The ​Stolen Throne (Dragon Age 1.) 9 csillagozás

David Gaider: The Stolen Throne David Gaider: The Stolen Throne David Gaider: The Stolen Throne

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The thrilling prequel to Dragon Age: Origins, the hit role-playing video game from award-winning developer BioWare!Dragon Age: The Stolen ThroneAfter his mother, the beloved Rebel Queen, is betrayed and murdered by her own faithless lords, young Maric becomes the leader of a rebel army attempting to free his nation from the control of a foreign tyrant.His countrymen live in fear; his commanders consider him untested; and his only allies are Loghain, a brash young outlaw who saved his life, and Rowan, the beautiful warrior maiden promised to him since birth. Surrounded by spies and traitors, Maric must find a way to not only survive but achieve his ultimate destiny: Ferelden-s freedom and the return of his line to the stolen throne.

>!
Tor Books, New York, 2012
450 oldal · ISBN: 9780765363718
>!
Titan Books, London, 2010
400 oldal · ISBN: 9781848569485
>!
Tor Books, New York, 2010
402 oldal · ASIN: B002LA0AJ8

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
David Gaider: The Stolen Throne

Egyik Dragon Age-dzsel sem játszottam, de mindig érdekelt a világ, és igyekszem lassan pótolni.
Az Origins előtt járunk, itt ismerhetjük meg a karakterek előéletét.A fogalmazás eleinte furcsa volt, de hamar megszoktam.
Tetszett, hogy, Maricnak fel kellett nőnie a királyi címéhez és így kellett az országból elkergetnie az orlesiaikat, maga mellé állítva a felkelőket.
Klasszikus fantasy elemekből építkezik, vannak itt elfek, törpék, és mindenféle szörny is.
A könyv fordulatos, néhol humoros és nagyon olvastatja magát. Látszik, hogy Gaider dolgozott a játékon, otthonosan mozgatta a szereplőit.

>!
Titan Books, London, 2010
400 oldal · ISBN: 9781848569485
7 hozzászólás
gabcsika1>!
David Gaider: The Stolen Throne

DA rajongóként muszáj volt elolvasnom! Nagyon szeretem az előzménysztorikat, így ezt is bátran vettem a kezembe. Összességében szórakoztató volt, a cselekmény izgalmas, megismerhettem olyan karaktereket, akiket a játéban csak említettek, és olyanokkal is találkozhattam, akikkel a játékban is lehetett beszélgetni. A kedvenc részem a Deep Roads-os volt. Egy problémám volt csak a könyvvel: a szerelmi háromszög. De thank the Maker, ez nem kapott túl nagy szerepet.

KeijuL P>!
David Gaider: The Stolen Throne

A könyv stílusa eleinte kicsit furcsa volt. Talán úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, mintha valaki szemtől szemben mesélte volna a történetet ahelyett, hogy egy könyvben olvasnám. Néhol bizonyos szavak használata, esetleg a fogalmazásmód rontott az élményen, de ez aztán vagy abbamaradt vagy csak hozzászoktam és már nem zavart. Sajnos azt kell mondanom, hogy Loghain-t továbbra sem sikerült különösebben megkedvelnem és Maric-et sem zártam a szívembe. Rowan viszont fantasztikus volt, kár, hogy a játékokban alig kapunk róla valamit.
A történet elég lassan csordogál, néhol szinte már unalmas. Gyakorlatilag az összes fontos helyszínt végigjárják a szereplők az Origins-ből, ez néhol gyermeteg vigyorgást váltott ki belőlem (Korcari Wilds, Deep Roads), néhol heves szemforgatást. spoiler
Összességében jó élmény volt és nem bántam meg, hogy időt szántam rá. Én személy szerint csak azoknak ajánlanám, akik nagyon mélyen benne vannak a Dragon Age lore-ban, de legalább egyszer végigvitték a legelső játékot, mivel igen kevés magyarázatot kapunk arról, hogy ki, micsoda, hogyan és miért.


A sorozat következő kötete

Dragon Age sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Philip Athans: Baldur's Gate (angol)
Greg Keyes: The Infernal City
R. A. Salvatore: Sojourn
Margaret Weis – Tracy Hickman: Dragons of Winter Night
Kate Novak – Jeff Grubb: The Wyvern's Spur
Rich Wulf: Voyage of the Mourning Dawn
Kate Novak – Jeff Grubb: Tymora's Luck
Don Bassingthwaite: The Grieving Tree
Jeff Grubb: Lord Toede
Sam Lewis (szerk.): Talisman