Megjelenésének várható időpontja: 2018. március 9.

Nap ​nap után (Nap nap után 1.) 440 csillagozás

David Levithan: Nap nap után

„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t.

Eredeti mű: David Levithan: Every Day

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Maxim, 2018
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615110 · Fordította: Vince Judit · Megjelenés időpontja: 2018. március 9.
>!
Maxim, Szeged, 2014
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632615127 · Fordította: Vince Judit Andrea
>!
Maxim, Szeged, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615110 · Fordította: Vince Judit

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

A · Rhiannon


Kedvencelte 84

Most olvassa 34

Várólistára tette 386

Kívánságlistára tette 343

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
David Levithan: Nap nap után

Ez most engem nagyon eltalált… egyszerűen nem bírtam letenni a könyvet, pedig nem volt hibátlan, mégis imádtam minden egyes lapját. „A” élete hihetetlen, és megfoghatatlan. Eddig nem tudtam elképzelni, milyen lehet minden nap más bőrébe bújva ébredni, de már tudom, Levithan nagyon részletesen mutatta be az érzéseket. Sokféle gondolat megfogalmazódhat azokban, akik olvasták, bennem az hagyott mély nyomot, ahogy az emberek életét láthattam, hogy mennyire különböző életet él egy depressziós fiatal, egy bevándorló, aki egész nap keményen dolgozik, egy homoszexuális srác, vagy egy szigorú szülői szabályokkal körbevett fiú, és persze Rhiannon, aki különlegessé válik „A” számára. Kíváncsi lettem volna, „A” mit szólna, ha az én életemet próbálná ki, mit látna, miket gondolna, nagyon szerettem olvasni a véleményét az általa „megszállt” emberekről. Számomra a hirtelen jött nagy szerelem kicsit furcsa volt, de ez semmit sem vont le a történet élményéből. A befejezés pedig… nem erre számítottam. Mást akartam, megoldást akartam, igazságot akartam, de így volt jó. Kedvenc!

8 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
David Levithan: Nap nap után

Egyedi, elgondolkodtató olvasmány. Hétköznapi emberként bele sem lehet igazán gondolni A helyzetébe: az állandóság teljes hiányába; milyen nehéz lehet valamit magáénak tekintenie; minden nap megismerni és elengedni; milyen lehet csak gondolatokban, érzésekben létezni, megélnie saját magát; egyáltalán elhatárolódnia, felismernie, megőriznie önmagát. Rhiannonként ezt megérteni és elfogadni, csak az érzésekre hagyatkozni, elképzelhetetlen. És a sztereotípiák: olvasás közben jöttem rá, hogy az elejétől kezdve eleve fiúként tekintettem A-ra (gondolom sok más olvasóval együtt), de miért is, hiszen ő csupán egy tudat, bármilyen nemű lehet, és mégis…
Nagyon kíváncsi vagyok hogy folytatódik A története, de ezt sajnos egyenlőre a második részből sem fogom megtudni.

>!
zsiina
David Levithan: Nap nap után

"– Honnan tudtad, hogy én vagyok az? – kérdeztem rá.
– Onnan, ahogyan rám néztél – felelte. – Nem is lehetett volna más."

Nagyon szerettem ezt a könyvet. Nem olvastam még ehhez hasonlót, teljesen új volt a számomra, és mégis mennyire imádtam. Az alaptörténet lenyűgöző volt, már az első mondattól felkelti az olvasó figyelmét az utolsó szóig. Érdekes volt „A” élete, hogy nap nap után egy másik testben ébred. Nem tudhatja, vajon egy lány vagy fiú, esetleg kövér vagy vékony, netán gazdag vagy éppen szegény testben ébred. Ezek ellenére jól viselte, és nem élt vissza a helyzettel. Megtehetett volna sok rossz dolgot is, helyette úgy „viselkedett” a testekben, mintha a saját lelkük lenne még benne. Igaz, volt néhány olyan pillanat, amikor nem azt kellett volna tennie, amit tennie kellett volna, helyette Rhiannont választotta. És hogy helyes volt-e a döntés? Nem tudhatjuk, hisz ott van a Mi lett volna ha… kérdés. „A”-ról igazából nem sok minden derül ki – remélem a folytatásban kifog –, ám így is nagyon szerettem őt. Tetszettek a (bölcs) gondolatai, és, hogy mindent, de tényleg mindent megtett annak érdekben, hogy Rhiannon közelében legyen. Ő viszont mintha nem örült volna neki. Rendben, be kell valljam, tényleg nehéz helyzetbe került, és úgy tűnt, szereti „A”-t, de én nem hittem neki. Nem kedveltem a lányt, nem volt szimpatikus. De a történet lenyűgözött, és persze ott van a szerelmi szál is, de engem sokkal jobban érdekelt, hogy vajon „A” miért ébred minden nap egy másik testben? Vajon többen is vannak rajta kívül? Vajon tényleg maradhat több napot is az éppen adott testben? Sok a megválaszolatlan kérdés, a folytatásban remélem minden kiderül. És persze szeretném minél hamarabb a kezemben tartani, nagyon érdekel, hogy mi fog még történni „A”-val, és hogy Rhiannon-nal azóta hogy alakultak a dolgok. Imádtam minden mondatát a könyvnek, örök kedvenc.

5 hozzászólás
>!
Kkatja P
David Levithan: Nap nap után

Érdekes elképzelés, hogy milyen lehet minden reggel más testben ébredni. Először rémisztő, aztán fura, majd miután „megszokja” az ember még élvezhető is valamelyest a mindig friss élmények sorozata. Az egyetlen bibi, hogy nem szerethetsz meg igazán senkit, hisz másnap egy teljesen más (bár ugyanolyan korú) testben és más helyen fogsz felébredni. Na ez az ami hősünket is kiborítja, amikor megismer egy kedves, de a barátjának kiszolgáltatott lányt, csodás napot ajándékoz neki és másnap is találkozni akar vele… Nem könnyű helyzet egyik oldalról sem.
A könyv alapján készített koreai filmet előbb láttuk spoiler és az jobban is tetszett (ott is váltogatja a nemét, de a korát is, viszont a tartózkodási hely marad) az felnőttesebb volt minden szempontból, bár azért érdekes volt ez a tinis nézőpont is, huszonéve imádtam volna! :D

>!
GytAnett P
David Levithan: Nap nap után

Igazából még mindig nem tudom, hogy mi is a véleményem erről a könyvről. Ritkán van ilyen, hogy ennyire nem tudok róla mit írni. Tipikus esete annak, hogy nem szoktam fülszöveget olvasni, így totálisan meglepődtem, hogy miről is szól ez a könyv. Egy lélek, ami minden egyes nap egy másik testben ébred, azonban szerelmes lesz egy lányba. A lány elfogadja a helyzetet, megérti azt is, hogy mindig egy másik testben van ez a lélek, de igencsak megvannak a maga nehézségei a helyzetnek.
Gyorsan lehetett olvasni a történetet, azonban nem tudott magával ragadni. Ez a „lélekvándorlós” dolog tőlem eléggé távol állt. Sokkal elrugaszkodottabbnak éreztem a valóságtól, mint bármilyen fantasy regényt. Valahogy nagyon fura volt.
Mondhatnám, hogy érdekes kérdéseket vetett fel, mert amúgy tényleg, de abszolút nem adott arra ingert, hogy elgondolkodjak rajta. Főként etikai, erkölcsi kérdésekről lenne szó, tehát adott esetben simán el bírnám képzelni egy irodalom óra témájának, ha erre vevők a diákok.
Engem ez most egyáltalán nem hatott meg. Nem volt rossz, de ennyi. Biztos, hogy nem fogom még egyszer elolvasni, viszont a témája van annyira különleges, hogy nem is mostanában fogom elfelejteni.

>!
kellyolvas P
David Levithan: Nap nap után

Imádom, amikor egy szerző képes olyan ötlettel előállni, amitől leesik az állam, amiről még sosem olvastam. Az ötlet azonban önmagában nem elég, David Levithan gyönyörű írásmódja és nem kevésbé a nyitottsága is kellett ahhoz, hogy lenyűgözzön. A főhős teljesen mindegy, milyen emberben találta magát, nemtől, bőrszíntől, anyagi körülményektől, szexuális identitástól függetlenül, minden alkalommal hiteles volt számomra az adott helyzet. Olyannyira, hogy felmerült bennem, kinek az életében nem volt olyan nap, amikor úgy érezte, mintha kicserélték volna?
Megszerettem „A”-t. Főként azért, mert képes ilyen körülmények között jónak maradni. Soha senkihez nem kötődhet, mert túl fájdalmas a válás, nem tarthat fent kapcsolatokat, mert nem teheti tönkre mások életét, nem vállalhat felelősséget senkiért. Amikor mégis szerelmes lesz, az olvasó elgondolkodhat, van értelme kapcsolatot kialakítani? A szerelem „A” esetében teljesen más, nem összehasonlítható más esetekkel, Rhiannon szerelmes Justin-ba – legalábbis bemagyarázza magának, „A” pedig épp Justin testében van. A bevillanó emlékekből és a lány reakcióiból „A” felismeri, hogy Justin-nak szinte közömbös a lány, tehát nem egy lángoló kapcsolatba avatkozik bele. A szerző szívbemarkolóan fogalmazza meg azokat a sorokat, amikor „A” rádöbben, hogy szerelmes.
A szerző bebizonyította számomra, hogy nem fél szélsőséges problémákhoz nyúlni, „A” karakterén keresztül bemutat olyan problémákkal küzdő fiatalokat, mint a mély depresszió, drogproblémák, öngyilkossági hajlam, önértékelési gondok. Szeretem, ha egy történetet tovább tudok gondolni, ha a felvetett kérdések bemásznak a fejembe és foglalkoztatnak az olvasáson túl is. Ilyen kérdés volt például. hogy én megengedném-e magamnak, hogy más testét véglegesen elfoglaljam? De az is nagyon érdekes kérdés, hogy vajon tudnék-e olyan személyiséget igazán szeretni, aki minden nap más külsővel rendelkezik?
Nagyon tetszett a történet befejezése. Minden más befejezésbe belekötnék, de ebbe nem tudok. Kicsit az olvasóra van bízva, hogy mit gondol, mi történhet még az utolsó fejezet után. Én reménykedem, hogy a szerző megszánja a rajongóit, és folytatja a sztorit, mert nagy lehetőségek vannak még „A”-ban.
Nagyon ajánlom a könyvet mindenkinek, akikben van némi nyitottság, és egy jó adag fantázia. Nekem David Levithan belopta magát a szívembe.

>!
deen
David Levithan: Nap nap után

Az biztos, hogy nagyon egyedi volt a történet, de engem valahogy nem tudott annyira megfogni. A cselekménybe nem tudtam igazán beleélni magam, végig csak a felszínen sodródtam. Sajnos ehhez az is hozzájárult, hogy A nekem nem volt szimpatikus szereplő. Túl sokat vár el Rhiannontól, időt sem hagy neki arra, hogy felfogja egyáltalán mi történik, míg a másik oldalon mindent megtesz, hogy Justint kiüsse a nyeregből. A másik számomra nehezen befogadható dolog az volt, hogy szereplőink mindössze tizenhat évesek, mégis úgy tesznek, mintha a kapcsolataik kétséget kizáróan életük végéig kéne hogy tartsanak. Ez a szemlélet azt hiszem egy kicsit idősebb szereplőkkel jól működhetett volna. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem sajnálom A-t, hogy mindig tekintettel kell lennie a gazdatestre és soha nem alakíthat ki valódi kapcsolatokat. Ellenkezőleg. Csak éppen úgy érzem, hogy nagyon sok lehetőség maradt még ebben a könyvben, így most erős hiányérzetem van.

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
David Levithan: Nap nap után

Tetszett a könyv, főleg a témaválasztás miatt. Szegény A, iszonyú lehetett neki, mindig más testben ébredni. Sajnos függővéges, remélem jön a folytatás! Amit a végén A tett, az nagyon szép gesztus volt.

>!
brena
David Levithan: Nap nap után

Annyira egyedi ez a könyv,hogy már csak ezért is megéri elolvasni! Nagyon érdekes az ötlet. Élmény volt A ennyi napját végig olvasni:)))Rhiannont is megkedveltem.Ne várjon senki egy pörgős akció dús könyvet,ez inkább olyan mint egy habroló,lassan kell fogyasztani…
Egy bajom van csupán: MÁR MEGINT EGY SOROZAT!!!!Bár nagyjából lezárt ez a rész,azért kíváncsi vagyok nagyon A további napjaira!Vannak kérdéseim is,de tuti meg lesznek majd válaszolva,csak jönne már a következő rész:)))
Egy elírást találtam, pedig nem szokásom ilyent észre venni…egyik oldalon ebéd,másikon már vacsoráról van szó.

6 hozzászólás
>!
Evelena
David Levithan: Nap nap után

Vannak sorok, amik olyan gyönyörűek, tetszetősek vagy egyszerűen csak megmozgatnak bennünk valamit, hogy úgy érezzük, idéznünk kell őket. Mikor elkezdtem olvasni ezt a történetet, az az érzés fogott el, hogy ha tehetném, teljes oldalakat, fejezeteket idéznék belőle, annyira megérintett.
A kezdeti jelenetek közt a tengerparton töltött idő volt, amikor már beleszerettem a könyvbe. Különleges és bámulatos az alapötlet, mióta csak hallottam róla, el szerettem volna olvasni, de ennyit sem kellett volna várnom, mert nagyszerű volt.
Az író gondosan ügyelt arra, hogy 'A'-nek legyen egy igazán szerethető, önálló egyénisége, annak ellenére, hogy külsőségek szempontjából minden nap változik.
A nap nap utáni bizalomról, átérzésről, szerelemről, küzdésről és hitről szól.
Potyogtak a könnyeim a könyv utolsó fejezeténél, mert olyan szép és mégis annyira fájó. Hetekkel ezelőtt fejeztem be és még mindig a hatása alatt vagyok.
Már nagyon várom a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Nem vagyok sem csinos, sem szép.
Hanem tetőtől talpig lélegzetelállító.

146. oldal

6 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell

Ha szeretsz valakit, ő lesz mindennek az értelme.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
DarknessAngel 

Ha valakit szeretünk, sokkal vonzóbbnak látjuk, mint amilyen valójában. De ez így van rendjén.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A
>!
MFKata

– Honnan tudtad, hogy én vagyok az? – kérdeztem rá.
– Onnan, ahogyan rám néztél – felelte. – Nem is lehetett volna más.

171. oldal

>!
Faythe

A reményt megmérgezi a kétség, a kétséget pedig újraszínezi a remény.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény
>!
kellyolvas P

Hogyan lehetne megragadni a pillanatot, amikor beleszeretünk valakibe? Hogy férhet ennyi intenzitás a perc töredékébe? Hirtelen rám tört a felismerés, miért hisznek az emberek a „déja vu” érzésben, az előző életekben; eddigi éveim nem adnak magyarázatot arra, ami most lejátszódik bennem. Amikor szerelembe esünk, úgy érezzük, mintha a mögöttünk levő évszázadok és generációk összefogtak volna az érdekünkben, hogy ez a találkozás itt és most létrejöjjön. Bármily furcsán hangozzék is, az ember a szívében, a csontjaiban hordozza a megérzést, hogy az univerzum és az idő minden egyes darabkája, az összes titkos nyíl mind erre a helyre irányított, ahová most végre megérkeztél, és ahol mindig is lenned kellett.

28. oldal

>!
MFKata

Kérdések mindig is voltak, és lesznek. Minél több a válasz, annál több lesz a kérdés.
A túlélés elengedhetetlen feltétele, hogy néhányukat hagyjuk megválaszolatlanul.

208. oldal

>!
Petrasek

Az óra nem áll meg. Vannak helyzetek, amikor eszedbe sem jut az idő múlása, máskor pedig élesen hallod a másodpercmutató kattogását.

298. oldal

>!
KincsemZsu

Egy dolgot határozottan megtanultam az idők folyamán: mindenki azt szeretné, ha rendben mennének a dolgai. Nem kívánunk magunknak semmi fantasztikusat, hihetetlent, vagy bármi kiemelkedőt. Boldogan megelégszünk azzal, ami csak egy kicsit is oké.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Nap nap után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

F. Scott Fitzgerald: Benjamin Button különös élete
Cassandra Clare: Árnyak ura
Melissa Grey: A lány éjfélkor
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
J. L. Armentrout: Origin
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Richelle Mead: A halál csókja