A ​holló 9 csillagozás

David Bischoff: A holló

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vannak, akiknek a túlvilág sem nyújt megnyugvást. Vannak, akikben olyan indulatok dúlnak, melyeket a halál sem olthat ki. Vannak, akiket a sír sem tart vissza, és ha időlegesen is, de képesek kijátszani a csontkezű kaszást, hogy kiegyenlítsenek egy ki nem egyenlített számlát.

William Blessing nagy rajongója Edgar Allan Poe munkásságának. Akárcsak a nagynevű előd, maga is dark fantasy történeteket ír. S akárcsak Poe, neki is vannak nagy hatalommal bíró ellenségei. Ellenségek, akik közül az egyik barátságot színlel, miközben William életére tör, és feleségét magának kívánja. Blessing egyetlen reménye az, ha lelepleződne előtte ellensége álcája, mielőtt…

A holló birodalmában az igazsághoz a síron át vezet az út. Williamnak ezen kell végigmennie, hogy megfejthesse Poe végső titkát. Csak a rejtély feltárása után szállhat vissza a fekete madár szárnyán, hogy bosszút álljon azon, aki elrabolta életét és meggyalázta kedvesét.

>!
Beneficium, Budapest, 1998
312 oldal · ISBN: 9638591404 · Fordította: Szántai Zsolt, Sántha Dávid

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Thanatos
David Bischoff: A holló

Hát…maga a könyv kinézete és a hátoldalon olvasható szöveg nagyon megkapó és csábító, csak kár, hogy nem ilyen a könyv. xD Nem nagyon szoktam belenyúlni a rossz könyvekbe, de ezt most végigszenvedtem. Egyetlen pozitívum a Poe idézetek, de a végére már az is sok volt. Amellett, hogy a tartalma sem az, amit vár az ember a magyar fordítás is egy **********, és nem csak a sok helyesírási hiba a zavaró, hanem a rengeteg értelmetlen mondat. Hát kár, azért jó lenne egy normális Holló könyv, ami méltó a filmhez is. Mert Brandon Lee egy isten és maga a sztori sem utolsó, de ez……. hát izé.

>!
csiripelek
David Bischoff: A holló

nem egy értelmetlen mondatot találtam a könyvben. pl: Lehet, hogy az ő keze volt a kés markolatának, amikor belecsúszott a kislányba? meg hasonlók. folyton csak poe poe poe. ha zeneszerzőt kellet írni akkor meg chopin. mindenki azt hallgat. najó. egyszer kétszer volt bach meg beethoven is. a történet semmi extra, a karakterek utálatosak. ez az amy is. teljesen abszurd. áhh.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaston Leroux: Az operaház fantomja
Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
V. C. Andrews: Virágok a padláson
Flannery O'Connor: „…és erőszakosak ragadják azt magukhoz”
Carson McCullers: Egy aranyszem tükrében
Carson McCullers: A Szomorú Kávéház balladája / The Ballad of the Sad Café
William Faulkner: Míg fekszem kiterítve
Erskine Caldwell: Tobacco Road – Dohányföldek
Carson McCullers: Magányos vadász a szív
Ray Bradbury: Gonosz lélek közeleg