One ​Day 45 csillagozás

David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day David Nicholls: One Day

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Former actor David Nicholls writes novels with at least one eye on the big screen. Having successfully translated his debut Starter For Ten into a film, his latest novel suggests more feelgood outings to the local picture house. One Day tells the story of potential love thwarted by the disappointments of post-university existence. It begins with a drunken tryst on the night of Emma and Dexter's graduation, and each subsequent chapter visits the pair on the same day of the year as they stumble through their adult lives. While the plot might sound like a movie pitch, Nicholls is a great comic writer, and One Day's characters are so luminously rendered that they quickly assume heart-thumping significance.

>!
Hodder & Stoughton, London, 2011
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444724592
>!
Hodder & Stoughton, London, 2011
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444724585
>!
Hodder & Stoughton, London, 2010
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780340896983

4 további kiadás


Kedvencelte 18

Most olvassa 11

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Juci P>!
David Nicholls: One Day

Hát ez nagyon cuki. Néha kicsit direkt módon pengeti a szív húrjait, de az érzelgősnek végig az innenső oldalán marad. Van benne valami üdítő őszinteség, nagyon emberiek és hihetőek a szereplők, nem tökéletesek, de éppen ezért érdekesek és ismerősek. Egy icipicit erőltetettnek, filmesnek éreztem ezt a szerkezetet, hogy minden évben ugyanazon a napon látjuk őket; nem életszerű, hogy a jelentős dolgok egy kapcsolatban mindig ugyanazon a napon történnek húsz éven keresztül. De ez végül is nem lényeges, és az meg csak olvasás közben jutott eszembe, hogy a One Day nemcsak azt jelenti, hogy egy nap, hanem hogy majd egy (szép) napon, ami meg igenis lényeges. Szívet simogató könyv, olvassátok el.

2 hozzászólás
Mustamakkara>!
David Nicholls: One Day

Most gondolkodtam, hogy 4 és fél csillag vagy 5, de igazábol nem volt semmi amit ne szerettem volna ezen a könyvön. Az első laptól az utolsóig lekötött, és szurkoltam és nagyon megszerettem, különösen Emmát. Kicsit félek, hogy a film vajon ugyanezt tudja-e majd adni, de azt hiszem, nem fogok tudni ellenálni a kísértésnek, és mindenképpen megnézem.

2 hozzászólás
dancing_moly>!
David Nicholls: One Day

Érdekes, nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem. Emmat nem értettem, hogy tud rajongani éveken át egy ilyen fiúért. Így nem annyira kötött le a történet, habár elismerem, a párbeszédek jó voltak. Megnézem majd a fimet is.

Aglareth>!
David Nicholls: One Day

A filmet évekkel ezelőtt láttam. Imádtam. De hát van bármi, amit ne lehetne imádni, ha Anne Hathaway keze van benne? Miután megtudtam, hogy könyv az alapja, elhatároztam, hogy el fogom olvasni. Most végre sikerült.
Jajj. Jajj jajj jajj. Először kicsit furcsának találtam ezeket a hirtelen filmes átmeneteket, de aztán belejöttem, és élvezhetővé vált. Az elején nagyon tetszett. Aztán nagyon soknak találtam ezt a szenvedést. Depresszív volt, de mindennapi szinten. A karakterek változtak, ha nem is igazán fejlődtek, de szerettem őket, mert nagyon is emberiek voltak. Aztán a vége felé úgy éreztem, meg tudom bocsátani ezt a sok szenvedést. Már el is hitettem magammal, hogy ó, nem lesz itt semmi baj. Aztán mégis becsapódott, de olyan felkavaró módon, spoiler hogy kicsit nehezebben vettem a levegőt. Ezek után a kezdeti züllés elmúltával az egész annyira idillivé vált, mintha virágba borult volna minden. Sajgott. Szerettem. Megkönnyeztem. Túl nagy hatással volt ez jelen helyzetemben rám, túl nagy hatással.

clarity>!
David Nicholls: One Day

Em and Dex. Dex and Em.
Mindkettőjüket megszerettem, még mindig velem vannak. Nagyon emberi történet, nagyon mai és nagyon szívbemarkoló a sok-sok elszalasztott lehetőségről, pillanatról, magáról a felnőtté válásról. A felismerésről, h. akit igazinak, lelki társnak hiszünk, bármennyire is az ellentétünk, ő tényleg a nagy Ő… vagy legalábbis egyszer majd az lesz – ha benő a feje lágya.:) Hinni kell a megérzésekben és kimondani a kimondhatatlant. (Sokkal jobban tetszett, mint a film)

annapecs27>!
David Nicholls: One Day

One of the best book I've read lately. Light, slightly chicklit, but so much more. It's a book about human nature and life itself.

regnisalramsmiles>!
David Nicholls: One Day

Nem váltja meg a világot, de nem rossz. Olvasmányos mindenképp. Talán megéri lassabban olvasni, az eltelt idő nagyon furán jelenik meg, hozzá kellett szoknom minden fejezetben egy kicsit, hogy más szemmel nézzek a szereplőkre, különben 24 évesek maradtak volna végig, és úgy nyilván nem működik.
A film szerintem jól sikerült, nyilván nem lehet mindent belerakni. A dátumos animációk szerintem nagyon kellettek és nagyon jó ötlet voltak. Kár, hogy Jim Sturgess-t nem sikerült öregíteni, Anne Hathaway fake akcentusa kissé zavaró volt néha, de elég jó páros voltak azért.

levi777>!
David Nicholls: One Day

Nagyon komoly könyv. Hihetetlenül olvasmányos.


Népszerű idézetek

minett>!

I love you Dexter, just I don't like you anymore.

Szecsuka>!

You're gourgeous, you old hag, and if I could give you just one gift ever for the rest of your life it would be this. Confidence. It would be the gift of confidence. Either that or a scented candle.

utolsó oldal

kiscsillag0310>!

He wanted to live a life in such a way that if a photograph were taken at random, it would be a cool photograph.

9. oldal

kiscsillag0310>!

Blackbirds were singing in the overgrown back garden.
    'I love that sound,' he mumbled into her hair. 'Blackbirds at dawn.'
    'I hate it. Makes me think I've done something I'll regret.'

12. oldal

kiscsillag0310>!

'Just kidding' was exactly what people wrote when they meant every word.

26. oldal

szakriszt P>!

At twenty-seven, Emma wonders if she's getting old. She used to pride herself on her refusal to see two sides of an argument, but increasingly she accepts that issues are more ambiguous and complicated than she once thought.

115. oldal

Szanik>!

Live each day as if it's your last, that was the conventional advice, but really, who had the energy for that? What if it rained or you felt a bit glandy? It just wasn't practical. Better by far to simply try and be good and courageous and bold and to make a difference. Not change the world exactly, but the bit around you.

Zsamoli>!

Dexter, I love you so much. So, so much, and I probably always will… I just don't like you anymore. I'm sorry.

Chapter nine

kékmadár>!

Shortly after arriving in Paris, dictionary in hand, she had plucked up the courage to go to a hairdresser – un coiffeur – to have her hair cropped.Though embarrassed to say it out loud, she had wanted to look like Jean Seberg in A Bout de Souffle, because after all, if you're going to be a novelist in Paris you might as well do it properly.

Chapter fifteen

kiscsillag0310>!

Even her beloved Edinburgh had started to bore and depress her. Living in her University town felt like staying on at a party that everyone else had left…

20. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Any Way the Wind Blows
Milly Johnson: The Teashop on the Corner
Jojo Moyes: The One Plus One
Milly Johnson: An Autumn Crush
Lisa Kleypas: Secrets of a Summer Night
Josie Silver: One Day in December
Holly Miller: The Sight of You
Milly Johnson: The Birds and the Bees
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Jojo Moyes: The Horse Dancer