Kés ​és kereszt 14 csillagozás

David Wilkerson: Kés és kereszt David Wilkerson: Kés és kereszt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1958-ban különös dolog történt David Wilkersonnal, egy kis hegyvidéki falu tiszteletesével. A Life magazint olvasva megakadt a szeme egy cikken, amely brutális gyilkosságról tudósított. Egy New York-i geng tizenéves bűnözői kegyetlen módon végeztek ki egy béna fiút. A társadalom minden dühe – természetesen – a kíméletlen gyilkosok ellen fordult, egy kivétellel. A kivétel David Wilkerson volt. A Szentlélek sugallatára New Yorkba ment, hogy e fiúk lelkét, társaikéval együtt, Istennek megmentse. E hősies, s a kezdetén kilátástalannak tűnő küzdelemről szól ez a könyv, amely világsikert aratott. Wilkerson tiszteletesnek ma már több mint 70 országban van lakó- és válságkezelő, valamint tanácsadói központja, ahol több tízezer alkohol- és drogfüggő fiatalnak adják vissza – Isten segítségével – a reményt az igaz és teljes emberi élethez. David Wilkerson könyve idáig több mint 15 millió példányban kelt el a világon.

Kereszt az aszfaltdzsungelben címmel is megjelent.

Eredeti cím: The Cross and Switchblade

Eredeti megjelenés éve: 1962

>!
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632121163 · Fordította: Szegedi Ildikó

Enciklopédia 2


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Fatma
David Wilkerson: Kés és kereszt

Örülök, hogy eljutott hozzám. Remek lelki táplálékot nyújtott, pont, amikor erre szükségem volt. Nem győzök csodálkozni, hogy igenis jelen van Isten a mindennapokban és igenis segít azokon, akik segítséget kérnek tőle és hiszik az Ő hatalmát. Szép és nehéz volt ennek az egésznek az elgondolása és megvalósítása, mindannak amit David leírt a könyvében.

>!
Annamarie P
David Wilkerson: Kés és kereszt

Kb.25 éve olvastam, akkortájt nem igen foglalkoztam holmi stílussal, de borzalmas mély hatással volt rám a történet. Döbbenetes, ugyanakkor felemelő, mely az Istenbe vetett hit erejéről szól. Ha nem tetszik, lehet más alternatívát keresni, hogyan fékezhető meg az utcán dúló bandaháború!

>!
graphoman ISMP
David Wilkerson: Kés és kereszt

A fél csillag az irodalmi hiányosságok (talán a fordítás, talán már az eredeti) miatt került le, de különben nagyon olvasmányos, megmozgató könyv.

>!
ellinor
David Wilkerson: Kés és kereszt

Kb 500 Ft a könyv, elfér egy jobbfajta kabát zsebben, és hihetetlen jó. Persze a nem hívők biztosan szkeptikusan olvasnák, de én csak azért is a kezükbe nyomnám. A hívőknek pedig még inkább, mert úgy még többet lehet belőle tanulni, hittel rá lehet csodálkozni az eseményekre, David Wilkerson bátorságára, cselekedeteinek mozgatóerejére, stb.
Sok ismerősnek adtam ajándékba, csak ajánalni tudom.

>!
AnitaZoé P
David Wilkerson: Kés és kereszt

Megvan a másik fordítása is a „Kereszt az aszfaltdzsungelben”, mert miért ne. :D Ott leírtam a véleményemet már, de egy részét ide is beírom.
Érdekes történet, ami nem csak arról szól, hogyan vesz 180°-os fordulatot annak a rengeteg fiatalnak az élete, akik az utcán élnek és súlyosan heroinisták. Hanem David megváltozásáról is. A kényelmes, kisvárosi életét adja fel a bizonytalanért. Tudja, hogy az életével is fizethet, ha ezeknek a kölyköknek a közelébe megy. Mégis belevág, és számtalan fiú és lány tér meg a lelkésznek köszönhetően, és teszi le örökké a drog és gyilkosság keresztjét.
Azért Gwen-nek nem lehetett könnyű elfogadni a helyzetet…
(Ja, és éljen a jobb fordítás, mert a másik borzasztó lett sajnos)


Népszerű idézetek

>!
graphoman ISMP

– (…) nem veszed észre, hogy éppen azt kaptad, amit kértél? Kérted a Szentlelket, hogy tegyen csodát, és most, hogy megkaptad, kételkedsz benne. Az olyan ne imádkozzék csodáért, aki nem hisz benne.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csoda · ima
>!
Fatma

Mi emberek erősen tudunk dolgozni egymásért. És ez kell is. De Isten az egyedüli, Ő az, aki gyógyít.

74. oldal

>!
Fatma

A nyilvánvaló csoda, amely az elmúlt órákban velünk történt, új reménységet és biztosítékot adott arra nézve, hogy ha Krisztus ígéretéhez híven járunk, az ajtók megnyilnak mindenütt előttünk.

34. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
J. Nozipo Maraire: Zenzele
Azadeh Moaveni: Mézeshetek Teheránban
David Weiss: Meztelenül jöttem
John Williams: Stoner
Jeannette Walls: Az üvegpalota
Cheryl Strayed: Vadon
Richard Wright: Feketék és Fehérek
Phil Doran: Csábító Toscana
Alma H. Bond: A díványon: Marilyn Monroe