David ​Beckham 9 csillagozás

David Beckham: David Beckham

David Beckham a világ leghíresebb futballikonja.

Idén májusban fejezte be hihetetlenül sikeres pályafutását, melynek során olyan csapatok mezét viselte büszkén, mint a Manchester United, a Real Madrid, az LA Galaxy, az AC Milan, a Paris Saint-Germain és az angol válogatott. Szülőhazája nemzeti csapatának 58 alkalommal volt kapitánya, összesen 115 válogatott mérkőzéssel, ami a legmagasabb szám, amit angol mezőnyjátékos valaha elért.

Színes és üstökösszerűen felívelő karrierjét éppúgy jellemezte a hatalmas gólok és világ minden táján elért, kiemelkedő eredmények fölött érzett kitörő lelkesedés, mint a nagy kudarcok által kiváltott csalódások, de mindezek ellenére Beckham a pályán és a pályán kívül is korunk egyik legkedveltebb embereként búcsúzott a rivaldafénytől.

Ebben a fotókkal gazdagon illusztrált könyvben húsz éves futballpályája legfontosabb eseményeiről mesél nekünk, bepillantást engedve a kulisszák mögé.

>!
Libri, Budapest, 2013
288 oldal · ISBN: 9789633102930 · Fordította: Westheimer Gábor

Kedvencelte 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

egy_ember>!
David Beckham: David Beckham

Főleg képek, amik nagyon jók. Van köztük néhány igazi kedvenc. A szöveges részekben inkább csak tiszteletköröket fut, de pl. elég őszintén ír arról az utálatról is, mi a 98-as vb után körülvette.
Egyébként nagy tisztelője vagyok Beckhamnek. Van sok jobb játékos a kortársai között (bár azok a beadások és szabadrúgások azért minőségiek voltak mindig is), és lehet spiceboynak gúnyolni, de az a helyzet, hogy ő a pályán végig megőrizte a londoni külvárosi fiú mentalitását, és minden meccsén megszakadt, akkor is amikor már azzal is milliókat keresett, hogy csak nézett az ábrándos szemeivel. Szóval szerintem így lehet valaki celeb.

6 hozzászólás
Lejla08>!
David Beckham: David Beckham

Beckhamről minden könyvet, cikket elolvasok és gyűjtök, kötelező olvasmány volt ez is. Imádtam, hogy vele együtt nosztalgiázhatok, mert ezek a pillanatok az én életemben is fontosak voltak. Sírtam, nevettem és rajongtam. Számomra Beckham egyenlő a futballal, nélküle semmi nem ugyanolyan.

Klitty>!
David Beckham: David Beckham

Nem egy nagy irodalmi mű, de ezt szerintem senki nem is várta tőle. Aki szereti a focit, szereti Beckhamet, szereti ezt a világot, annak egészen biztosan jó élmény lesz.
Mikor megszülettem, mikor focit kezdtem nézni, Beckham már a Manchester United sztárja volt. Legalábbis nekem annak tűnt – és persze csak utólag jöttem rá, hogy alig volt idősebb, mint én most. Az ő játékát csodálva nőttem fel, az ő szabadrúgásait vártam mindig a legjobban és az ő angolsága miatt szerettem bele ebbe az országba.
Imádtam a könyv lapjaival együtt felidézni az emlékeket vagy megtudni olyasmit, amire még nem is emlékezhettem :)

kamububu P>!
David Beckham: David Beckham

Sosem voltam oda Beckhamért, valahogy az alapján, amit láttam belőle a médiában, nem volt egy szimpatikus személyiség. A tehetségét elvitatni nem tudom, és ennek a könyvnek az olvasása után már azt is látom, hogy rengeteg munka és akarás áll amögött, amit láthattam egy-egy meccset nézve.
Ebből a könyvből egy erős ambíciókkal megáldott sportolót ismerhetünk meg, a magánéleti részek teljesen minimalizálva vannak jelen, a karrierre koncentrálunk. Azt hiszem, hogy az én szememben javult a megítélése, és kaptam új információkat is.
Érdekes volt olyan sporttörténeti pillanatokról személyes beszámolót olvasni, amikről a mai napig beszélünk az angol foci kapcsán.
Összességében egészen érdekes volt, sokkal több szöveggel, mint amire számítottam.

Farkas_Szonja>!
David Beckham: David Beckham

Rendkívül mutatós és nagyon látványos összefoglalója David Beckham labdarúgó karrierjének, amely szubjektív megközelítésben tárja elénk az angol fociikon pályájának meghatározó mozzanatait, mint például az 1998-as világbajnokságon az argentinok elleni kiállítását, és az azt követő gyűlölethullámot, vagy azt a bizonyos görögöknek lőtt – kvalifikációt és egyben megbocsátást érő – gólt.
United drukkerként nagyon jó volt az ő szemével újra átélni például a 99-es BL-győzelmet, de számos más emlékezetes mérkőzést is. Beckham részletesen taglalja az bizonyos meccsek közben átélt érzéseit, gondolatait, néhol már túl részletesen is.
Értem én, hogy ez egy szubjektív összefoglaló egy nem mindennapi karrierről, de azért néhány számadat elcsúszott volna. Elvégre négy országban begyűjtött tíz bajnoki arannyal a tarsolyában, BL-győztesként, angol válogatottsági rekorderként fejezte be. Sajnos oktatófilmbe illő szabadrúgásai, illetve a mintaszerűen végrehajtott beadásai dacára sem kapott egyéni elismerést, kétszer is „csak” második lett a FIFA Év Játékosa-választáson.
Lehet azon vitatkozni, hogy igazi világklasszis labdarúgó volt-e vagy sem, azonban elszántsága és kitartása példaértékű, mindig keményen dolgozott azért, hogy a legjobbat nyújtsa csapatáért, akár a Manchester Unitedről, akár a Reálról, akár a Galaxyről volt szó. Ez átjön a könyvből.
Azok számára, akik figyelemmel követték pályafutását nagyon is érdekes olvasmány lehet, de kizárólag csak esztétikai szempontból nézve sem okoz csalódást.

wormed>!
David Beckham: David Beckham

Jó könyv. Bár én több szövegre és kevesebb képre számítottam.


Népszerű idézetek

Lejla08>!

Ha a legjobbat akarod kihozni magadból, akkor mindent beleadsz.

38. oldal

Lejla08>!

Bármit is csinálsz az életben, teljes erőbedobással csináld, és közben mosolyogj.

258. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Luca Caioli: Cristiano Ronaldo
Stanley Matthews: Életem a labdarúgás
Leonardo Faccio: Messi
Vándor Kálmán: Üllői úti kapufák
David Bolchover: A legnagyobb visszatérés
Fűrész Attila – Privacsek András: Lipcsei
Hoppe László – Hoppe Pál: A labdarúgó-világbajnokságok csillagai
Hajós Alfréd: Így lettem olimpiai bajnok
Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor
Bolgár István: Suttyó, a Császár