Queen ​of Sorcery (Belgariad 2.) 2 csillagozás

David Eddings: Queen of Sorcery David Eddings: Queen of Sorcery David Eddings: Queen of Sorcery

Legends told of how the evil God Torak had coveted the power of the Orb of Aldur, until defeated in a final battle. But the prophecy spoke of a time when he would awake and again seek dominance over the world. Now the Orb has been stolen by a priest of Torak, and that time is at hand.

Eredeti megjelenés éve: 1982

>!
Corgi, London, 2012
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552168342 · ASIN: 0552168343
>!
Del Rey, New York, 1995
326 oldal · ISBN: 0345335651
>!
Corgi, London, 1994
puhatáblás · ISBN: 055212348X

1 további kiadás


Kiemelt értékelések

Szentinel>!
David Eddings: Queen of Sorcery

Jobban tetszett, mint az előző rész. Eddings egy még teljesebb kalandregényt írt a folytatás képében.

Nem csak a világról tudunk meg többet, de a szereplőkről is több derül ki. Megtudjuk, hogy igazság szerint messze nincs minden rendben a világban. Királyok/császárok ellen áskálódnak konzervatív ifjak külföldi segítséggel, miközben az említett uralkodók kiszipolyozzák saját jobbágyaikat, akikről csoda, hogy a száraz krumplis zsákot nem adóztatták még le. Ebben a feszültséggel teli világban, melyben a több évszázados sérelmek nem avultak el (sőt, annyira böki a csőrét mindenkinek, mintha csak tegnap történt volna), kell a főhősnek, a vidéki Garionnak helyt állnia.

Tetszik, hogy Eddings nem tökölt sokat. Azt hittem, hogy a jelenet, melyet az első kötet óta várok, csak az utolsó kötetben jön el, de szerencsére már most láthattam. És nagyon menő volt. Emellett érezhető, hogy az író máshogy tekint a világára, mint sok más fantasyszerző. Tisztában van vele, hogy a világot a szereplőkön keresztül ismerjük meg, így nem megy át több oldalas leírásokba. Csak annyit látunk egyes helyszínekből és személyekből, amennyit hőseink is láthatnak/tudhatnak. Így bár nincs nagyon részletesen elénk tárva minden, mégis élettel telinek hat. Eddings a szereplőket és a történetet tolja elénk, a világ pedig megmarad háttérnek.

Eddig nagyon meg vagyok elégedve a Belgariaddal. A történet jobb, minta első részben, több benne az izgalom, a szereplő, az akció, a dráma és minden egyéb, ami jó. Bár akadnak benne kiszámíthatóbb részek, de hát nem egy modern fantasysorozatról beszélünk, hanem egy klasszikusról. =) Eddig bátran tudom ajánlani.

nacky>!
David Eddings: Queen of Sorcery

Ebben a részben még jobban beindul az utazgatás, a világ újabb és újabb országait ismerjük meg, és már kicsit kevésbé fekete-fehér a világ (jobbágyok sorsa, stb.).
Varázslatos utazás egy mesebeli világban, amit nem az árnyalt személyiségrajzok vagy éppen a hirtelen és váratlan fordulatok miatt olvass az ember.


A sorozat következő kötete

Belgariad sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Brandon Sanderson: Words of Radiance
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Christopher Paolini: Inheritance
Robin Hobb: Fool's Errand
Sara Raasch: Frost Like Night
Brandon Sanderson: The Final Empire