az egyik csillag ezért jár, a másik a fordítóé aki túlélte a könyvet.

4 hozzászólás
Kovács_Mesi>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Nem ezt vártam….az első fele nagyon jó volt. Olvastatta magát, értettem is, hogy mi miért történik. Majd jött a második fele, és már azt se tudom eldönteni, hogy ki a jó, és ki a gonosz. Pont emiatt a szereplők iránt vegyesek az érzéseim. Ráadásul a befejezés még tovább bonyolítja az amúgy is kusza dolgokat.

RVivi P>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Az eddig olvasott vörös pöttyös könyveim közül ez volt a leggyengébb. Alauda az idegeimre ment azzal, hogy minden fejezetben el kellett mondania, hogy ő mennyire különleges… És miért is ne ő lenne a spoiler Ráadásnak még hisztizik is állandóan. Becket bírtam, de néha ő is nagyon idegesítő volt.
Az első kb 250 oldal eléggé szenvedés volt, de utána egész jó lett. Emiatt nem csak 2 csillag.
Érdekes volt, hogy Miss Tully-nak felesége volt. Tuti fordítási baki, mert egy ilyen világba nem hiszem, hogy lenne ilyen.
Nem tudtam szeretni ezt a könyvet, a fogékonyas ötlet tetszik, de a történet nem igazán és a szereplők se valami szimpatikusak.

swa_z>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

A borító miatt kezdtem bele ebbe a könyvbe,szerintem az nagyon szép. Az alaptörténet nem lenne rossz,de a kivitelezés már annál inkább. Az eleje még úgy ahogy tetszett,de aztán egy nagy katyvasz lett a végére az egész. Alauda is elég idegesítő főszereplő,így nem lett a kedvencem a könyv és nem is sajnálom,hogy nem jelent meg több része a sorozatnak.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735213 · Fordította: Papolczy Péter
alice_kingsley>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Hát ez… Jobb volt, mint amire számítottam. Mert azért a 69 nem túl magas százalék.

De annyira szórakoztató volt. Valahogy nem éreztem, hogy fejbe akarom vágni az összes hülyét a könyvben. Nem másztam a falra az 500. „sötét vagyok/el foglak pusztítani/nem maradhatok a közeledben”-től sem (én sem értem).
Kicsit a Lenyűgöző teremtményekre emlékeztetett (és így a 15 éves énemre is, merthogy azt a sorozatot meg akkor olvastam), a történet is, meg az érzések is, amiket kiváltott belőlem, így kicsit nosztalgiáztam.

Meg amúgy nem tudom, csak nekem jött-e le így, de mintha két különböző történet lenne egyben. Mármint valamikor elhangzik az spoiler mondat és onnantól mintha teljesen más lett volna.

Ami viszont zavart, az a leányunk neve. A madárkázás oké volt, hívd úgy a szerelmed, ahogy akarod, nem érdekel. Viszont azt nem értem, miért kellett a csaj nevét megváltoztatni Alauda-ra, miért nem maradhatott volna Pacsirta. Jó, oké, gondolom a dal miatt, de akkor is. Az sem elég jó magyarázat. A cím pedig az angol fülszöveget olvasva jutott el az agyamig. De legalább eljutott. spoiler

Annyira vicces volt. Na nem szándékosan, de olyan jókat mosolyogtam rajta. Abszolút semmi mély undertone-ja nincs (legalábbis én nem vettem észre), de pár órára elvesztem benne. Mostanság pedig pontosan ez az, amit keresek (hátha egyszer sikerül beleolvasnom magam egy könyvbe és végre megszűnök).

Lehet, hogy ha érzem, akkor majd egy szép napon folytatom a sorozatot.

szandi_nemeth P>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Hiába a sok negatív értékelés, egyszerűen nagyon jó volt. Egy hét elteltével írom az értékelést és még mindig úgy gondolom, hogy nagyon jó könyv. Szuper új világ, képességek, lényeg, szerelem, izgalom. Teljesen lekötött a történet, annyi hibája van, hogy valóban keveset tudunk meg a Hosszú Télről, engem nagyon érdekelt volna részletesebben is, de lehet, hogy a többi kötetből kiderül, csak azok sajnos nem jelentek meg magyarul, és úgy érzem már nem is fognak. Pedig ez egy szuper sorozat, nagyon szeretném olvasni a többi részét is!!!

stoppoló>!
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Egyáltalán nem erre számítottam, amikor nekikezdtem a könyvnek. Az első 150 oldal még annyira nem volt rossz, egy tipikus disztópia, de aztán az egész átment valami fura varázslatos/ boszorkányos katyvaszba, én meg csak néztem, hogy most tulajdonképpen Mi Van??
Azon már meg sem lepődtem, hogy a főszereplőt itt is gyűlöltem. Majdnem 18 éves létére minden harmadik fejezetben hisztizik, dührohamot kap, sikítozik… Nem lopta be magát a szívembe, az biztos.
Beckkel nem volt különösebb bajom, igazából tiszteltem őt, amiért képes volt elviselni Alaudát. A többi szereplő sem zavart sok vizet, néhány nevet viszont elég nehezen tudtam befogadni (pl. Maz…).
Sajnos ezzel a könyvvel nem avattam új kedvencet, viszont hamar kivégeztem, mivel jóformán az egész könyv párbeszédből áll.
Ha Alauda normális szereplő lenne, talán a könyv egy fél csillaggal többet kapna. Remélhetőleg a 2. részre felnő és akkor a történet valamilyen szinten élvezhetőbb lesz (már ha egyáltalán kiadják a folytatását).


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

Hogyan gyűlölhetne az ember valakit, akivel átnevette az addigi életét?

192. oldal

Ancsúr P>!

A fizikai fájdalom nem több egy kis kellemetlenségnél a szívfájdalomhoz képest.

361. oldal

Csoszi>!

Vicces, mennyire másképp néz ki az ember, ha pár ruhát lecserél magán.

89. oldal

Csoszi>!

Óriási! Nem elég, hogy kudarcot vallok, még közönségem is van hozzá.

214. oldal

Csoszi>!

Te is éppen annyira megérdemled a boldogságot, mint bárki más.

270. oldal

Szelén P>!

Hát akkor, ha se neked, se nekem nincs hova mennünk, mehetünk együtt is.

283. oldal

Bree_olvas>!

— Akarod tudni, hogy én miben hiszek? Bennünk. Már csak kettőnkben hiszek. Erősnek kell lenned, Pacsirta! Nem adhatod fel! Próbálkoznod kell újra és újra!

Bree_olvas>!

Az állam azt akarja, hogy együtt legyünk. És az állam nem téved.

9. oldal

Myrabelle>!

Ennyi könnyet ejteni egy fiú miatt, aki mindig megnevettetett!

103. oldal

Myrabelle>!

– Akarod tudni, hogy én miben hiszek? Bennünk. Már csak kettőnkben hiszek. Erősnek kell lenned Pacsirta! Nem adhatod fel! Próbálkoznod kell újra és újra!
Erőteljes vágy lesz úrrá rajtam. Beck közelében kell lennem.

332. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Neil Gaiman: Csillagpor
Margit Sandemo: Halálos bűn
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Krencz Nóra: A követ