Jézus ​szeret engem 227 csillagozás

David Safier: Jézus szeret engem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Marie csinos, kedves lány. Egyetlen hibája van csak: mindig rossz férfiba szeret bele, és erre mindig későn döbben rá. Mint legutoljára is, amikor csak az oltár előtt kap észbe és mond nemet vőlegényének. A botrány persze nem marad el, a megszégyenített Sven bosszút esküszik, Marie pedig kénytelen visszaköltözni a szülői házba. Ahol a tetőhöz hasonlóan az ott lakók élete is sürgős felújításra szorulna. Hamarosan meg is jelenik egy ács, aki nemcsak jóképű és vonzó, hanem megértő és önzetlen is. Marie úgy érzi, végre megtalálta álmai pasiját. De boldogsága ezúttal sem tart sokáig: a karizmatikus idegen azt állítja magáról, hogy ő Jézus, aki azért jött vissza, hogy megvívja végső csatáját a Gonosszal.

Egy futóbolonddal hozta össze a balsorsa, netán egy szélhámossal? Vagy Isten fia valóban újra leszállt a földre, hogy ha nem is az egész emberiséget, de legalább Mariét megváltsa, és boldoggá tegye?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541457 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina

Enciklopédia 33


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
David Safier: Jézus szeret engem

Megvallom őszintén, hogy mivel Katolikus vagyok és hiszek Istenben, ezt a könyvet nagyon féltem elolvasni. Féltem attól, hogy milyen reakciót fog kiváltani belőlem, mert nem egy mindennapi történet, és vallásos lévén még bűnnek is tartottam. Hülyeség tudom, mert ez a könyv egyszerűen elvarázsolt. Annyira egyedi, annyira jóságos gondolatok vannak benne, hogy öröm volt olvasni. Így hosszú idő után is nagyon megmelengeti a szívem. Marié, nagyon de nagyon elvarázsolt. Annyira vicces volt egy egy jelenet, hogy a könnyeim folytak nevetés közben. Jézus-ról annyit, hogy ajánlom mindenkinek.

6 hozzászólás
Domeszka>!
David Safier: Jézus szeret engem

-Scotty!
-Igen, kapitány?
-Értékelést kéne írnunk.
-Hmmm… Mit szólna, ha Mariet idéznénk?
-Kitűnő ötlet Scotty, kitűnő!
Frblmf…

3 hozzászólás
gab001 P>!
David Safier: Jézus szeret engem

Tudtam, hogy szeretni fogom, de nem sejtettem, hogy ennyire. Az író már az előző könyvével is levett a lábamról, s bizony ezúttal is sikerült neki. Annyira vicces és könnyed, s mégis annyi mondanivaló van benne anélkül, hogy erőltetett lenne. Marie személyisége egyszerűen imádni való, s mivel ő meséli el a történetet, így az egész nagyon szórakoztató. Ugyanakkor Jézus és minden, ami körülvette annyira el lett találva, hogy már az elején minden kétségem elfoszlott kettejüket illetően. Kata rajzai pedig hab volt a tortán, nagyon jó kiegészítésül szolgáltak. Kicsit féltem a befejezéstől, de kellemesen csalódtam. Úgy olvasnám még.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541457 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina
borga>!
David Safier: Jézus szeret engem

Kb. 15%-nál:
Adott egy 35 évesen kiskamasz érzelmi szintű, átgondolatlan, felelősség elől slisszoló, nem tehetséges, vallásilag a jóistennel alkudozós szinten működő női főszereplő, aki épp kirúgja az egyetlen férfit, aki vele hosszú távú kapcsolatot kíván létesíteni, mert rájön az oltárnál, hogy az amíg meg nem halunk – az még nagyon sokáig is tarthat, meg hogy talán szívesebben szült volna annak a pasinak, aki meg őt rúgta ki. Van egy őrülten megértő és támogató nővére, és két vált szülője. És Marie a fülszöveg szerint kedves. De a frissen párt talált apja túl fiatal és túl csinos és túl kelet-európai barátnőjéről 5 perc után, első blikkre vérbunkó verdiktet kiabál mindenki füle hallatára, mert hát nyilvánvaló, hogy gazdasági haszon- és német állampolgárságszerzés áldozata az atyja. Majd miután porig bántotta az apját, estére az ő házába tér meg, a lányszobájába, hiszen ugye a már-nem-vőlegényhez nem mehet.
Nem is kérdés, hogy ez a lelki és élethelyzeti konstelláció, meg az, hogy már lecsörgőben a biológiai órája, predesztinálja a nőt, hogy megjöjjön a lovag, akit neki szánt az ég, mert hát – láthatni –, megérett egy mély, felnőtt, életre szóló kapcsolatra. De nem is akárkit küldenek, hanem egy Personal Jezus-t.

És még csak a legelején járok. Ha ez komoly, szürreálisan buta, a lejtőn sebességbe kapcsolókat, felnőni nem próbálkozókat minden reális következmény alól felmentő, álomgyártó nyálmaszlag. Ha nem, még akkor sem biztos, hogy jó paródia.

Pukkadjak meg, elolvasom ezt a könyvet, mert az eleje olyan szőrborzolóan gyerekes, hogy ez vagy kifut valahová és egész jó lesz, vagy… hát inkább vagy. :)

Miután elolvastam, nos, leginkább azt mondanám, hogy a könyv olyan, mint a kereskedelmi tévés vetélkedők: legalább elhiszed, hogy ha ennek az embernek így összejött a világ-
és önmegváltás, akkor nekem is menne. Ez ám az önsegélyezés magasfoka, nem? Az égiek annyira profánok, amennyire ez egyáltalán lehetséges, a végítélet meg lehet, hogy csak marketingfogás.
A humora nem az én humorom, pedig akár lehetne is, csak nem is tudom: vagy sok, vagy bugyuta, vagy is-is. A főszereplő meg kb. végig az éretlenségét tetézőn egocentrikus, időnként konkrétan bunkó, tényleg mint egy hormonális és önképképző válságban lévő tini. Ez a végére sem változik sokat, csak egy kis empátiát próbál ki, kísérleti jelleggel. A többiek meg idomulnak a szintjéhez. Még a jóisten is.

1 hozzászólás
pannik P>!
David Safier: Jézus szeret engem

Nyaralásra, tengerparti heverészéshez tökéletes választás volt. Van neki egy jól kitalált története. Az író elég jól összerakta ezt a hajmeresztő ötletet, hogy az igazi Jézus meg a napjainkban élő 30 fölötti, szakítás után lévő, semmiben kimondottan nem tehetséges csaj, hogy is mondjam mi lenne ha érdeklődnének egymás iránt…??? és hogy ebből mennyi galiba lesz :)
Plusz elég elképesztő mellékszálak vannak benne, amin tényleg nevettem helyenként. Szóval szórakoztató volt és ötletes. Ezek a jó szavak rá :)

Junes P>!
David Safier: Jézus szeret engem

Alig-alig kötött le. Néha kissé erőltetettnek tűnt a humora. Nem csodálom, hogy az író többi művét nem hozták be hozzánk, mert kissé egykaptafásnak tűnik.
Szép dolog, hogy valahogy a hitet, a bibliai ismereteket próbálja meg propagálni, de a közhelyek pufogtatása nem hozta hozzám közelebb a vallást. Sőt.
Az írónak mintha fétise lenne a 30-as évei közepén járó, kissé pufók, kissé esetlen, kissé csúnyácska nő. Az is lehet, hogy csak a Bridget Jones vonalat próbálta meglovagolni ő is, és hőst kívánt faragni a fent említett, hétköznapinak is mondható nőből. A női szíveket akarhatta megcélozni az Angyalok városából lopott elemmel is, jelesül, hogy Gábriel arkangyal egy nő miatt mond le szárnyairól, és angyali mitvoltjáról…no, nem éppen főhősnőnk, hanem sokkal inkább annak anyja miatt.

Van itt ebben a könyvben minden, mi papírzsebkendőért kiálthatna máshol, vagy pedig nevetést akarhatna kicsiholni a gyanútlan olvasóból. Hát, nekem csak kínos vinnyogásra futotta.
Szóval: önmagát kereső, meg nem értett, csúnyácska nő, aki az oltárnál mondja ki a boldogító NEM-et. Plátói szerelem (több oldalról). Bukott angyal. Elvált szülők. Beteg gyerekével sugar daddy-t kereső fehérorosz bevándorló. Agytumor. Az utolsó csata megvívására a földre érkezett Jézus…aki ács….és aki „beleszeret” pufók főhősnőnkbe. Mindeközben olyan frázisok pufogtatása, mint: „Isten útjai kifűrkészhetetlenek”… és hasonlók.
A vége egyszerre meglepő és érthető is. Mindig jobb a be nem teljesült szerelem, mint a beteljesült nyüglődés. Meg különben is: mit mondunk a gyerekeknek, hogy akkor most Jézus halandó? És lehet gyereke? És ha most igen, akkor régen miért nem? És ki kire vet követ?
Egyszeri, gondolkodásmentes olvasásra alkalmas. Felszabadító kacagásokat ne várjatok tőle. Világmegváltást sem. Még akkor sem, ha a végén nem jön el a világvége, és George Clooney képében jelenik meg az ördög…spoiler

Himitsu P>!
David Safier: Jézus szeret engem

Kevesebb, mint fél nap alatt elolvastam, letehetetlen volt! Szép történet, egyedi humorral, olykor mély mondanivalóval. Nagyon tetszett a modern korban megjelenő Jézus képe, és az egész tulajdonképpen a hétköznapokba van ágyazva, pedig a regényben elég jelentőségteljes esemény miatt jön el újra. Akkor is, ha egy nagyon picit romantikus regény, nem megy át túlságosan abba, mert nem mehet át, és ezt David Safier is nagyon jól tudta, és szívből örülök, hogy így döntött. Néhol szívszorító, néhol az ember szakad a nevetéstől, annyira cuki és aranyos helyzetekbe kerül Marie, vagy mond olyan szövegeket, hogy félre kell tenni a könyvet a kuncogás miatt.:) A nővérét, Katát is nagyon szerettem, Marie-val gyönyörű példái az egészséges testvéri szeretetnek.:)
Lenne még pár gondolatom, ami az értékeléshez kívánkozik, de nem írom le. Helyette ajánlom az idézeteket ízelítőnek. Végigolvastam, szinte az összes poént, vagy elgondolkodtató dolgot kiírták már előttem. Szerencsémre azt az egyet pont nem, ami nekem a legjobban tetszett.:)) Amit hiányoltam a Biff evangéliumából, azt megkaptam itt; Jézus mesélt a szüleiről, hogy hogyan néztek ki; a testvéreiről, a gyerekkori csínyeiről, csodáiról. Még akkor is, ha csak fikció, én szeretettel elmélázok fölötte, hogy igen, hát nem lehetett mindennapi.:) Valamiért tényleg csak remélni tudom, hogy szép gyermekkora volt, ha nem is egyszerű, de valami szépség hátha akadt benne. Tetszett az emberré vált Gabriel alakja, és Isten is megjelent néhány oldal erejéig. [Gondolkodom azon az idézeten is, de rajtam kívül nem hiszem, hogy bárki nagy jelentőséget tulajdonítana neki.:)] Maradjunk annyiban, hogy szeretnivaló könyv, újraolvasás-jelölt. Szeretettel ajánlom!!!

1 hozzászólás
Aurore>!
David Safier: Jézus szeret engem

Ha valaki szereti a sodró történetű, vicces könyveket, amelyeket ráadásul átitat a jóság, akkor annak kötelező. Sokszor visongtam a nevetéstől, és nekem kb. 3 pálcika után letehetetlen volt. És húsznál is több idézetet gyártottam ide belőle. Kell ennél több?

A vége talán lehetett volna sziruposabb hepiendesebb a hollywoodi filmeken nevelkedett társadalomnak, de ha az ember belegondol, rájön, kizárt dolog, hogy az a vég megvalósítható lett volna az író számára.

Summa summárum, nagyon remélem, hogy az író harmadik könyvét is megjelenteti a kiadó, már alig várom. És hogy ír még nekünk sok-sok ilyen remek könyvet.

12 hozzászólás
Joditti>!
David Safier: Jézus szeret engem

Marie mindig rossz férfiba szeret bele. Na de talán majd most….vagy nem :D

Nagyon megszerettem ezt a könyvet, mert hihetetlenül aranyos, elképesztően vicces és emellett komoly témákat is boncolgat. A szereplők közül szinte mindenkit megkedveltem, de a fő kedvencem természetesen Joshua lett. Annyira kis aranyosak volt a Marie-val való párbeszédei és ahogy ismerkedett a modern világgal. Marie pedig…. Mellette nem lehet unatkozni, az biztos :D

Nálam letehetelen könyvnek bizonyult. Éjjel már alig láttam, már fizikai fájdalmaim voltak, de muszáj volt olvasnom :D

Coralie>!
David Safier: Jézus szeret engem

Kihívás miatt kölcsönöztem ki, de végül nem volt rá szükségem. Ha már nálam volt, gondoltam elolvasom, és nem bántam meg. Senkit ne riasszon el a cím, bár valóban vallási (keresztény) témára épít, de nem térítős, sokkal inkább hangsúlyozza az emberi kapcsolatok fontosságát, az élet nehézségeinek feldolgozását. Teszi mindezt nagyon vicces (Christopher Moore szerű) stílusban, ami mosolyt csal az olvasó arcára. Marie egy nap szembe találja magát Jézussal, egy ex-angyallal, és az apokalipszissel, amiből persze következik, hogy nem kevés bonyodalmat kell átvészelnie. Annak ellenére, hogy a humoré benne a főszerep, mégis sok olyan gondolatot fogalmaz meg menet közben, amelyeken érdemes egy kicsit elgondolkodni. Könnyed, szórakoztató, egyszeri olvasásnak jó volt. :)
UI: Azt hiszem egyszer sort kerítek majd az író Pocsék karma könyvére is, az értékelések szerint az is jó.


Népszerű idézetek

OlvasóMókus>!

Soha többet nem kapod vissza azt az időt, amit félelemmel töltesz el.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · idő
Bur3sz>!

Kimondottan bölcs dolognak tartom, ha az ember nem kötődik tárgyakhoz vagy emberekhez, hanem inkább a pillanatot élvezi

46. oldal

5 hozzászólás
AgiVega IP>!

– Az embereknek pedig egyáltalán nem kellene félniük – folytatta Joshua. – Ki tudja az életét akár csak egy rövidke idővel is meghosszabbítani azzal, hogy fél?

66. oldal

Aurore>!

Jézus tutira nem így nézett ki, gondoltam, miközben a lelkész irodájának a falán az utolsó vacsora képét szemléltem. Elvégre arab zsidó volt, miért ábrázolják a legtöbb képen mégis úgy, mintha a Bee Gees egyik tagja lenne?

7. oldal

bmgrapes I>!

Jómagam a „munka” és az „öröm” szavakat kimondottan ritkán használom egy mondaton belül.

59. oldal

2 hozzászólás
Roooli>!

„Itt Isten telefonközpontja. Üdvözöljük. Amennyiben hozzátartozóért kíván imádkozni, nyomja meg az egyes gombot. Ha bűnt óhajt meggyónni, nyomja meg a kettes gombot. Ha elháríthatatlan külső körülmény áldozata lett, nyomja meg a hármas gombot. Sajnáljuk, jelenleg minden vonalunk foglalt, kérjük, próbálkozzon később… tu-tu-túúú…”

197. oldal, 33. fejezet

ÁrnyékVirág>!

„Mindazt, amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük."
    Oké, erről még én is hallottam. A szöveg emlékeztetett az intercity-vécékben lógó táblákra: „Kérjük, hagyja úgy a helyiséget, ahogy ön is találni szeretné." Mindig, amikor ezt a figyelmeztetést olvastam, felhúztam magam: mi vagyok én, belsőépítész?

244. oldal

2 hozzászólás
eszter1818>!

[…] M.O.N.S.T.E.R. (Magányos, Orgazmus Nélküli, Siralmas Teremtés Esküvői Rémálommal) […]

50. oldal

AgiVega IP>!

Odaléptem a géphez, egy ideig keresgéltem a számok között, aztán Frank Sinatra My Way című dala mellett döntöttem. Joshua a kezébe vette a mikrofont, és belekezdett azon a csodálatos hangján: And now the end is near / and so I face the final curtain…
Mire befejezte, a fél malentei bank zokogott.
– Vissza! Vissza! Vissza! – követelték.
Egy fiatal, törékeny nő odalépett Joshuához: – Mit szólnál a We Will Rock You-hoz?
Joshua zavarba jött: – Arról szól, hogy megköveznek valakit?

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Sinatra
Veron P>!

A házasság nehéz ügy […], de minden más még nehezebb.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Christopher Moore: Biff evangéliuma
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Ruby Saw: Az igazi