A ​David Lodge Trilogy (The Campus Trilogy 1-3.) 2 csillagozás

David Lodge: A David Lodge Trilogy David Lodge: A David Lodge Trilogy David Lodge: A David Lodge Trilogy

Changing Places – Small World – Nice Work

This omnibus lines up David Lodge's trio of brilliantly comic novels that revolve around the University of Rummidge and the lives of its role-swapping academics. When Philip Swallow, lecturer in English at Rummidge, changes places with flamboyant Morris Zapp of Euphoric State University, USA, trouble ensues. Then, ten years on, older but not noticeably wiser, they are let loose on the international conference circuit – a veritable academic carnival. And finally, Dr Robyn Penrose becomes part of a scheme to learn about industry instead of reading about it, with hilarious results. David Lodge exposes the dizzy pursuit of knowledge – literary, commercial, romantic and erotic – with unparalleled wit and insight.

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vintage Classics Vintage

>!
Penguin, New York, 2011
832 oldal · ISBN: 9780143120209
>!
Vintage, London, 2011
912 oldal · ISBN: 9780099529132
>!
Penguin, New York, 1993
898 oldal · ISBN: 0140172971

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ujhelyiz P>!
David Lodge: A David Lodge Trilogy

Szatirikus történetek egy (képzelt) brit és egy amerikai egyetem professzorairól, konferenciákról, valamint a hétköznapokhoz való viszonyukról. Pár éve már megkaptam egyetemi kollegámtól, de mostanra már nem igazán emlékszem rá. Izgalmas kérdések, ahogy a konferenciajárást a középkori zarándoklatokhoz hasonlítja; amikor egy fiatal kutató egy másikat követ konferenciáról konferenciára; vagy éppen amikor a dúsgazdag kommunista professzor megmagyarázza, hogy miért csinálja azt, amit, nem beszélve arról, amikor a történet közben elmagyarázzák a metafora és a metonímia közti különbséget (és ez még a magamfajta mérnökember számára egyszerűbb szakmai fejtegetés volt :) )…

Én remekül szórakoztam olvasás közben, remekül keveri a klasszikus szórakoztató elemeket azokkal a kérdésekkel, hogy mi az akadémia dolga. Ugyanakkor kicsit belterjes is – aki nem ismeri ezt a világot belülről, annak nehezen érthető. Nekem az elmúlt 7 év segített, hogy végre megértettem a poénokat, és végig tudtam rajtuk nevetni (mondjuk lehet, hogy sírni kellett volna :) ).


Népszerű idézetek

MiZo>!

The modern conference resembles the pilgrimage of medieval Christendom in that it allows the participants to indulge themselves in all the pleasures and diversions of travel while appearing to be austerely bent on self-improvement.

Small World, Prologue


Hasonló könyvek címkék alapján

Douglas Adams: The Restaurant at the End of the Universe
Nick Hornby: About a Boy
James Herriot: Vets Might Fly
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Good Omens
Gerald Durrell: The Picnic and Suchlike Pandemonium
James Herriot: Every Living Thing
Nick Hornby: High Fidelity
P. G. Wodehouse: Something Fresh
Gerald Durrell: Menagerie Manor
P. G. Wodehouse: Thank you, Jeeves