When ​You Are Engulfed in Flames 2 csillagozás

David Sedaris: When You Are Engulfed in Flames David Sedaris: When You Are Engulfed in Flames

Once again, David Sedaris brings together a collection of essays so uproariously funny and profoundly moving that his legions of fans will fall for him once more. He tests the limits of love when Hugh lances a boil from his backside, and pushes the boundaries of laziness when, finding the water shut off in his house in Normandy, he looks to the water in a vase of fresh cut flowers to fill the coffee machine. From armoring the windows with LP covers to protect the house from neurotic songbirds to the awkwardness of having a lozenge fall from your mouth into the lap of a sleeping fellow passenger on a plane, David Sedaris uses life's most bizarre moments to reach new heights in understanding love and fear, family and strangers. Culminating in a brilliantly funny account of his venture to Tokyo in order to quit smoking, David Sedaris's sixth essay collection will be avidly anticipated.

>!
Little, Brown Books, New York, 2008
324 oldal · ISBN: 9780316143479

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Juci P>!
David Sedaris: When You Are Engulfed in Flames

Ez most nem volt olyan elementáris élmény, mint a Me Talk Pretty, de azért mindig öröm Sedarist hallgatni. Azt éreztem, hogy az itt megjelent írások közül több is ugyanarra a sémára épül: lát valami jelenséget, amit elsőre látszólag elítél – persze vaskos öniróniával ábrázolva önmagát a magas lovon –, hogy aztán arra fusson ki a történet, hogy az az „elítélendő” dolog tulajdonképpen nem is olyan elítélendő, vagy van annál sokkal rosszabb, vagy hogy ő maga sem jobb a Deákné vásznánál. És a végkicsengés mindig valami nagyon humánus megértés, elfogadás, együttérzés, sőt szeretet, még a látszólag arra érdemtelenek felé is. Jó fej ez a David, na.

3 hozzászólás
BrigiHudacsko I>!
David Sedaris: When You Are Engulfed in Flames

Sosem bírtam 15 percnél tovább hangoskönyvet hallgatni, meggyőződésem, hogy nem az én agyamhoz találták ki őket. Ebbe is úgy kezdtem bele, hogy meghallgatok egy-két történetet, mert imádom Sedaris előadói stílusát. És úgy maradtam. Három napig leszegett fejjel mászkáltam az utcán, és csendben nevetgéltem magamban. Vagy nem olyan csendben. Nehéz egyébként teljes értékű olvasásnak elkönyvelnem ezt a könyvet, hiszen végül is nem olvastam el, de azért az egész szöveget magamévá tettem (bizonyos részeit többször is), így ha részemről erőfeszítés nem is történt, mégis csak olvasottnak nyilvánítom ezt a könyvet.

Néha nem is értem, mit szeretek annyira Sedarisban, hiszen időnként tényleg nagyon durva dolgokról mesél, és én a magam részéről nem is szeretném ilyen részletesen kiteregetni a családom viselt dolgait, ha író lennék, de hát éppen ezért zseni Sedaris, mert ő ezt úgy tudja megtenni, hogy közben nem utálja érte az ember. (Kicsit Bödőcs Tiborra meg a szentlászlói tablóra emlékeztet ezzel. :))

Az is fura, hogy Sedaris egy ötvenes, amerikai, ex-drogos/alkesz, homoszexuális férfi, én meg egy huszonéves magyar lány vagyok, és mégis sokszor azt érzem Sedaris önéletrajzi történeteiben, hogy rólam mesél: hasonlóak a gyengeségeink, a félelmeink, a rossz szokásaink, miegymás (és az uszodában én is versenyzek a nyugdíjasokkal, a tudtuk nélkül persze, és dicsekszem is, ha nyerek).
És azt mondtam már, hogy ebben a kötetben vagy az egyik legromantikusabb történet, amit valaha olvastam?

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tina Fey: Bossypants
Amy Poehler: Yes Please
Jeff Dunham: All by my selves
Corey Taylor: You're Making Me Hate You
Kurt Vonnegut: God Bless You, Dr. Kevorkian
Phil Doran: The Reluctant Tuscan
Anna Kendrick: Scrappy Little Nobody
Mindy Kaling: Is Everyone Hanging Out Without Me?
Stephen Fry: Moab is My Washpot
Carrie Fisher: Wishful Drinking