The ​Midnight Gang 2 csillagozás

David Walliams: The Midnight Gang David Walliams: The Midnight Gang

Welcome to the Midnight Gang! Midnight is the time when all children are fast asleep, except of course for… the Midnight Gang. That is when their adventures are just beginning…

When Tom gets hit on the head by a cricket ball, he finds himself at Lord Funt Hospital, and is greeted by a terrifying-looking porter. Things go from bad to worse when he meets the wicked matron in charge of the children’s ward… But Tom is about to embark on the most thrilling journey of a lifetime!

The Midnight Gang tells an extraordinarily heartwarming and, of course, funny story of five children on a hospital ward – and on a quest for adventure! It is a story of friendship and magic – and of making dreams come true. Readers are set to be utterly spellbound by this heartfelt story that will bring magic to everyone’s Christmas.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2016
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008164614
>!
HarperCollins, London, 2016
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008164621 · Illusztrálta: Tony Ross

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lilla>!
David Walliams: The Midnight Gang

Olvastam már David Walliamstől magyarul, viszont ez volt az első alkalom, hogy angolul kezdtem neki könyvének. Igazából már jó ideje kerestem könnyebb nyelvezetű, de regénynek számítható könyveket, és David írásai jóknak tűntek. Még sok másik mellett a The Midnight Gang tetszett meg a legjobban, így ezt rendeltem meg. Mikor először megláttam, megijedtem, mert azért mégiscsak egy 470 oldalas könyvről van szó…de elolvastam és:

Nagyon-nagyon tetszett! Jó volt követni a kis csapat kalandjait, a banda ötlete és az éjszakai kalandok nagyon tetszettek. A szereplők a szívemhez nőttek, kifejezetten tetszett Robin humora és Sally jószívűsége. A helyszín pedig egy 44 emeletes kórház, úgyhogy már ez magában is nagyon menőnek számít! ;)
Tony Ross illusztráció még élvezetesebbé tették az olvasást, egy élmény volt ezt a könyvet olvasni. Ajánlom!

Hanna IP>!
David Walliams: The Midnight Gang

Ez csuda helyes volt, Quentin Blake zseniális rajzaitól kezdve az Éjféli Banda Roald Dahl-t idéző gyerekalakjain át a még dahl-ibb gonoszokig. (A Főnővérnek bizonyára rokona Matilda igazgatónője.)
A gyerekosztály kis betegei immár negyven éve avatják be egymást az Éjféli Banda tradíciójába: minden éjjel valóra kell váltani egyikük álmát. Tom egy fejsérüléssel csöppen bele egy Déli-sarkra induló expedícióba, hogy aztán elképesztő kalandokban vegyen részt új barátaival: a kövér George-dzsal, aki a mandulaműtélt sem tudott eltántorítani a csokimajszolástól, a bekötött szemű Robinnal, a kezét-lábát tört Amberrel és a világ legrondább betegszállítójával.


Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Truckers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Rick Riordan: The House of Hades
Jessica Townsend: Wundersmith
Jeff Kinney: Hard Luck
Rick Riordan: Percy Jackson: The Complete Series
Robert Paul Weston: The Creature Department
Virginia Macgregor: What Milo Saw
Holly Webb: Sam the Stolen Puppy
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk