Értékelések 4

Könyveslány P>!
David Gemmell: A Vaskezű lánya

Gemmell könyveit olvasni jó, ez alaptétel :-). Van könyve, ami jó, van ami nagyon jó és van ami nagyon-nagyon jó spoiler. A Vaskezű lánya nálam a jó kategóriába került: kicsit hosszúra sikerült az eleje, viszont rövidre a vége, ráadásul Sigarni nem egy könnyen megszerethető főhős. Ellenben a világ, a mellékszereplők (Gwalch, Vaskezű, Ballin, Kereső, Fell, no és persze Obrin) és a Kapun túli világ nagyon-nagyon rendben van, ez utóbbiról sokkal többet is szívesen olvastam volna. Várom a következő részt!

Hirdetés
ftamas>!
David Gemmell: A Vaskezű lánya

A tipikus Gemmell hangulat megvolt, így már rossz nem lehet. Gemmell ezúttal a hegyi klánok oldalán küzd a hódító birodalommal, amely esetben nem bírtam elvonatkoztatni Róma britanniai hódításától. A hódítás mellett varázslók, akik inkább sámánnak tűnnek, valamint démonok és szellemek is megjelennek.
Nekem egy kicsit jobban tetszettek Gemmell korábbi művei. Úgy éreztem, hogy a női főszereplővel, nehezebben boldogul. Nagy gondom, viszont nem volt a könyvvel és a főszereplővel sem, így várom a következő részt.
A könyv szerkezetileg egy kicsit elnyújtott, a valós mérete a régi Gemmell könyvek formátumában, inkább olyan 300-400 oldal között lenne. Valamint sok elgépeléssel is találkoztam, mintha a szerkesztő nem vette volna komolyan a munkáját…

Aki teheti, adjon egy lehetőséget a könyvnek, mert érdemes.

9 hozzászólás
basa>!
David Gemmell: A Vaskezű lánya

David Gemmell volt a klasszikus fantasy királya…meg az is marad…örökre.