Rework 5 csillagozás

Profit újratöltve
David Heinemeier Hansson – Jason Fried: Rework

Miért károsak az üzleti tervek?
Miért nincs szükséged külső befektetőkre?
Miért jársz jobban, ha nem törődsz a versenytársaiddal?

Szókimondó nyelvezete és „minél egyszerűbb, annál jobb” megközelítésmódja teszi a Reworköt a legjobb szabálykönyvvé, amire egy saját lábára álló vállalkozónak szüksége lehet.

Amire valójában szükséged van, az az, hogy befejezd a mellébeszélést, és nekikezdj a munkának. Ez a könyv megmutatja, hogyan. Megtanulhatod belőle:
-hogyan növeld a termelékenységedet,
-hogyan fedezd a kiadásaidat bankrablás nélkül, és számos más, a megszokottnak ellentmondó, lelkesítő és provokatív ötletet meríthetsz belőle.

A komoly cégtulajdonosok, a kisvállalkozók, a gyűlölt állásukban ragadt emberek, a leépítések áldozatai, az éhezést megunt művészlelkek mind értékes útmutatást fognak találni ezeken a lapokon.

>!
Uzletikonyv.hu, Budapest, 2016
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155030765

Kedvencelte 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Renáta_G>!
David Heinemeier Hansson – Jason Fried: Rework

Megpróbáltam kiragadni pár fontosabb momentumot a könyvből, de ennél sokkal többet találtok benne. Minden példákon keresztül, de még ehhez is azt mondom, hogy kell a kreativitás. Hiába a rengeteg hasznos ötlet, szabály, át kell tudnod ültetni a saját iparágadba. Szerintem minden kezdő vállalkozónak kötelező olvasmány. Akadnak benne közhelyek is, de többségében rengeteg hasznos dolog van benne, ami sikeres vállalkozóvá teheti azt, aki akar és hajlandó is álmodni, és mer is tenni érte.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/05/10/rendhagyo_gondolk…

invincible>!
David Heinemeier Hansson – Jason Fried: Rework

Nagyon jó!

A könyv ígérete, hogy a szokásos üzleti és menedzserkönyvekhez képest valami újat fogsz kapni. Ez valóban így van, ezek a gondolatok elsősorban a kezdő vállalkozóknak, kis cégek vezetőinek lesznek a leghasznosabbak. A könyv maga könnyen és gyorsan olvasható, nem túl hosszú, de kellően érdekes.

Dolgozz kevesebbet, de okosabban. Mondj nemet mindenre, kivéve a legjövedelmezőbb ötleteket. Tisztítsd meg a céged, a termékeid, az életed a felesleges kiadásoktól, sallangoktól, és a haszontalan, kevéssé hatékony időtöltésektől. Fókuszálj a lényegre! Képviselj valamit határozottan, és az emberek oda fognak figyelni rád. Dolgozz egyedül. Adj az embereknek először, tanítsd a közönségedet; legyél közvetlen, gyors és érthető – ez lehet az előnyöd mikro- és kisvállalkozóként.

Néhol talán kicsit közhelyes, máshol viszont újszerű ötleteket, tanácsokat tartalmaz. Nem árthat, ha újra és újra találkozol ezekkel a gondolatokkal. Kiindulópontnak nagyon jó, de gondolkodni kell rajta – ezeket az alapelveket le kell fordítanod a saját vállalkozásod, tevékenységi köröd, iparágad nyelvére. Ez már egy kreatív feladat, ami a könyv elolvasása után kezdődik.


Népszerű idézetek

invincible>!

A versenytársaid soha nem tudják lemásolni azt, ami te vagy a termékedben.

149. oldal

invincible>!

Ne költésben, eladásban vagy szponzorálásban akarj túltenni a versenytársaidon, hanem tanításban. A tanítás olyasvalami, amire a versenytársaid valószínűleg nem is gondolnak.

183. oldal

invincible>!

Ha senki sem háborodik fel azon, amit mondasz, valószínűleg nem vagy elég határozott. (És feltehetően unalmas is vagy.)

53. oldal

invincible>!

Az számít, amit kihagysz. Ezért mindig keresd a módját a kihagyásnak, a leegyszerűsítésnek, a karcsúsításnak. Legyél kurátor! Csak azt tartsd meg, ami létfontosságú! Faragd le a fölösleget, amíg csak a legfontosabb dolgok maradnak. Aztán tedd meg újra! Ha szükséges, később még mindig bővíthetsz.

90. oldal

Mesii>!

A döntések azt jelentik, hogy haladsz valamerre.

invincible>!

Úgy gondolod, hogy van egy értékes ötleted? Akkor menj, próbáld meg eladni, és látni fogod, hogy mit kapsz érte. Valószínűleg az lesz a válasz, hogy nem sokat.

[…]

Ötletekből tizenkettő egy tucat. Az eredeti alapító ötlet az üzletnek annyira kis részét teszi ki, hogy szinte jelentéktelen. A valódi kérdés az, hogy mennyire vagy jó a végrehajtásban.

48. oldal

invincible>!

Ha nem tudod, hogy miben hiszel, akkor mindenből vita lesz. Minden vitathatóvá válik. De ha kiállsz valamiért, akkor a döntések nyilvánvalóvá válnak.

54. oldal

invincible>!

Ha valamit el kell magyaráznod, próbáld meg ténylegesen bemutatni. Ahelyett, hogy leírnád, hogy néz ki valami, inkább rajzold le. Ahelyett, hogy elmagyaráznád, hogy hangzik valami, inkább dúdold el.

107. oldal

invincible>!

Inkább arra törekedj, hogy a magányos zónába kerülj. Akkor vagy a legtermelékenyebb, amikor hosszú időszakokra mindenki békén hagy. Rengeteget tudsz haladni olyankor, amikor nem kell váltogatnod a különböző feladatok között.

114. oldal

invincible>!

Ha jól meggondolod, a megbeszélések valódi költségei elképesztően magasak. Mondjuk, hogy beütemezel egy egyórás megbeszélést, ahová tíz résztvevőt hívsz meg. Ez valójában nem egyórás, hanem 10 órás megbeszélés lesz.

119. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg McKeown: Lényeglátás
Michael Bungay Stanier: Szokj rá a coacholásra!
Michael Bungay Stanier: The Coaching Habit
Gary Vaynerchuk: Kérdezd Gary Veet!
Robin Sharma: A rang nélküli vezető
Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Michael Breus: A mikor hatalma
Thibaut Meurisse: Urald az érzelmeidet
Stephen B. Douglass: A hétköznapok menedzsere
Bob Proctor – Sandra Gallagher: Az élet művészete