Éjszakai ​világ 13 csillagozás

David Bischoff: Éjszakai világ

Az éjszakai világban nem volt erény és ártatlanság. Ott csak a gonosz létezett. Évszázadokon át farkasemberek, griffmadarak, félelmetes sárkányok és vérszomjas vámpírok szolgálták a sötétség fejedelmét, irtózatos tettekkel bizonyítván hűségüket. Ám az éjszakai világ, a rettenetes pokla sem maradhatott fenn az idők végezetéig, mert egy bátor, fiatal vitéz és egy mindenre elszánt külvilági idegen útnak indult, hogy legyőzze a Sátánt, és elpusztítsa gonosz birodalmát.

Eredeti cím: Nightworld

Eredeti megjelenés éve: 1979

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika Fantasztikus Könyvek

>!
Móra, Budapest, 1993
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631171256 · Fordította: Baranyai Gyula

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Noro
David Bischoff: Éjszakai világ

Azonosító kóddal ellátott vámpírok, pokolba vezető lift és egy Styx nevű bolygó… a maga idejében (1979) a viktoriánus horror és a sci-fi egyvelege valószínűleg újszerű lehetett. Sajnos az egészet tönkrevágja, hogy már a 20. oldalon elmagyarázzák nekünk, mi rejlik a háttérben, és később is menetrendszerűen kapjuk az egyre gyerekesebbnek ható hegyibeszédeket arról, hogy babona rossz, tudomány jó. A világ hangulatának sem tesznek jót a naív-idillikus leírások és a primitíven színpadias jelenetek. Pedig ebből lehetett volna egy tényleg jó könyvet írni, ha a rejtély egészen a történet végéig rejtély marad.

1 hozzászólás
>!
alaurent P
David Bischoff: Éjszakai világ

Az ötlet jó, a bolygó és a szitúáció érdekes, a megvalósítás csapnivalóan feledhető. Minden poént előre lelő, mintha nem is akarná fenntartani az olvasó érdeklődését. A didaktikus részek pedig kiakasztották az állkapcsomat az unalomtól.

>!
TeveLaci
David Bischoff: Éjszakai világ

Izgalmas könyv, jó ötletek.
Nekem tetszett ez a könyv, nem értek egyet a negatív kritikákkal.

>!
Elsen
David Bischoff: Éjszakai világ

David Bischoff írt már olyan könyvet, amit szerettem /Holló, A királynő nevében/. Sajnos ez a történet nem tartozik a kedvenceim közé, sőt inkább a felejthető kategóriába. Világa eleinte érdekes hangulatot sugárzott, de a története negatívan hatott az olvashatóságra. :S


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Hajnalcsillag
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
James Luceno: Darth Plagueis
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
Claudia Gray: Elveszett csillagok