Rambo ​Vietnamban (Rambo 2.) 24 csillagozás

David Morrell: Rambo Vietnamban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​egyik amerikai börtönbe, ahol Rambo az első könyvben zajló kalandjaiért kiszabott büntetését tölti, egy napon látogató érkezik. Trautman ezredes a szabadulásért cserébe veszélyes feladatot ajánl Rambonak: bár a vietnami háborúnak már rég vége, ám úgy sejtik, hadifogolytáborokban még vannak eltűntnek hitt, de valójában fogságba esett amerikai katonák. Rambo feladata ezek felderítése lenne, semmi más. Az ezredes – ismerve Rambot, akit ő képezett ki a világ egyik legveszélyesebb emberévé – határozottan megtiltja, hogy harcba keveredjék.
Helikopterrel szállítják a helyszínre, ahol már várja egy CIA-ügynök, egy szép vietnami lány, aki majd a segítségére lesz.
Megtalálják a fogolytábort, s bizonyítékképpen egy ott raboskodó amerikait visznek magukkal. Az őrség persze üldözni kezdi őket. A megmentésükre érkező helikopter csak Rambot akarja felvenni, de ő egyedül nem megy. Fogságba esik, s belülről is kipróbálja a hadifogolytábort.
Ekkor Rambo megkezdi egyszemélyes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Victoria, Budapest, 1990
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630276208 · Fordította: Gallai Andrea

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

bolint>!
David Morrell: Rambo Vietnamban

Na, ez érdekes volt. Egy: az első rész végén -az én olvasatomban, magyar fordításban- Rambo-t utolérte a halál, ez a folytatás, itt azonban eléggé élőnek tűnik (és ez nem előzmény folytatás). Kettő: a leírások, amiket szerettem az első részben, szinte teljesen hiányoznak ebből, tiszta cselekményleírás -és még abban is vannak fehér foltok-, leszámítva a pövegödrös részt. Három: az ebből készült film áll eddig a legközelebb a könyvéhez, nyilván mert eleve kevés a leírás, a cselekményt meg szeretik a filmesek…


A sorozat következő kötete

Rambo sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierre Boulle: A dzsungel harcosai
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Douglas Preston – Lincoln Child: Elátkozott völgy
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli
Henry Rider Haggard: A páviánnő
Leo Kessler: Nyugati Tűz Hadművelet
Leo Kessler: Koponyahegyek
Jack Higgins: A Führer parancsára