Magician's ​Gambit (Belgariad 3.) 2 csillagozás

David Eddings: Magician's Gambit David Eddings: Magician's Gambit David Eddings: Magician's Gambit David Eddings: Magician's Gambit David Eddings: Magician's Gambit

Ce'Nedra, Imperial Princess of Tolnedra, was confused. Everyone knew that the tales of the Orb that protected the West from the evil God Torak were just silly legends. But here she was, forced to join a serious and dangerous quest to recover that stolen Orb.

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Del Rey, New York, 1995
308 oldal · ISBN: 0345335457
>!
Corgi, London, 1993
puhatáblás · ISBN: 055212382X
>!
Del Rey, New York, 1983
308 oldal · ISBN: 0345335457

Kiemelt értékelések

Szentinel>!
David Eddings: Magician's Gambit

Itt végig volt egy olyan érzésem, hogy Eddings unta ezt a kötetet.

Több olyan fejezetet is találtam benne, melyek ki lehetett volna hagyni, mert csak lassította a cselekmény haladását. Ilyenek voltak azok, melyekben Garion és Ce’Nedra folyton egymást oltották, és az afféle „se veled se nélküled” kapcsolatukat építették. Na, nem mintha olyan sokat mozdult volna előre a cselekmény. Más fejezetek pedig csak azért voltak a regénybe rakva, hogy legyen fight, mert néha muszáj harcolni is egy kalandregényben. Úgy látszik, most már minden kötetre jut majd egy legyűrendő boss, de legalább ezen a ponton ügyesnek bizonyult a Magician’s Gambit.

A befejezés is nagyon egyszerű lett. Szinte felszólít vele a könyv arra, hogy „folytatása következik”. Nos, mivel már megvan az egész széria, így ez engem nem érint rosszul, de anno igencsak felidegesítethette a lelkes rajongókat. =D Beszólások és jópofa helyzetek azért itt is akadtak (Brill találkozása a mellvéddel), ami megmenti a Magician’s Gambitet a közepes értékeléstől, de jobban tetszett volna, ha az előző kötethez hasonlóan pörgős és sokkoló.

Minden esetre már csak két kötet van hátra. Várós lesz.


A sorozat következő kötete

Belgariad sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Brandon Sanderson: Words of Radiance
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Christopher Paolini: Inheritance
Robin Hobb: Fool's Errand
Sara Raasch: Frost Like Night
Brandon Sanderson: The Final Empire