Larkstorm ​– Pacsirta (Fogékonyak 1.) 74 csillagozás

Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alauda a születésétől fogva tudta, ki lesz a párja. De mi van, ha a fiú az Állam ellensége?
A pusztító Hosszú Tél során a világ lakosságának a fele odaveszik, az Állam utána még éveken át csatározik a Fogékonyaknak nevezett különleges képességgel született emberi lényekkel.

A tizenhét éves Alauda Greene, az Állam alapítóinak egyik utolsó leszármazottja, tudja a dolgát: keményen tanulni és mintapolgárrá válni, hogy ősei nyomdokába léphessen. Az életét a születése pillanatától elrendezték, és alig várja, hogy leérettségizzen és megkezdhesse közös életét Beckkel, a fiúval, akit szeret, amióta az eszét tudja.

Ám Beck eltűnik, miután megvádolják, hogy Fogékony, és hogy merényletet tervez Alauda ellen. A lány meggyőződve, hogy az Állam tévedett, összetört szívvel a fiú keresésére indul, mert tisztázni akarja őt.

Amit kiderít, az veszélyesebb és félelmetesebb, mint maguk a Fogékonyak.
Meg kell ölnie a fiút, akit szeret, ha nem akarja, hogy ő végezzen vele

Eredeti mű: Dawn Rae Miller: Larkstorm

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735213 · Fordította: Papolczy Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
keménytáblás · ISBN: 9789633735220 · Fordította: Papolczy Péter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alauda Greene · Beck Channing


Kedvencelte 6

Most olvassa 7

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
BreeS
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Akár egybeköttettünk, akár nem, te vagy az én szívem. Egy részem mélyen belém ékelődött, és küzdelem nélkül nem adom vissza.

Sok negatív kritikát olvastam erről a könyvről. Halogattam, féltem elkezdeni, de meg mondom őszintén nem volt rossz.
Nagyon régen olvastam disztópiát, és ez most nagyon jól esett. Meglepett maga a történet is, nem erre számítottam. Igazából nekem nincs semmi gondom ezzel a könyvvel :) Tetszett és pont azt adta, amit vártam tőle :)
De a vége…….KELL A folytatás!!! :)

@Könyvmolyképző várható folytatás? :)

1 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Nem tudott magába szippantani a történet, pedig az eleje még tetszett is, de a szerző számomra el-és túlbonyolította az egészet, mígnem azt sem tudtam ki kivel van, mert mindenki szervezkedik mindenki ellen. Az öljük, megöllek, meg fogsz ölni szavak a vége felé szinte kifolynak a könyvből. Remélem lesz akinek tetszeni fog, mert a leírások elég jók, az egyik csillag ezért jár, a másik a fordítóé aki túlélte a könyvet.

4 hozzászólás
>!
Kovács_Mesi
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Nem ezt vártam….az első fele nagyon jó volt. Olvastatta magát, értettem is, hogy mi miért történik. Majd jött a második fele, és már azt se tudom eldönteni, hogy ki a jó, és ki a gonosz. Pont emiatt a szereplők iránt vegyesek az érzéseim. Ráadásul a befejezés még tovább bonyolítja az amúgy is kusza dolgokat.

>!
RVivi
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Az eddig olvasott vörös pöttyös könyveim közül ez volt a leggyengébb. Alauda az idegeimre ment azzal, hogy minden fejezetben el kellett mondania, hogy ő mennyire különleges… És miért is ne ő lenne a spoiler Ráadásnak még hisztizik is állandóan. Becket bírtam, de néha ő is nagyon idegesítő volt.
Az első kb 250 oldal eléggé szenvedés volt, de utána egész jó lett. Emiatt nem csak 2 csillag.
Érdekes volt, hogy Miss Tully-nak felesége volt. Tuti fordítási baki, mert egy ilyen világba nem hiszem, hogy lenne ilyen.
Nem tudtam szeretni ezt a könyvet, a fogékonyas ötlet tetszik, de a történet nem igazán és a szereplők se valami szimpatikusak.

>!
Ancsúr
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Mikor megpillantottam a címet (Pacsirta), sok minden más, hozzáköthető dolog eszembe jutott, mint pl. a poszáta, és rögtön utána az Éhezők Viadala, de a boszorkányok biztos, hogy a gondolataim körén túlra esett volna. Így elég fura volt, mikor a kezdeti Divergent-es feeling átadta a helyét egy boszorkányokról szóló történetnek. Már komolyan vártam, hogy mikor említik azt a bizonyos piros cipellőt, és hogy hol fog megjelenni a bádogember.
Azt leszámítva, hogy kevés volt ez a történet egy ilyen vastagságú könyvhöz, egész szerethető is volt egyben. Pozitívumként élem meg, hogy a könyv nagyon olvastatta magát. Beck karakterét nagyon megszerettem, ezért nagyon hiányoltam a történetet az ő szemszögéből. Alauda-val viszont nem tudok mit kezdeni. Nekem talán egy kicsit túl kislányos a felfogása. Néha komolyan megkérdőjeleztem, hogy képes logikus gondolkodásra, mert kellett „egy kis idő”, hogy rájöjjön az ok-okozati összefüggésekre, ami nekem viszont teljesen egyértelmű volt.
Ha lesz folytatása (márpedig lennie kell!), én biztos, hogy el fogom olvasni, mert már fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mégis hogy fogják megoldani ezt a „boszorkányosan” nehéz problémá(ka)t.

2 hozzászólás
>!
swa_z
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

A borító miatt kezdtem bele ebbe a könyvbe,szerintem az nagyon szép. Az alaptörténet nem lenne rossz,de a kivitelezés már annál inkább. Az eleje még úgy ahogy tetszett,de aztán egy nagy katyvasz lett a végére az egész. Alauda is elég idegesítő főszereplő,így nem lett a kedvencem a könyv és nem is sajnálom,hogy nem jelent meg több része a sorozatnak.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735213 · Fordította: Papolczy Péter
>!
stoppoló
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Egyáltalán nem erre számítottam, amikor nekikezdtem a könyvnek. Az első 150 oldal még annyira nem volt rossz, egy tipikus disztópia, de aztán az egész átment valami fura varázslatos/ boszorkányos katyvaszba, én meg csak néztem, hogy most tulajdonképpen Mi Van??
Azon már meg sem lepődtem, hogy a főszereplőt itt is gyűlöltem. Majdnem 18 éves létére minden harmadik fejezetben hisztizik, dührohamot kap, sikítozik… Nem lopta be magát a szívembe, az biztos.
Beckkel nem volt különösebb bajom, igazából tiszteltem őt, amiért képes volt elviselni Alaudát. A többi szereplő sem zavart sok vizet, néhány nevet viszont elég nehezen tudtam befogadni (pl. Maz…).
Sajnos ezzel a könyvvel nem avattam új kedvencet, viszont hamar kivégeztem, mivel jóformán az egész könyv párbeszédből áll.
Ha Alauda normális szereplő lenne, talán a könyv egy fél csillaggal többet kapna. Remélhetőleg a 2. részre felnő és akkor a történet valamilyen szinten élvezhetőbb lesz (már ha egyáltalán kiadják a folytatását).

>!
Cersei
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Nagyon nehéz értékelni ezt a könyvet, és nemcsak azért, mert egy sorozat első kötetéről van szó. Nem vártam tőle sokat, sőt mondhatni semmit, mert nem vagyok jártas a disztópiák világában (ha az Erdő köztársaság nevezhető annak, akkor eddig összesen egyet olvastam).
Azért is nehéz ez a könyv, mert hihetetlenül kusza. Nem a rengeteg helyszín és a rengeteg szereplő miatt. Utóbbiból és előbbiből is mondhatni elég kevés van, főszereplő pedig csak kettő. Az információ és annak adagolása jelenti a legnagyobb veszélyt az olvasótáborra, ami miatt talán sokan és joggal fejvesztve menekülhetnek. Unatkozni biztosan nem lehet, megőrülni annál inkább.
Az értékelés egésze itt olvasható:
https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2017/03/19/larksto…

>!
Csoszi
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

A borító nagyon megtetszett. A könyv nem volt rossz, bár a végére egy kissé eldurvultak a dolgok. Talán, ha 100 oldallal rövidebb, akkor izgalmasabb, pörgősebb lehetett volna. Alauda nyavalygása sokszor fárasztott. (Egyébként nem értem, hogy jött ez a név. Az eredetiben mintha Lark lenne. Na, mindegy!) Beck nagyon szimpatikus volt, ahogy állandóan védte a lányt, és bízott benne. Sajnos a vége olyan semmilyenre sikeredett.

>!
Myrabelle
Dawn Rae Miller: Larkstorm – Pacsirta

Hogy lehet valaminek ilyen vége??? Olyan szép történet, és mintha a legizgalmasabb résznél egyszerűen elvágták volna. De egyébként nagyon tetszett!! Remélem nemsokára a második részét is kiadják.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell

Hogyan gyűlölhetne az ember valakit, akivel átnevette az addigi életét?

192. oldal

>!
Ancsúr

A fizikai fájdalom nem több egy kis kellemetlenségnél a szívfájdalomhoz képest.

361. oldal

>!
Csoszi

Vicces, mennyire másképp néz ki az ember, ha pár ruhát lecserél magán.

89. oldal

>!
Csoszi

Óriási! Nem elég, hogy kudarcot vallok, még közönségem is van hozzá.

214. oldal

>!
Csoszi

Te is éppen annyira megérdemled a boldogságot, mint bárki más.

270. oldal

>!
Csoszi

Hát akkor, ha se neked, se nekem nincs hova mennünk, mehetünk együtt is.

283. oldal

>!
BreeS

— Akarod tudni, hogy én miben hiszek? Bennünk. Már csak kettőnkben hiszek. Erősnek kell lenned, Pacsirta! Nem adhatod fel! Próbálkoznod kell újra és újra!

>!
BreeS

Az állam azt akarja, hogy együtt legyünk. És az állam nem téved.

9. oldal

>!
Cersei

Szóval ez lesz itt a felállás. Mind úgy teszünk, mintha ők nagyon örülnének nekem, míg nekem úgy kell tennem, mint akinek nem babráltak a szabad akaratával. Alku.

206. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Meg Cabot: Jinx
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Naomi Novik: Rengeteg
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Paul Ruditis: Tíz kicsi boszorkány
Mel Odom: Sabrina, a tiniboszorkány – Tigrismese
Margit Sandemo: Halálos bűn