Pókember: ​Hatalomátvétel 16 csillagozás

David Liss: Pókember: Hatalomátvétel

Az Insomniac Games nagy sikerű Pókember videójátékának hivatalos folytatása végre megérkezett!

Mikor Wilson Fisk a New York-i alvilág egykor rettegett ura visszatér száműzetéséből, nem kis meglepetésre emberbarát vállalkozóként és a város jótevőjeként lép színre. Pókember természetesen nem hisz a színjátéknak, ám korántsem biztos, hogy egyedül képes lesz meghiúsítani Fisk ördögi tervét, mely mérhetetlen hatalomhoz juttatná a bűnözőt. Ráadásul egy minden eddiginél veszedelmesebb ellenfél is keresztezi Pókember útját: egy hihetetlen ügyességű hasonmás számtalan gaztettet elkövetve garázdálkodik a városban. Az idő előrehaladtával azonban egyre kétségesebbé válik, hogy a hálószövőnek sikerül bizonyítania ártatlanságát és megállítania a félelmetes Vérpókot…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel regénysorozat

>!
Szukits, Szeged, 2019
420 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975243
>!
Szukits, Szeged, 2019
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975236

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

BlackWidow >!
David Liss: Pókember: Hatalomátvétel

Furcsa volt nekem egy másik szuperhős ellenségeként tekinteni Wilson Fiskre. Én a sorozat gyanánt Daredevilhez kapcsolom automatikusan.
De tetszett. Bár a zereplők a régi pókembert idézték bennem, tehát nem a Tom Holland-es változatot, azért megszerettem a humorát.
Tetszett maga a történet is.

BBetti86>!
David Liss: Pókember: Hatalomátvétel

Hát… nekem Pókember nem ilyen. Se a történet, se a karakter, se az ellenfél, se a humora. Inkább emlékeztetett egy Flash történetre a tévésorozatból, mint amit Pókembertől vártam volna.
A történet szerint Wilson Fisk, a Vezér visszatér New Yorkba és jótékonykodás álcája alatt megint gonosz birodalmat építene. Pókember ellen is van egy terve, akinek egy hasonmásával tönkre akarja tenni a hálószövő hírnevét. Peter egy belevaló rendőrnővel, Yurival szövetkezik, hogy megállítsák a férfit. Közben a magánéletével is kezdenie kell valamit, mert MJ egyre jobban távolodik tőle.
Kezdjük talán azzal, hogy mi hiányzott.
1: egy Pókember ellenfél. A Vezér Daredevil egyik nemezise, annyira nem tetszett, hogy most Peter Parker akarja lecsukatni! Nem illenek össze a világaik, a stílusuk. Fisk egy reálisabb, sötétebb karakter, míg Pókember a képességeivel és a humorával inkább mesei alak. Nem is éreztem jó – rossz dinamikát köztük, hiába kreáltak nekik közös múltat.
2: a humor is hiányzott. A Marvel világban Pókember egy vicces figura – itt is próbálkoztak beszólásokkal és egysorosokkal, de nem voltak viccesek.
A cselekmény viszont mozgalmas, kis nyomozással, kis akcióval, az ok. Nem rágtam le a körmöm, nem lepődtem meg a fordulatokon, de szórakoztató ésmlekötött.
A karakterek egysíkúak. Minimálisak a motivációk. Egy-egy mondattal simán meg lehet határozni mindenkit: Fisk hatalmat akar. Peter az erejével bánna felelősségteljesen. Maya bosszút akar állni az apjáért.
Maga a szöveg is néhol kifejezetten gyerekes. Nem egy profi regény jutott róla eszembe, hanem egy pályakezdő szárnypróbálgatásai, sutasággal és naivitással.
Van még a szerzői sorozatban Pókember-regény, nagyon bízom benne, hogy az jobban sikerült.

ftamas>!
David Liss: Pókember: Hatalomátvétel

A venommal ellentétben itt már sokkal több a leírás, mint az akció, aminek mondjuk örültem, azaz örültem volna, ha nem lett volna teli következetlenségekkel.
Az író „kicsit” átalakította a környezetet, ami nem feltétlenül lenne rossz, de azt mondjuk nem értem miért kell MJ-ből Lois Lane-t csinálni, aki hirtelen az első cikkét pont a Vezérről akarja megírni. Anika szerepeltetését sem értem, mivel semmit nem tud kezdeni vele az író. Az is fura, hogy miért van az, hogy MJ Peter barátnője, de, ha személyesen akarnak beszélni, akkor nem találkoznak, csak gyorsétteremben, vagy, hogy miért csinált egy egyszerű személyből egy nindzsát, aki felveszi a harcot a szuper bűnözőkkel. Apropó szuper bűnözők: Természetesen nem hiányozhat a szuper bűnözők kocsmája sem, ahol a körözött bűnözők civilben iszogatnak, de balhé nem lehet, mert a csapos rendet tesz. Persze a rendőrök erről nem tudnak, csak a kedvenc pókemberünk.

Osborn és a vezér karakterét viszont bírtam.


Népszerű idézetek

BlackWidow >!

– Az ima azoknak való, akik a véletlenre bízzák a dolgaikat – mosolygott hidegen Osborn.

396. oldal

BBetti86>!

Önmagát talán egyedül úgy tudja legyőzni az ember, ha egy kicsit mássá válik.

397. oldal

BlackWidow >!

Ez igazán lenyűgöző. Mintha Shakespeare ezekről írta volna a Sok hűhó a semmiértet. És közben úgy eszik ezeket a mennyei kis szendvicseket, mintha nem is lenne olyan nagy ügy. Pedig az! Kérem, idefönt Pókemberek éheznek! Most mégis mit csináljak? Fogjak legyet?

335. oldal

BlackWidow >!

Ez igen! Én még azt sem tudom hezitálás nélkül eldönteni, hogy milyen gabonapelyhet reggelizzek, aztán meg mindig lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem a legegészségesebbet választottam.

367. oldal

BlackWidow >!

– Idebent vannak bizonyos szabályok, de amíg betartod őket, maradhatsz – csikorogta a csapos. – De akkor sem volt jó ötlet idejönnöd.
– Miért, időközben felmentek az árak?
– Komolyan beszélek, haver. Idebent nagyon vékony jégen táncolsz.
– Nyugi, nem dolgozni jöttem – legyintett Pókember. – Mit tudsz adni, ami maszkon átszűrve is iható?

223. oldal

BlackWidow >!

– Meg-fogunk-ölni-benneteket! – dünnyögte összevissza hajlított, éneklő orrhangon. – Téged-és-a-kamu-Pókembert!
– Szerinted én vagyok a hamisítvány? – kérdezte a Hálószövő megrökönyödve. – És te akkor mégis ki vagy? Nem érzed magad néha Napóleonnak?

378. oldal

BlackWidow >!

– Tudod, az a meglátásom, hogy könnyebb volt veled tárgyalni, amíg nem találtál rá a humoros énedre – bigyesztette le az ajkát Pókember.

392. oldal

BlackWidow >!

– Én Vérpók vagyok!
– Most inkább csak Véres Orrú Pók.

400. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Roger Lécureux: Halálos postakocsi
Scott Beatty: Batman: Kezdődik!
Kurt Busiek: Csodák kora
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Geoff Johns: Fordulópont
Chris Claremont: X-Men 6. – Az eljövendő múlt napjai
Frank Miller: Batman: Az első év
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga