The ​Danish Girl 8 csillagozás

David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl David Ebershoff: The Danish Girl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

THE DANISH GIRL is based on the real – and almost forgotten – life of Einar Wegener, a Danish painter, and his California-born wife Greta Waud, a brash heiress living the bohemian life in Copenhagen. Greta has married Einar, her painting teacher, against everyone's wishes. When Greta asks Einar to help her complete a portrait of a female opera singer by filling in as her model, one pose in stockings awakens in him a gradually discernible instinct and an ultimate realization.

Einar Wegener is the first person to undergo a gender reassignment operation.

This is their story, a story of what it means to be a man and a woman. It is a story about identity and the definitions of love. It is a story about change and evolution and transformation. It is a story of what connects men and women – and what separates them. It is the story of love, in a profound and startling new way

>!
328 oldal · ISBN: 9781474601573
>!
Penguin, United States, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 0143108395
>!
358 oldal · ASIN: B00WR8M9ZW

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
tthbrg_
David Ebershoff: The Danish Girl

Kicsit csalódott vagyok. Ez a történet elképesztőmód felkeltette az érdeklődésemet, amikor először hallottam róla. A film előtt azonban inkább a könyvet szerettem volna elolvasni.
Sok véleményt olvastam, ami inkább arra sarkallja az embert, hogy hagyja ki a könyvet és csak nézze meg a filmet. Miért nem hallgattam inkább ezekre az emberekre…

Érdekes regény, hiszen egy olyan témát dolgoz fel, ami a mai világban is tabutéma, de közben meg nem volt olyan jól eladva a történet, hogy hátast dobtam volna tőle. Kicsit életszerűbb történetet vártam, hiszen Lili Elbe kora egyik legbátrabb nője volt.

Bővebben: http://brinessza.blogspot.com/2018/08/david-ebershoff-d…

>!
Dia9117
David Ebershoff: The Danish Girl

Annyira nehéz erről a könyvről értékelést írni. Amiről ír, az a mai világban is eléggé tabutéma sajnos, hát akkor mennyire lehetett az az 1930-as években. Szerettem olvasni a történetet, mert büszke LGBT ally-ként fontosnak tartom, hogy minden általánosítási szándéktól mentesen, mert tudom, hogy nem lehet, minden „betű” mögé belássak egy kicsit. Kérlek, ne vegyétek rossz néven a megfogalmazást. Remélem, értitek, mit szeretnék ezzel kifejezni. Szélesíteni a látókörömet, és elfogadni. Ez a szándék vezérel.
És épp ezért furcsa nekem az a tény, hogy a karakterek közül pont Greta-t nem tudtam hova rakni magamban. Hiszen vele kellett volna azonosulnom a legjobban. Ugyanakkor azt éreztem, hogy az ő elfogadásába némi önzőség is vegyül, hiszen Lilinek köszönhette a karrierje felemelkedését. Értem, mit miért tett, egyet érteni viszont nem tudok vele minden tekintetben.

>!
Thaliavilaga
David Ebershoff: The Danish Girl

Az Oscar díjra jelölés kapcsán keltette fel érdeklődésemet a történet, a filmet még nem láttam, először a regényt szerettem volna olvasni. Nem egy szokványos történet, sőt…Az elején azt mondtam, hogy – bár magamat abszolút nyitottnak tartom – azért Greta támogatása nekem egy kicsit meredek. Az biztos, hogy elolvasás után is hagy gondolkodnivalót maga után, talán épp emiatt várom a filmváltozatot is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Garrard Conley: Boy Erased
Irving Stone: The Agony and the Ecstasy
Jane Hawking: Travelling to Infinity
Andrew Hodges: Alan Turing: The Enigma
Cheryl Strayed: Wild
Jeannette Walls: The Glass Castle
Frank W. Abagnale – Stan Redding: Catch Me If You Can
Kurt Vonnegut: Breakfast of Champions
Mitch Albom: Tuesdays with Morrie
David Levithan: Every Day