Superfood 5 csillagozás

A jövő ételei a teljes egészségért
David Wolfe: Superfood

A ​SUPERFOOD szó hallatán nem kell feltétlenül egzotikus, drágán beszerezhető csodaszerekre gondolni: mindegyiket évezredek óta fogyasztja az emberiség. A világhírű egészségszakértő, David Wolfe, utazásai során összegyűjtötte bolygónk legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező táplálékait, amelyeket ebben a könyvben mutat be.
Megtudhatjuk, hogy a goji bogyó a narancsnál ötször több C-vitamint, a zabkorpánál pedig százszor több B3-vitamint tartalmaz, erősíti az immunrendszert, tisztítja a májat, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet. A kakaó természetes forrása a magnéziumnak, vasnak, cinknek, melyek mind egészségvédő és gyógyító hatással rendelkeznek. A belőle készült csokoládé több mint édesség: lassítja az öregedést és boldogsághormont tartalmaz. A macagyökér fokozza a szellemi teljesítményünket, energiát, erőt és kitartást ad, elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót.
Nincs még egy olyan élelmiszercsoport a Földön, amely ilyen… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2015
326 oldal · ISBN: 9789635295081

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Vladi>!
David Wolfe: Superfood

David Wolfe: Superfood A jövő ételei a teljes egészségért

Ez a könyv is megy a legfontosabbakhoz, a benne bemutatott szupertáplálékokat elkezdtem integrálni az étkezésembe, és ezt folyamatosan bővíteni fogom. Ezek a táplálékok meghosszabbítják az életet, megőrzik egészségünket még a legsúlyosabb betegségekkel szemben is, és fittségünket is növelik. Már látom magam előtt, hogy egy csomó embernek fogom ezt a könyvet ajándékba adni.

4 hozzászólás
theodora P>!
David Wolfe: Superfood

David Wolfe: Superfood A jövő ételei a teljes egészségért

David Wolfe műve kitűnő alap az ismerkedéshez – a 10 kedvenc superfoodját mutatja be nagyon részletesen. A növények-gyümölcsök biológiai jellemzőitől kezdve az egészségre gyakorolt hatásukig, tippet ad arra hogy milyen változatban szerezzük be és jó néhány receptet is megoszt velünk.
Kitűnő kezdés ez a könyv, ha valaki jobban érdekel a téma – a receptek is egyszerűek (már ha beszereztük a könyvben szereplő spécibb ételeket, de ahogy néztem a magyar webshopokban is kapható egy részük), a könyv olvasmányos, inspiráló és tele van érdekes gondolattal.


Népszerű idézetek

theodora P>!

Új korszak köszöntött be a táplálkozástudományban, amely felzárkózott a technikai fejlődés mellé.

(első mondat)

David Wolfe: Superfood A jövő ételei a teljes egészségért

theodora P>!

A szupertáplálékok egyszerre táplálnak és gyógyítanak: nincs még egy olyan élelmiszer-csoport a bolygónkon, amely ilyen koncentráltan tartalmazna egészségvédő tápanyagokat. Ezért aztán több jótéteménnyel rendelkeznek, mint az átlagos élelmiszerek. Rendkívül ízletesek, elképesztő mértékben javítják erőnlétünket, a lehető leghathatósabban óvják az egészségünket, erősítik az immunrendszert, fokozzák a szerotonintermelést és a szexuális energiát, megtisztítják és lúgosítják a szervezetet…

10. oldal

David Wolfe: Superfood A jövő ételei a teljes egészségért

theodora P>!

A szupertáplálékok nyers biováltozatban tanácsos fogyasztani, mivel az évtizedes kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy az élő, nyers bioételek több vitamint, enzimet, koenzimet, fehérjét, ásványi anyagok és glikonutrienst tartalmaznak, a táplálkozás számos más eleméről nem is szólva.

12. oldal

David Wolfe: Superfood A jövő ételei a teljes egészségért


Hasonló könyvek címkék alapján

Déri Szilvia: Kovászkaland
Dominique Lesbros: Trópusi zöldségek és gyümölcsök tárháza, hogy ne legyünk olyan elveszettek
Dr. Oetker – Burgonya- és tésztasaláták
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Dr. Oetker – Főzés lépésről lépésre