Őfelsége ​ölebe 3 csillagozás

Egy corgi az udvarban
David Michie: Őfelsége ölebe

David ​Michie legújabb könyve, az Őfelsége ölebe egy kajla fülű corgi kutyáról szól, akinek kis testi fogyatékossága miatt kegyetlen sorsot szántak gazdái, a pénzéhes kutyatenyésztők. Az utolsó pillanatban azonban csodás véletlenek folytán sikerül megmenekülnie… A történet szálai ezúttal a brit királyi palotába vezetnek.
Nelson, mert a kis corgi ezt a nevet kapja egy bátor hőstettének köszönhetően, a királyi család és az egész udvartartás kedvence lesz. Az ő földszintes, mégis éleslátó perspektívájából ismerhetjük meg II. Erzsébet mindennapjait és az udvar életét. A királynő közvetlenebb arca mutatkozik meg előttünk: kedvesen méltóságteljes, barátságos, nagyon is szerethető oldalával ismerkedhetünk meg kedvenc kutyája elmondása alapján.
Őfelsége corgijából a vitalitás, a kalandvágy és a humorérzék sem hiányzik. Öreg, bölcs kutyatársától, Winstontól is sokat tanul a melegszívű Nelson, akinek komikus botlásai éretlenségéből vagy szeleburdiságából, de mindig csupa jó… (tovább)

>!
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158049696 · Fordította: Basa Lili

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

HP_SPNLuver92>!
David Michie: Őfelsége ölebe

David Michie: Őfelsége ölebe Egy corgi az udvarban

Kíváncsi voltam, hogy egy ilyen aranyos borító és egyszerű cselekmény, mely a fülszövegben lett ismertetve, mögött mégis milyen történetet találok ebben a könyvben.
Érdekes a brit királyi család életébe nyerni ezeket a bepillantásokat egy ártatlan, a világgal még csak most ismerkedő kölyökkutyus szemszögéből, bár abban bizonytalan vagyok, hogy mennyire valósághűek. Pár helyen sajnos kissé elterelődik és erőltetettnek éreztem a kölyökkutyus jelenlétét olyan mély és eléggé lélekben vájkáló beszélgetésekben és gondolatokban, melyek ebben a történetben megjelennek, főleg hogy egy kölyökkutya számára szerintem elég bonyolult megfogalmazások vannak. Viszont sok okosságot átad, melyeket, mint minden más okosságot, borzalmasan nehéz beépíteni az életünkbe és megtartani.
Mint minden más ilyen könyvet, ezt is érdemes elolvasni. Elgondolkodtató, de időközben megtöri a hevesen forgó gondolatokat a kedves kis alaptörténet a kis corgi huncutságaival.


Népszerű idézetek

HP_SPNLuver92>!

Lassanként tehát ráébredtem, hogy az életnek célja van. Hogy evilági létezésünk értéke a lehetőségekben rejlik, melyek az önzetlenség, a segítőkészség és a tolerancia fejlesztésére, legjobb énünk kultiválására ösztönöznek. Szóval arra, hogy jóvá váljunk.

214. oldal, 8. fejezet - Őfelsége ölebe (Totel Books, 2020)

David Michie: Őfelsége ölebe Egy corgi az udvarban

HP_SPNLuver92>!

Törekedjenek mindkettőre! – javasolta zárszóként az előadó. – Élvezzék a materiális lét örömeit, de közben ne hanyagolják el lelki jólétük sem. És ne essenek abba a tévhitbe, hogy a boldogságot az anyagi világ nyújtja. Az igazi boldogság és lelki elégedettség forrása paradox módon nem a hedonizmus, nem saját jólétünk hajszolása, hanem mások boldogítása!

40. oldal, 1. fejezet - Őfelsége ölebe (Totel Books, 2020)

David Michie: Őfelsége ölebe Egy corgi az udvarban

HP_SPNLuver92>!

Azon tűnődtem, miképp lehetséges, hogy néhány dolog, ami mások szemében oly jelentéktelen, a saját elménkben aránytalanul nagyra nő, és túlzott fontosságot kap. Hogy az önbizalomhiány mennyire elhatalmasodhat bennünk, ha hagyjuk. Hogy a múltunk mennyire befolyásolja a jelenünket, ha ez rendszerint nem tudatosul is – mint azt szegény Tara példája jól mutatja.
Szerencsére vannak módszerek arra, hogy a múltat magunk mögött hagyjuk […] Ahhoz, hogy elfogadjuk önmagunkat, elengedhetetlen, hogy belássuk hibáinkat; egyéniségünk, méltóságunk és szuverenitásunk megőrzéséhez pedig hitelesen kell élni, színlelés, alakoskodás nélkül, mindig önmagunkat adva.

153. oldal, 5. fejezet - Őfelsége ölebe (Totel Books, 2020)

David Michie: Őfelsége ölebe Egy corgi az udvarban


Hasonló könyvek címkék alapján

Claudia Fugazza: Do as I do – Csináld utánam
Eckhart Tolle: Új Föld
Anthony De Mello: A szeretet útja
Ananda K. Coomaraswamy: Akimcanna
Rachel Brathen: Jógacsaj
Doreen Virtue: Gyógyítás angyalokkal
Katona István – Kunszabó Zoltán: Meghívás az életre
Wayne W. Dyer: Beteljesült kívánságok
Patsch Ferenc: Katolikus spiritualitás – Tabuk nélkül
Ni Hua-Ching: Belső alkímia