Értékelések 35

colman>!
David Gemmell: Árnyjáró

Bármily meglepő, de első könyvem volt Gemmelltől. Eseménydús, kalandos, ám számomra talán túl gyors történetet kaptam. Nekem valahogy hiányoznak a részletek. Olyan húsz évvel ezelőtt biztosan jobban tetszett volna. De biztos, hogy még fogok olvasni az írótól. Lehet a Rigante-ciklus jobban bejön majd.

Hirdetés
Árnyék82 P>!
David Gemmell: Árnyjáró

Ez a rész a másik nagy kedvencem a Legenda után.
Árnyjáró egy nagyon összetett karakter. Igazi ember, a maga jó és sötét oldalával.
Gemmell minden művében nagyon jó a világ, a történet, a háttérben futó szálak, legyen az politikai vagy misztikus szál…minden jól kidolgozott. A csatajelenetek nagyon jól vannak megírva és igazán beleélheti magát az ember, abba a káoszba ami ott zajlik, az egyéni hőstettekbe, a csapatmunkába, a bajtársiasság érzésébe.
De igazából, minden Gemmell történet legerősebb és legjobb szálai, maga a karakterek.
Árnyjáró történetében ez különösen igaz.
Nagyon sokat tudnék írni erről a könyvről, kisebbfajta novellát…számomra nagyon sokat jelent. De nem kezdek bele…
Elég annyi, hogy ez a történet magával ragad, mélyre ránt és nem ereszt ha elkezded.
Megismered a háború dúlta világot, átélheted az emberi érzések széles skáláját, a megbánást, dühöt, félelmet, a bajtársiasságot, a szerelmet, a kitartást és azt is, hogy hogyan hozható vissza egy kiüresedett, lelket újra az életbe.
Hogyan lehet Árnyjáró nem a régi önmaga, hiszen az már nem létezik, de egy olyan ember, aki képes újra érző, törődő emberré válni az üresség után.
Gemmell továbbra is, így sokadjára olvasva is, örök kedvenc számomra! :)

Polyák_Margit P>!
David Gemmell: Árnyjáró

Nagyon izgalmasnak indult. Izgalmas kalandok, erős karakterek. A háttérvilág jól van adagolva, mindig egy kicsit többet tudhatunk meg róla. A főhőse nem tipikus aranifjú, vagy bukott. Ő csak túlélni akar, néha olyan érzésem volt még azt sem. Nagyon tetszett, biztos hogy folytatom.