Worluk ​átka 49 csillagozás

David Gray: Worluk átka

1995-ben ​különös jelenség borzolja Melbourne lakóinak idegeit. Az ismeretlen Átok a legváratlanabb helyzetekben ragadja el az embereket, és rakja le őket a legbizarrabb helyeken. Mark Yennn már többször is áldozatául esett az Átok szeszélyének, de ez a mostani minden korábbin túltesz: váratlanul a sötét középkor borzalmas világában találja magát. Egy olyan középkorban, amely hemzseg a hozzá hasonló, akaratlan időutazóktól. Az idő múlásával az Átok egyre elviselhetetlenebb lesz, s Marknak mind kisebb a reménye, hogy valaha is visszajut a normáli életébe. Hánykolódása során titokzatos, rejtélyes alakokkal találkozik, akik még érthetetlenebbé teszik számára az Átok által sújtott világot. Ki az a titokzatos Worluk, akinek misztikus cselekedeteivel Yennon egyre többet találja szembe magát? Mi is tulajdonképpen a világot sújtó Átok, és mi köze van ahhoz Worluknak? Ahhoz, hogy Yennon visszakerülhessen saját dimenziójába, meg kell találnia a választ ezekre a kérdésekre. A könyv a modern… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Phoenix Science Fiction & Fantasy

>!
Phoenix Könyvek, Debrecen, 1990
156 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630284804 · Fordította: Nemes István

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro
David Gray: Worluk átka

Nem kicsit kaotikus ötletroham, amiből lehetett volna egy nagyon egyedi portal fantasy, ha sikerül túllépnie a vázlat szintjén. Az áthallások a „modern” Káosz világa felé persze érdekesek, de az irodalmi színvonal olyan, hogy sajnos csak rajongók számára ajánlott.

>!
Hanon13 P
David Gray: Worluk átka

Nos, ez egy erős közepes. Így magában sokat nem ér vele az ember fia/lánya, azonban biztos vagyok benne hogyha a sorozat többi könyvét olvastam volna akkor azért többet értettem volna belőle. Ez körülbelül olyan volt, mintha Anne McCaffrey Pern sorozatát a plusz kiegészítő kötettel kezdtem volna. Na jó, ez azért túlzás, McCaffrey azért ennél sokkal jobban írt, már elnézést….
Amúgy nem volt rossz, nem kell félreérteni. Az eleje jól kezdődött, a közepe egy nagy katyvasz a végére pedig ismét egy kicsit kitisztul a dolog. Csak ismét az a gond, hogy mivel nagyon rövid, ezért úgy lett megoldva az egész cselekmény, mintha kb. 4 nap telt volna csak el. 4 nap alatt pedig főszereplőnk, Mark olyan gyorsan változott meg hogy szinte fel se fogtam hogy egy karakterről beszélünk. Egyszer olvasós kis szösszenet volt, ha a kezembe kerülnek a további kötetek lehet többre fogom ezt értékelni.

3 hozzászólás
>!
Razor SMP
David Gray: Worluk átka

Az ember ritkán lehet „szemtanúja” egy fantasyvilág születésének. Az a regény kezdetekor már ott van, túl számtalan koron, így kell elfogadni. A későbbiek során aztán felbukkanhatnak különböző teremtéstörténetek, amik aztán vagy igazak, vagy nem.
A Worluk átka ebből a szempontból különleges regény, ugyanis a Káosz Világának születését – legalábbis a kezdetét – mutatja be. A változatos fajoknak még nyoma sincs, ám a Káosz már jelen van. A majdani istenek itt még jobbára halandó emberek, de a jellegzetes ismertetőjegyeik már megjelennek, amint szép lassan kezdenek ráébredni a valódi hatalmukra.
Sajnos a trilógia maradék két része nem készült el, így a világ még igen távol esik a későbbi Worluktól, sok szál elvarratlan marad, a befejezés pedig erősen lóg a levegőben. Nemes István szerencsére nem feledkezett meg a regényről, így talán egyszer a teljes történet olvasható lesz.

>!
EnidD
David Gray: Worluk átka

Hú, most legyek nagyon őszinte? Hát legyek! Egy kérdés: mi volt ez?????
Egy jó, igéretes, és izgalmas könyvnek indult,de az első pár oldal után kaptam egy hihetetlen nagy „kutyvasz” történetet! Jó, nem olvastam túl sok fantasyt, de nem hiszem, hogy azokba lettek volna „repülő mosógépek” stb. Néhol úgy éreztem, a történet kidolgozottsága sem az igazi, mintha csak az író hasára ütött volna, és az elsődleges cél számára az, hogy minnél előbb megírja a történetet. A felénél úgy éreztem, abba kell hagynom az olvasását, de kitartottam, ha már egyszer belekezdtem. Mit mondjak, elég fárasztó történet volt. Az időutazásos téma viszont nem rossz, kár, hogy csak ennyire futotta.

>!
Szaniszló_Zsolt
David Gray: Worluk átka

Már réges-régen olvastam, a cselekmény is ködös. Az tuti, hogy nem fogott meg, elég felejthető volt.

>!
Pentangelis
David Gray: Worluk átka

Nekem kissé furcsa volt. De nem mondom, hogy nem tetszett, bár a végére se tisztult ki a kép, hogy akkor most mi van. Egyszeri olvasásnak jó.

>!
Wyndua
David Gray: Worluk átka

Az „elvitte a Mihori” a könyv elolvasása óta szállóige :)

>!
kissakos I
David Gray: Worluk átka

Ez egy nagyon komoly regényfolyam lehetett volna,de valamiért abbamaradt. Így önmagában viszont kissé kusza, bár az tuti, hogy a 30 feletti fanatikus sci-fi s fantasy rajongók mind olvasták…


Népszerű idézetek

>!
EnidD

– 1995 október elseje van? – kérdezte várakozón.
– Dehogy. Az Úr 1483. esztendejének szep…
– Micsoda?! – Mark úgy érezte, mintha szíven szúrták volna. – 1483?! Lehetetlen!
Az öregasszony keresztet vetett, és elhátrált a férfitól. Az ment utána.
– Maga tréfál – motyogta – Hogy kerülhettem volna ennyire vissza a múltba?!

Art Phoenix könyvek 18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
On Sai: Lucy
Helena Silence: Ezüsthíd
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Vivien Holloway: Tolvajbecsület
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Benyák Zoltán: Az idő bolondjai