A szerző, Dávid testvér megmutatja a lehetőségét annak, hogy miként maradhat valaki hű a maga keresztény és nyugati gyökereihez, miközben a buddhista felfogás és tapasztalat által gazdagabbá teszi a látókörét. Ugyanez érvényes a buddhista oldalon is. A vallások közötti igazi párbeszéd ezen a meggyőződésen alapul. Míg őseink úgy vélték, be tudják bizonyítani, hogy egyedül mi vagyunk az igazság birtokában, a mi nemzedékünk már örülhet, ha meg tudja mutatni, hogy mi is a birtokában vagyunk. Ebben az értelemben próbáljuk ebben a könyvben megmutatni, hogy a keresztény Credo valódi kifejezése annak a hitnek, amely minden emberre mindig és mindenhol jellemző.
Credo 1 csillagozás
A mindent összekötő hit

Eredeti cím: Deeper than words

b3ck>!

David Steindl-Rast: Credo A mindent összekötő hit
Steindl-Rastot nagyon kedvelem, rendkívül emberbarát gondolkodó, akinek a háláról, örömről, boldogságról vallott nézetei mélyen megérintettek. Ebben a könyvben a keresztény látásmódját próbáltam megismerni, szerintem sikerrel. A szerzetesi, istenszolgai énjével is könnyen azonosulni lehet. Reggelente olvastam, apránként, ezt a feldolgozási formát a kisebb részegységek remekül támogatják.