Jézus ​szeret engem 242 csillagozás

David Safier: Jézus szeret engem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Marie csinos, kedves lány. Egyetlen hibája van csak: mindig rossz férfiba szeret bele, és erre mindig későn döbben rá. Mint legutoljára is, amikor csak az oltár előtt kap észbe és mond nemet vőlegényének. A botrány persze nem marad el, a megszégyenített Sven bosszút esküszik, Marie pedig kénytelen visszaköltözni a szülői házba. Ahol a tetőhöz hasonlóan az ott lakók élete is sürgős felújításra szorulna. Hamarosan meg is jelenik egy ács, aki nemcsak jóképű és vonzó, hanem megértő és önzetlen is. Marie úgy érzi, végre megtalálta álmai pasiját. De boldogsága ezúttal sem tart sokáig: a karizmatikus idegen azt állítja magáról, hogy ő Jézus, aki azért jött vissza, hogy megvívja végső csatáját a Gonosszal.

Egy futóbolonddal hozta össze a balsorsa, netán egy szélhámossal? Vagy Isten fia valóban újra leszállt a földre, hogy ha nem is az egész emberiséget, de legalább Mariét megváltsa, és boldoggá tegye?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541457 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina

Enciklopédia 38


Kedvencelte 21

Most olvassa 2

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
David Safier: Jézus szeret engem

Megvallom őszintén, hogy mivel Katolikus vagyok és hiszek Istenben, ezt a könyvet nagyon féltem elolvasni. Féltem attól, hogy milyen reakciót fog kiváltani belőlem, mert nem egy mindennapi történet, és vallásos lévén még bűnnek is tartottam. Hülyeség tudom, mert ez a könyv egyszerűen elvarázsolt. Annyira egyedi, annyira jóságos gondolatok vannak benne, hogy öröm volt olvasni. Így hosszú idő után is nagyon megmelengeti a szívem. Marié, nagyon de nagyon elvarázsolt. Annyira vicces volt egy egy jelenet, hogy a könnyeim folytak nevetés közben. Jézus-ról annyit, hogy ajánlom mindenkinek.

6 hozzászólás
Domeszka>!
David Safier: Jézus szeret engem

-Scotty!
-Igen, kapitány?
-Értékelést kéne írnunk.
-Hmmm… Mit szólna, ha Mariet idéznénk?
-Kitűnő ötlet Scotty, kitűnő!
Frblmf…

3 hozzászólás
gab001>!
David Safier: Jézus szeret engem

Tudtam, hogy szeretni fogom, de nem sejtettem, hogy ennyire. Az író már az előző könyvével is levett a lábamról, s bizony ezúttal is sikerült neki. Annyira vicces és könnyed, s mégis annyi mondanivaló van benne anélkül, hogy erőltetett lenne. Marie személyisége egyszerűen imádni való, s mivel ő meséli el a történetet, így az egész nagyon szórakoztató. Ugyanakkor Jézus és minden, ami körülvette annyira el lett találva, hogy már az elején minden kétségem elfoszlott kettejüket illetően. Kata rajzai pedig hab volt a tortán, nagyon jó kiegészítésül szolgáltak. Kicsit féltem a befejezéstől, de kellemesen csalódtam. Úgy olvasnám még.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541457 · Fordította: Kosztolánczi Krisztina
Himitsu P>!
David Safier: Jézus szeret engem

Kevesebb, mint fél nap alatt elolvastam, letehetetlen volt! Szép történet, egyedi humorral, olykor mély mondanivalóval. Nagyon tetszett a modern korban megjelenő Jézus képe, és az egész tulajdonképpen a hétköznapokba van ágyazva, pedig a regényben elég jelentőségteljes esemény miatt jön el újra. Akkor is, ha egy nagyon picit romantikus regény, nem megy át túlságosan abba, mert nem mehet át, és ezt David Safier is nagyon jól tudta, és szívből örülök, hogy így döntött. Néhol szívszorító, néhol az ember szakad a nevetéstől, annyira cuki és aranyos helyzetekbe kerül Marie, vagy mond olyan szövegeket, hogy félre kell tenni a könyvet a kuncogás miatt.:) A nővérét, Katát is nagyon szerettem, Marie-val gyönyörű példái az egészséges testvéri szeretetnek.:)
Lenne még pár gondolatom, ami az értékeléshez kívánkozik, de nem írom le. Helyette ajánlom az idézeteket ízelítőnek. Végigolvastam, szinte az összes poént, vagy elgondolkodtató dolgot kiírták már előttem. Szerencsémre azt az egyet pont nem, ami nekem a legjobban tetszett.:)) Amit hiányoltam a Biff evangéliumából, azt megkaptam itt; Jézus mesélt a szüleiről, hogy hogyan néztek ki; a testvéreiről, a gyerekkori csínyeiről, csodáiról. Még akkor is, ha csak fikció, én szeretettel elmélázok fölötte, hogy igen, hát nem lehetett mindennapi.:) Valamiért tényleg csak remélni tudom, hogy szép gyermekkora volt, ha nem is egyszerű, de valami szépség hátha akadt benne. Tetszett az emberré vált Gabriel alakja, és Isten is megjelent néhány oldal erejéig. [Gondolkodom azon az idézeten is, de rajtam kívül nem hiszem, hogy bárki nagy jelentőséget tulajdonítana neki.:)] Maradjunk annyiban, hogy szeretnivaló könyv, újraolvasás-jelölt. Szeretettel ajánlom!!!

1 hozzászólás
pannik>!
David Safier: Jézus szeret engem

Nyaralásra, tengerparti heverészéshez tökéletes választás volt. Van neki egy jól kitalált története. Az író elég jól összerakta ezt a hajmeresztő ötletet, hogy az igazi Jézus meg a napjainkban élő 30 fölötti, szakítás után lévő, semmiben kimondottan nem tehetséges csaj, hogy is mondjam mi lenne ha érdeklődnének egymás iránt…??? és hogy ebből mennyi galiba lesz :)
Plusz elég elképesztő mellékszálak vannak benne, amin tényleg nevettem helyenként. Szóval szórakoztató volt és ötletes. Ezek a jó szavak rá :)

Kaduszka>!
David Safier: Jézus szeret engem

A Pocsék karma, jobb volt, viccesebb. Ez valahogy fura volt. Néha ugyan elgondolkodtató, de nagyon fura…

Aurore>!
David Safier: Jézus szeret engem

Ha valaki szereti a sodró történetű, vicces könyveket, amelyeket ráadásul átitat a jóság, akkor annak kötelező. Sokszor visongtam a nevetéstől, és nekem kb. 3 pálcika után letehetetlen volt. És húsznál is több idézetet gyártottam ide belőle. Kell ennél több?

A vége talán lehetett volna sziruposabb hepiendesebb a hollywoodi filmeken nevelkedett társadalomnak, de ha az ember belegondol, rájön, kizárt dolog, hogy az a vég megvalósítható lett volna az író számára.

Summa summárum, nagyon remélem, hogy az író harmadik könyvét is megjelenteti a kiadó, már alig várom. És hogy ír még nekünk sok-sok ilyen remek könyvet.

12 hozzászólás
Fummie>!
David Safier: Jézus szeret engem

Több humorra és több paródiára számítottam. Azért így sem volt rossz. Igazából vicces volt, és sokszor hangosan felnevettem. Amúgy ha kivesszük belőle a paródia-részt, egy aranyos történet. De még nem öt csillag. A főszerelő lány nem meglepő mód nagyon idegesített, de a tesóját bírtam, és meglepő mód Jézust is.

14 hozzászólás
Coralie>!
David Safier: Jézus szeret engem

Kihívás miatt kölcsönöztem ki, de végül nem volt rá szükségem. Ha már nálam volt, gondoltam elolvasom, és nem bántam meg. Senkit ne riasszon el a cím, bár valóban vallási (keresztény) témára épít, de nem térítős, sokkal inkább hangsúlyozza az emberi kapcsolatok fontosságát, az élet nehézségeinek feldolgozását. Teszi mindezt nagyon vicces (Christopher Moore szerű) stílusban, ami mosolyt csal az olvasó arcára. Marie egy nap szembe találja magát Jézussal, egy ex-angyallal, és az apokalipszissel, amiből persze következik, hogy nem kevés bonyodalmat kell átvészelnie. Annak ellenére, hogy a humoré benne a főszerep, mégis sok olyan gondolatot fogalmaz meg menet közben, amelyeken érdemes egy kicsit elgondolkodni. Könnyed, szórakoztató, egyszeri olvasásnak jó volt. :)
UI: Azt hiszem egyszer sort kerítek majd az író Pocsék karma könyvére is, az értékelések szerint az is jó.

patakizs>!
David Safier: Jézus szeret engem

Hát ez aztán fura könyv! Értékelem benne az alapötletet, illetve voltak benne meglepő és jópofa fordulatok. Egészen kedves módon próbálja az átlagembert közelebb vinni a bibliai tanításokhoz. Marie-t nem kedveltem meg különösebben, az egész történet elég bárgyú volt, nyilván nem várható, hogy szuper jellemábrázolások tarkítják majd. Kíváncsi lennék, hogy egy mélyen vallásos embert mennyire sért ez a könyv….


Népszerű idézetek

OlvasóMókus>!

Soha többet nem kapod vissza azt az időt, amit félelemmel töltesz el.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · idő
Bur3sz>!

Kimondottan bölcs dolognak tartom, ha az ember nem kötődik tárgyakhoz vagy emberekhez, hanem inkább a pillanatot élvezi

46. oldal

5 hozzászólás
AgiVega IP>!

– Az embereknek pedig egyáltalán nem kellene félniük – folytatta Joshua. – Ki tudja az életét akár csak egy rövidke idővel is meghosszabbítani azzal, hogy fél?

66. oldal

Aurore>!

Jézus tutira nem így nézett ki, gondoltam, miközben a lelkész irodájának a falán az utolsó vacsora képét szemléltem. Elvégre arab zsidó volt, miért ábrázolják a legtöbb képen mégis úgy, mintha a Bee Gees egyik tagja lenne?

7. oldal

bmgrapes I>!

Jómagam a „munka” és az „öröm” szavakat kimondottan ritkán használom egy mondaton belül.

59. oldal

2 hozzászólás
Roooli>!

„Itt Isten telefonközpontja. Üdvözöljük. Amennyiben hozzátartozóért kíván imádkozni, nyomja meg az egyes gombot. Ha bűnt óhajt meggyónni, nyomja meg a kettes gombot. Ha elháríthatatlan külső körülmény áldozata lett, nyomja meg a hármas gombot. Sajnáljuk, jelenleg minden vonalunk foglalt, kérjük, próbálkozzon később… tu-tu-túúú…”

197. oldal, 33. fejezet

ÁrnyékVirág>!

„Mindazt, amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük."
    Oké, erről még én is hallottam. A szöveg emlékeztetett az intercity-vécékben lógó táblákra: „Kérjük, hagyja úgy a helyiséget, ahogy ön is találni szeretné." Mindig, amikor ezt a figyelmeztetést olvastam, felhúztam magam: mi vagyok én, belsőépítész?

244. oldal

2 hozzászólás
AgiVega IP>!

Odaléptem a géphez, egy ideig keresgéltem a számok között, aztán Frank Sinatra My Way című dala mellett döntöttem. Joshua a kezébe vette a mikrofont, és belekezdett azon a csodálatos hangján: And now the end is near / and so I face the final curtain…
Mire befejezte, a fél malentei bank zokogott.
– Vissza! Vissza! Vissza! – követelték.
Egy fiatal, törékeny nő odalépett Joshuához: – Mit szólnál a We Will Rock You-hoz?
Joshua zavarba jött: – Arról szól, hogy megköveznek valakit?

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Sinatra
eszter1818>!

[…] M.O.N.S.T.E.R. (Magányos, Orgazmus Nélküli, Siralmas Teremtés Esküvői Rémálommal) […]

50. oldal

Sziszandria>!

Néha csak meg kell hallgatni a másikat ahhoz, hogy elűzzük a démonait.

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Ali Hazelwood: A szerelem elmélete
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Emma Chase: Ne hagyj ártatlanul!
Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert
Vi Keeland – Penelope Ward: Hate Notes – Adok-kapok
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel