Rommel 10 csillagozás

David Fraser: Rommel David Fraser: Rommel

Hegyivadászaival ​Monte Kolovrat égbe nyúló, hóborította szikláit ostromolta, páncélosai átdübörögtek Európán. A líbiai sivatag homoktengerében számumként tört előre Tobruk erődjéig, melyen győzelmi zászlaja hirdette az ember, a katona, a nagy hadvezér azóta sem halványuló dicsőségét. Mindig az élen haladt. Kivont karddal, nyeregből vezényelte a mindent elsöprő rohamokat. Személyisége áttöri az idő korlátait, s acélpengeként hasít bele a történelem szövetébe. A belőle áradó fékezhetetlen energia és őserő átível időn és téren, s már életében legendákkal övezte alakját. Erwin Rommel életet a legnemesebb katonai erényeket példázza, melyekkel méltán vívta ki katonái rajongását, ellenfelei rettegését, elismerését és tiszteletét. Katona volt a szó legnemesebb értelmében – karizmatikus ereje csalhatatlan ösztönnel és magas szakmai hozzáértéssel párosult. A történelem másik oldalon álló robosztus személyisége, Winston Churchill, a vérzivataros világégés közepette nem véletlenül jegyezte… (tovább)

Eredeti cím: Knight's Cross – A Life of Field Marshal Erwin Rommel

Eredeti megjelenés éve: 1993

Tartalomjegyzék

>!
Szukits, Szeged, 2001
560 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639393045 · Fordította: Fazekas István
>!
Victoria, Budapest, 1995
584 oldal · ISBN: 9637660518 · Fordította: Fazekas István

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Hanging_Moss_9102>!
David Fraser: Rommel

Nagyon-nagyon jó könyv, ha csak az olvasmányélményt nézem, akkor szinte letehetetlen volt, alig vártam hogy olvassam tovább. Ennek a könyvnek ez a legnagyobb erénye, hogy rendkívűl olvasmányos. David Fraser csodálja Erwin Rommel-t, ez egyértelműen érzékelhető. Részletesen ír a „Wüste Fuchs” életéről, mindkét világháborús tevékenységét alaposan mutatja be.
A könyv számos képpel illusztrálja az aktuális fejezetet. Ami viszont irritáló volt, a rengeteg elíras/rosszul írt tulajdonnév, különösen a személyeké. Von Kluge helyett „Kluge”, Kasserine „átjáró” hágó helyett vagy „Alaric”-hadművelet Alarich helyett. Számos ilyen elírast lehet találni még benne, ez hiányos szakmai ismeretekre vall.

Erwin Rommel viszont korának egyfajta „szupermen”-e volt, a professzionális katona megtestesìtője. Akárkit is szolgált, a II. világháború egyik legnagyszerűbb katonája volt. Sorsa pedig tragikus és elgondolkodtató. Nem kellett volna meghalnia 1944-ben, mindössze 53 évesen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ungváry Krisztián: Hősök?
Otto Skorzeny: Kommandós vállalkozásaim
Geoffrey Brooks: Hirschfeld
Art Spiegelman: A teljes Maus
Oswald Boelcke: Harctéri beszámolók
Theodor J. Aengner: Rommel páncélosai
Eric Metaxas: Bonhoeffer
Rittmeister Manfred Freiherr von Richthofen: A vörös harci pilóta
Lynn Picknett – Clive Prince – Stephen Prior: Kettős mérce
Christian Feldmann: Élet az árral szemben