Nulladik ​verzió 8 csillagozás

David Yoon: Nulladik verzió

A ​Nulladik verzió, a pillanatnak ez a villámgyors, mellbevágóan lényeglátó regénye a New York Times bestsellerszerző David Yoon briliáns elméjéből kipattant izgalmas, humoros bemutatkozó regény.
INDÍTSD ÚJRA A JELENT!
MENTSD MEG A JÖVŐT!
Max, a Facebook-szerű közösségimédia-cég, a Wren adatvarázslója a saját szemével pillanthatta meg a nagymenő techipar sötét oldalát. Amikor afelől kezd kérdezősködni, hogy mihez kezd a cége az összegyűjtött adatokkal, azon kapja magát, hogy kirúgták… és aztán az egész Szilícium-völgyből is kigolyózták.
Ráérő ideje és a legnagyobb techcégekkel kapcsolatos bennfentes tudása lévén, Max és régi barátja – meg néha csaja –, Akiko elhatározza, hogy elégtételt vesznek, és… alapjában véve újraindítják az internetet. Elvégre ahhoz, hogy a dolgokat megjavítsd, néha össze kell őket törnöd. Ám amikor Max és Akiko egy világtól elvonultan élő techbáróval egyesíti erejét, megtanulják, hogy a dolgok összetörése előre nem látott – és… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2021
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635661176 · Fordította: Komló Zoltán
>!
GABO, Budapest, 2021
488 oldal · ISBN: 9789635662067 · Fordította: Komló Zoltán

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

domka_konyvmoly>!
David Yoon: Nulladik verzió

Az internet – sok jó mellett – rengeteg rossz dolgot hozott magával, olyan folyamatokat, amelyek embereket érzelmileg és fizikailag egyaránt tönkretehetnek. A közösségi oldalak már csak az adathalászatról, a pénzről és az emberi butaság korlátlan terjedéséről szólnának?
Pár fiatal megpróbálja megdönteni ezt a rendszert, amely katasztrófális következményekkel járhat! Nagyon aktuális!


Népszerű idézetek

ViraMors P>!

Úgy érezte magát, mint egy csiga egy kijárat nélküli sólabirintusban.

ViraMors P>!

A trollok visszavonultak oda, ahová valók: hidak alatt morgolódnak magányosan.

domka_konyvmoly>!

Te mennyiért adnád el a lelkedet? Egymillió dollárért? Ezerért? Nyilván nem ingyen. Nyilván nem semmiért.
És mi mégis ezt várjuk el a felhasználóktól, valahányszor adatot szolgáltatnak az interneten: a lelkük kis darabkáit, ingyen.

71. oldal

ViraMors P>!

Akkoriban még jó dolognak tartották a techfüggőséget.

domka_konyvmoly>!

BLACK HALO: Minden egyes leadott lájkkal ingyen odaadsz egy darabot a lelkedből a Wrennek. Icipici űr marad utána. Havonta átlagosan kétezer lájkot adsz. A Wren mindegyikre emlékszik. Tudja, hogy mit szeretsz jobban, még a legjobb barátodnál is jobban ismer. Te csak lájkolsz, lájkolsz és lájkolsz. A tükörvilág elnyeli a lájkjaidat. Benned pedig egyre nagyobbra nő az űr.

Kép kimerevedik

BLACK HALO: Minden egyes kapott lájk azt ígéri, hogy betölti ezt az űrt. Posztolsz. Lájkolnak. Egy pillanatra jól érzed magad – de csak egy pillanatra. Újra posztolsz. A telefonodból játékgép lesz, amit újra és újra meghúzol. Az űr egyre nagyobb lesz. Sohasem fogsz megszabadulni tőle. Az egyetlen kiút az, ha lelépsz. A Wren legszörnyűbb rémálma, ha mindenki egyszerűen lelép.

99. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cress
Pierce Brown: Arany háború
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Ernest Cline: Ready Player One
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Horda