Pocsék ​karma 430 csillagozás

David Safier: Pocsék karma

Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza.
A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz…
Az „átmeneti hangyaság” után elhízott sültkrumpli-árusként tér vissza az életbe. Épp időben ahhoz, hogy megakadályozza legjobb barátnője és volt férje egymásba szeressenek…
A német származású David Safier sikeres, többszörösen díjjazott forgatókönyvíró hazájában. A Pocsék karma 1 millió példányban fogyott Németországban, és több mint tíz nyelven aratott sikert fanyar humorával, és páratlan – „pasi által írt csajos könyv”- stílusával.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543659 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Casanova · Kim Lange


Kedvencelte 49

Most olvassa 7

Várólistára tette 139

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
ap358 P
David Safier: Pocsék karma

Barátnőm kedvenc regénye, már évek óta rágja a fülem, hogy olvassam el, és most, hogy megtettem, óriási elvárásokkal vágtam bele.
Humorban és fantáziában nem volt hiány, jókat nevettem. A legjobb egy délutáni/hétvégi kikapcsolódáshoz. Néhol akadnak hihetetlen jelenetek spoiler, de egy vígjáték esetében ezek nem is számítanak. Néha pont a leglehetetlenebb helyzetek csalnak mosolyt az olvasóra.
Kim az elején nagyon unszimpatikus, de már akkor van benne egy adag szerencsétlenkedés. Daniel megfejthetetlen volt számomra, sokáig azért szurkoltam, hogy ő és Kim találjanak egymásra, és hagyják boldogan élni Alexet Ninával.
Casanovát imádtam, egyszerűen eszméletlen figura, a megjegyzései nagyon szórakoztatóak, ahogy a stílusa is.
Nagy mondanivalót nem keresnék a történetben, hiszen elemezgetés ide vagy oda, végül is a rossz pár jótettel elnyeri a jutalmát. Ezért az egy pont levonás.
Aki jókat akar nevetni, ki szeretne kapcsolódni, annak mindenképpen ajánlom, olvassa el Kim történetét.

>!
Sophiè
David Safier: Pocsék karma

„Az ember menet közben találja meg a helyes utat.”
Tetszett. Mély mondanivaló, ráadásul pasi által írt csajos könyv, ráadásul szerintem nem is klisés.
Kim, ó, néha nagyon idegesített.
Tipikus olyan könyv, ami után jobban figyelsz az állatokra, megfontolod a húsevést, és ha mondasz valamit egy állatnak és reagál rá, mármint nem a kutyára gondolok akkor már feltételezheted, hogy újjászületett. :)
„Úgy látszik, a halál olykor akár életet is lehelhet belénk.”

>!
Anó P
David Safier: Pocsék karma

Valamikor régen négy csillagos volt ez a könyv nálam, most azonban ötöt adok rà. Annyit nevettem! Humoros, kedves, kikapcsol. Öniróniàtól sem mentes. Igazi kikapcsolódàst nyújt. Kedvencem? Hàt persze, Casanova. De Maria se volt kutya ( vagy mégis?!)

>!
Boritek70 P
David Safier: Pocsék karma

Vicces és elgondolkodtató. Szerintem zseniális. Sajnos rövid. Még olvastam volna. És Casanova emlékiratai??? Hihetetlen… És több száz év után még mindig csak „azon” jár az esze.. :) :) Lehet, hogy érdemes elgondolkodni, hol is tarthatok a reinkarnációs létrán…. Hogyan tegyek ki hangyamérget a verandára ezek után??? Kedvencem lett :)

>!
Lynn
David Safier: Pocsék karma

Az elején kikapcsolt a fura ötletével spoiler, de valahogy a felénél átjött, hogy ez valami egészen német humor lesz :)
És tényleg. Nem rossza, csak olyan, amit másként nem tudok megfogalmazni, mint, hogy németes.
Nem teljesen kidolgozott – de nem is kell annak lennie, mert nem akar olyan mély „tanítást” átadni, de mindenképpen elgondolkodtató. És ha az ember hagyja magát belevonódni, akkor van benne jó pár olyan gondolat, ami akár hosszasan is ott maradhat az ember fejében.

>!
Véda MP
David Safier: Pocsék karma

Hát gyerekek, valamit csinálni kell, hogy elkezdjük gyűjteni a jó karmát, mert hogy következő életemben (vagy rosszabb esetben életeimben) sem hangya, sem földigiliszta nem akarok lenni…Na jó, tengerimalac lehet, hogy mégis, már ha a húgom aranyéletű jószágaira gondolok :)
Könnyed humorú, rendkívül jól és gyorsan emészthető igényes kis olvasmány. Casanova „emlékiratai” pedig felbecsülhetetlenek! :))

>!
esőember
David Safier: Pocsék karma

Nem írok róla sokat, mindössze annyit, hogy végigkacagtam az egészet, az utolsó oldalon pedig elpityeredtem… Kell, hogy ennél több érzelmet adjon egy könyv?!

>!
Fancsee
David Safier: Pocsék karma

Nem hittem volna, hogy ilyet fogok mondani, de nekem ez tetszett! Pedig annyira viszolyogtam tőle, hogy hónapokig gondolni sem akartam arra, hogy nekem ezt el kell olvasnom egy kihívás miatt. Pedig mennyi mindent veszítettem volna!
A történet tényleg nagyon ötletes. Az elején Kim valóban nagyon idegesítő volt, csak magára tudott gondolni, önző volt, nem törődött a családjával, és egyfolytában arról álmodozott, hogy milyen lenne egy másik férfival lenni. Ezek után nem csodálkoztam, hogy hangyaként született újjá. Nem is egyszer. Szépen apránként összegyűjtögette a jó karmát is, nem csak a rosszat, de tetteit ekkor is csak az önzés vezérelte, így nem értek annyit. Aztán kezdte megérteni az egész reinkarnációjának a lényegét. Elkezdett önzetlenül cselekedni, nem törődni magával, egyedül a férjére, Alexre, de leginkább a kislányára, Lillyre tudott csak gondolni. És végül mindennek meglett az eredménye.
Azon kaptam magam olvasás közben, hogy elgondolkodtam azon, vajon nekem milyen „karmaszintem” lehet. Hogy vajon halálom után szeretném-e, ha újjászületnek és esélyem lenne egy jobb életet élni. Vagy hogy a szeretteim hogyan viselkednének, hogy bírnák. A történet elgondolkodtató, komoly témát boncolgat, de emellett igen élvezhető is, köszönhetően a humornak. Az esetek többségében ezt Casanova biztosította, de Kim sem sokkal maradt el mögötte. A történet végére megkedveltem, sajnáltam, együtt éreztem vele, majd pedig örültem a boldogságának.
mondjuk azért Thomast még mindig sajnálom…
Köszönöm @Sophiè , hogy ajánlottad! Nélküled biztosan nem vettem volna kézbe szégyellem is magam miatta! :)

>!
petrichor
David Safier: Pocsék karma

Tényleg egy pasi által írt csajos könyv. Tetszett, mert pörgős és humoros volt, könnyed kis olvasmány.:)


Népszerű idézetek

>!
Sophiè

Az ember menet közben találja meg a helyes utat.

79. oldal

1 hozzászólás
>!
Veron P

(A nővérek utána elárulták, hogy egytől tízig pontozni szokták a férfiak párjuk iránti kedvességét a szülés alatt. Alex szenzációs 9,7 pontot kapott. Az átlagos pontszám 2,73.)

13. oldal

4 hozzászólás
>!
Sophiè

Egy szép nőnél nem a külső számít, hanem a kisugárzás.

96. oldal

>!
bmgrapes I

Ha a jóisten azt akarta volna, hogy az emberek kocogjanak, gondoskodott volna róla, hogy jól nézzenek ki futófelszerelésben.

49. oldal

>!
ÁrnyékVirág 

Az egyik részem azért imádkozott, hogy észrevegyen, a másik pedig azért, hogy mellém is üljön. A legnagyobb részem pedig eközben azon töprengett, hogyan hallgattassa el a másik két hülye, frusztráló, az életemet tönkretevő részt.

>!
ÁrnyékVirág 

A gyerekek már csak olyanok, mint az olasz hatóságok: ha valamit akarunk tőlük, meg kell vesztegetni őket.

53.fejezet

>!
Veron P

A halálom napja nem volt kimondottan örömteli nap. Nem pusztán az elmúlásom ténye miatt. Hogy egészen pontos legyek, a halálom jóindulattal is csak a hatodik legpocsékabb esemény volt ezen a napon.

(első mondat)

>!
Timus

– Fssz vagyok – mondta.
– Szia Fssz, Kim vagyok – válaszoltam.
– Tényleg hülye név – vigyorgott.
– Mondod te, akit Fssznek hívnak – válaszoltam dühösen.

51. oldal

5 hozzászólás
>!
Veron P

Viszonylag nagy cellába zártak, fölöttem a kijáratot két papnő őrizte. Kiszámoltam, mennyi az esélyem arra, hogy kijussak mellettük, és 0,0003 százalékra jutottam. Felfelé kerekítve.

85. oldal

>!
Timosz

Felkapaszkodtam Casanova hátára. Kitárta a szárnyait, ugrott és felrikoltott: – Attenzione!
Kőként zuhantunk alá.
– Ááááááá! – kiáltottam halálos pánikban.
– Ááááááá! – kiáltotta Casanova halálos pánikban.
Az ő pánikja a belé vetett bizalmam maradékát is szétrombolta.
– Áááááááááááááááááááááááá! – visítottam.
– Áááááááááááááááááááááááá! – ordította Casanova. Közeledtünk a föld felé.
– Repüljön! – kiabáltam.
– Nem tudok! – kiabált vissza a félelemtől meredten.
Beléharaptam. Keményen.
– Aúú! – kiáltott fel.
– Most már esetleg nekiállna repülni? – kérdeztem.
Néhány másodpercen belül becsapódtunk volna egy eleséghalomba. Élesen láttam magam alatt a mogyorószemet, amin szét fogunk placcsanni.
– Repülök, repülök! Csak ne harapjon meg még egyszer! – kiáltotta Casanova.

91-92. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Charles Martin: Hegyek között
Robert Locksmith: A Birodalom előárnyékában
Vingie E. Roe: A texasi idegen
Terry Pratchett: Kisistenek
Gerald Durrell: Istenek kertje
Gerald Durrell: Noé bárkáján
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
Vivien Holloway: Mechanikus farkas
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve