Terminator ​3: A gépek lázadása (Terminátor filmkönyvek 3.) 9 csillagozás

David Hagberg: Terminator 3: A gépek lázadása

John Connor tizenkét évvel a T-1000-es pusztulása után magányos csavargóként lézeng,nem találva helyét abban a világban, amelyet ő védett meg az Ítélet Napjától. Azt azonban nem is sejti, hogy a jövő gépei számára még mindig ő az elsődleges célpont. A Skynet visszaküld az időben egy újabb gyilkológépet, a minden korábbi típusnál fejlettebb Terminatrixot, hogy megölje Johnt, és vele együtt mindazokat, akik a jövőben az ellenállás vezetői lesznek. Ezúttal számít rá, hogyJohn ismét gondoskodik önmaga védelméről, ezért a gyönyörű nőnek álcázott T-X-et felkészíti a hozzá képest elavult T-800-as elleni harcra is. John Connor tudja,ha meghal,az emberiségnek már csak múltja lehet. Csupán két segítőtársa akad: egy lány, akit még kamaszkorában ismert meg, és a Terminator, akit visszaküld, hogy újra megvédje életét.

>!
Szukits, Szeged, 2003
284 oldal · ISBN: 9639441864 · Fordította: Szántai Zsolt

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Rileey
David Hagberg: Terminator 3: A gépek lázadása

Bár sokan kritizálják a harmadik filmet, én mint elfogult Terminátor rajongó szeretem, ha elvonatkoztatok az erőltetett csúsztatásoktól, megoldásoktól stb. Így a könyv is kellemes olvasmány volt számomra, bár olvasás közben szinte magam előtt láttam a filmet, főleg a szó szerinti párbeszédek miatt. Azonban nagy pozitívum, hogy sikerült hozzátenni a meglévő alapanyaghoz valami újat is, van előzmény, ami a jövőben játszódik, az már más kérdés, hogy ezzel egy újabb logikai bakit sikerült belecsempészni a cselekménybe, ami elég orbitális tévedés volt: SPOILER John Connor életben van, amikor visszaküldik a Terminátort, holott ugye azért Kate parancsait követi a robot, mert Connor addigra már meghalt SPOILER vége. Külön tetszett az a rész, amiben megtudjuk, hogy ki is volt az, akiről a T-800-at mintázták, ez megvalósulhatott volna a filmben is.

2 hozzászólás
>!
Kiddy
David Hagberg: Terminator 3: A gépek lázadása

Kár volt. Csalódás a film is meg ez is. Történet egy nagy nulla.

>!
CoyoteStarrk
David Hagberg: Terminator 3: A gépek lázadása

A történet kissé halvány, de a 2. után felesleges volt még 1. kiborg visszaküldését erőltetni. Ellenben a könyv néhol remekül kiegészíti a filmet és bőven kapunk pluszt. Igaz elfogult vagyok, mert nagyon szeretem az összes terminator könyvet.


Népszerű idézetek

>!
En_Passant P

A jövő, amiről a Terminátor beszámolt, komor, zord és… embertelen volt.

>!
En_Passant P

A gépek ellen vívott háború intenzívebbé válása miatt az elmúlt húsz évben az utazás – bármi is volt a célja – gyakorlatilag lehetetlenné vált az emberek számára.

(első mondat)

>!
En_Passant P

Központi egysége előkereste az agresszív emberekkel való bánásmód lehetséges verzióit, az elfogadható cselekvéssorokat beépítette a primer tevékenységek közé. A rendelkezésére álló információk alapján átrendezte a testét, pontosabban a fejét takaró szerves réteget (ezt a folyamatot az emberek “az arcvonások megváltozásának” nevezik), aminek köszönhetően “gúnyos félmosoly” jelent meg az ábrázatán


A sorozat következő kötete

Terminátor filmkönyvek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Irvine: Pacific Rim
Caseen Gaines: We Don't Need Roads
Matthew Stover: Star Wars: Revenge of the Sith
Roland Emmerich – Dean Devlin: Stargate – Csillagkapu
Elizabeth Hand: X-akták – A jövő a tét
Jeffrey A. Carver: Battlestar Galactica
M. C. Bolin: Armageddon
Alan Dean Foster: A végső megoldás: Halál
Steve Perry: MIB – Sötét zsaruk
Patricia C. Wrede: Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja