A ​Vaskezű lánya (A Sólyomkirálynő 1.) 6 csillagozás

David Gemmell: A Vaskezű lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A külhoniak serege szétzúzta a felföldieket az aranylápi csatában – végzett legkiválóbb harcosaival és megtörte a szabadnak születettek szellemét. A felföldiek leigázott néppé váltak, és a brutális Gottasson báró uralkodik rajtuk.

Jóslatok szólnak egy eljövendő új vezérről, aki a leghatalmasabb felföldi király, Vaskezű leszármazottja lesz. Egy vezérről, aki lerázza a külhoniak igáját. De csak egyetlen felföldiben csörgedezik Vaskezű vére: Sigarniban, a vad és makacs lányban, aki nem törődik semmivel, csak magával, amíg egy végzetes találkozás a lázadás útjára löki. A Báró katonái vadásznak rá és egy gonosz varázsló jár a nyomában, így Sigarni kénytelen vállalni sorsát… mert ha nem, a halál vár rá.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Delta Vision, Budapest, 2020
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953358 · Fordította: Sziklai István

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
David Gemmell: A Vaskezű lánya

Olvasás közben jutott eszembe, hogy mennyire szeretem David Gemmell regényeit, csak most jutott eszembe, hogy mennyire hiányzott már és ha végeztem vele elő is keresem Drenai Saga-t
Maga a regény emlékeztet Boudica a Délkelet-Britanniában élő brit kelta törzs, az icenusok királynőjének legendájára, ott a Romaiak igázták le a brit kelta törzseket.
Boudica lányait elfogják megerőszakolják neki végig kell néznie igy szerették volna alázatra tanítani de az ellenkezőjét érték el fellázadt és szép kis pusztítást végeztek, igaz ott csúfos véget értek a fellázadt kelták. Hogy itt mi lesz a vége azt természetesen még nem tudom ahhoz el kell majd olvasnom ezt a részt és természetesen második részt is amit remélem még az idén megtehettek.
Gemmell-hez hűen tipikus hős fantasyt olvashatunk tökéletesen látjuk ki a jó ki a rossz , nincs nagy megfejtés nincs nagy meglepetés pontosan láttunk mindent de ez egyáltalán nem probléma, olyan jó volt olvasni, maga a szöveg könnyed jól olvasható csak úgy pörögnek az események nincs üres járat, a börtönös rész egy kicsit meglepet
elég keményre sikeredet.
Szóval imádtam, aki egy kicsit is szereti a fantasyt annak kötelező olvasmány.

>!
ftamas
David Gemmell: A Vaskezű lánya

A tipikus Gemmell hangulat megvolt, így már rossz nem lehet. Gemmell ezúttal a hegyi klánok oldalán küzd a hódító birodalommal, amely esetben nem bírtam elvonatkoztatni Róma britanniai hódításától. A hódítás mellett varázslók, akik inkább sámánnak tűnnek, valamint démonok és szellemek is megjelennek.
Nekem egy kicsit jobban tetszettek Gemmell korábbi művei. Úgy éreztem, hogy a női főszereplővel, nehezebben boldogul. Nagy gondom, viszont nem volt a könyvvel és a főszereplővel sem, így várom a következő részt.
A könyv szerkezetileg egy kicsit elnyújtott, a valós mérete a régi Gemmell könyvek formátumában, inkább olyan 300-400 oldal között lenne. Valamint sok elgépeléssel is találkoztam, mintha a szerkesztő nem vette volna komolyan a munkáját…

Aki teheti, adjon egy lehetőséget a könyvnek, mert érdemes.

9 hozzászólás
>!
basa
David Gemmell: A Vaskezű lánya

David Gemmell volt a klasszikus fantasy királya…meg az is marad…örökre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.
Greg Keyes: Vérlovag
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Joe Abercrombie: A penge maga
Mark Lawrence: Szent Nővér
Michael Moorcock: Sárkány a kardban
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Richard Morgan: Az acél emléke
Michael Moorcock: Melibonéi Elric
Michael Moorcock: Corum kardjai