King ​és Maxwell (Sean King és Michelle Maxwell 6.) 27 csillagozás

David Baldacci: King és Maxwell

Ez ​itt Amerika. Amikor melegszik a helyzet, a szabadság felülír minden mást.

David Baldacci eddigi legmeglepőbb és legveszélyesebb megbízatására küldi Sean Kinget és Michelle Maxwellt, öt korábbi regényének főhősét. A titkosszolgálati ügynökből lett magánnyomozók különös körülmények között megismerkednek egy kamasz fiúval, akinek az apja bevetés közben életét vesztette Afganisztánban. Tyler kisvártatva kapcsolatba lép velük, hogy megbízza őket az igazság kiderítésével. Balsejtelmek gyötrik, és nem hisz a hivatalos szerveknek, akik azt közölték vele, hogy apja temetésén nem lesz koporsó, mivel nem maradt belőle annyi, amennyit beletehetnének. Tyler azt azonban elhallgatja, hogy gondosan megszövegezett e-mailben kódolt üzenetet kapott az apjától… az állítólagos halála után. Sean és Michelle nekilátnak, hogy felderítsék a rejtélyt, hamar kiderül azonban, hogy megint nagyszabású, bonyolult ügybe keveredtek, amelynek szálai a hatalom legmagasabb szintjére vezetnek. Minél… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2014
528 oldal · ISBN: 9789630798952 · Fordította: Vraukó Tamás

Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

Kabul


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

PRicsmond>!
David Baldacci: King és Maxwell

Nagy szívfájdalom nekem ez a könyv, mert ez az utolsó darabja Baldacci King és Maxwell sorozatának. Szerintem én az Agytrösztön kívül minden értékelésemben csak magamat ismétlem, amikor az írót méltatom, de mindhiába el kell ismerni, hogy megérdemli. Nagyon fognak hiányozni ezek a karakterek, érzésem szerint lehetett volna még nekik több kalandjuk is, de talán jó döntés, hogy itt abba hagyta Baldacci ezt a sorozatot, mielőtt csökkent volna a színvonal.
Hamisíthatatlan Baldacci ez a kötet is, kellően csavaros, izgalmas és bár vannak benne olyan elemek amelyekkel már találkozhattunk az előző részekben, de engem nem érdekel, maximális szórakozást nyújtott.
És mi is volt ebben a történetben: egy titkos szállítmány ami eltűnt, a szállítmányért felelős katona vélhető halála, egy üzenet a halála után, egy fiú akit kétségek gyötörnek az apja halála kapcsán és összetalálkozik két kedvenc magánkopónkkal és aztán hirtelen beindul a történet, szóval a szokásosan kiváló Baldacci féle megtévesztés, izgalom és akció.
Remek húzás volt Edgar karakterét visszahozni ebbe a történetben, benne egy új kivételes szereplőt kapott a sorozat, ahogy nagyon érdekes volt olvasni a titkosszolgálattal kapcsolatos információkat is.
Talán a végén kicsit túl gyorsan elvarrta a szálakat, de lehet csak a szomorúság beszél belőlem, mert véget ért ez a sorozat.

mezei P>!
David Baldacci: King és Maxwell

Ismét egy kiváló politikai krimi David Baldacci-tól. King és Maxwell remek páros, az idők folyamán egyre jobban összecsiszolódtak, imádtam párbeszédeiket, beszólásaikat, egymás iránti és az ügyfelük felé való elkötelezettségüket. Remélem, lesz még folytatás.

robinson P>!
David Baldacci: King és Maxwell

Ha még nem olvastál Baldaccit tetszeni fog, de ha igen és netán már többet is: csak egy profi iparosmunka, persze elég jól összerakva a már ismert elemekből.
Egy tök értelmetlen bosszú, sok-sok év távlatából egy tök ártatlanon. Sok hűhó, miért is?

bokrichard>!
David Baldacci: King és Maxwell

Ez volt az első könyv,ami a kezembe került ebből a sorozatból, de amint alkalmam adódik rá, a többi kötetet is elolvasom. Hát ez isten király volt! :) Hogy ennyi minden benne legyen egy krimiben: globális összeesküvések, titkos pénzelések, robbantások, emberrablás, informatikai ténykedések… ez lenyűgöző. Imádom Kinget és Maxwellt, ahogy együtt dolgoznak, és ahogy érezhetően izzik közöttük a levegő. És hát Edgar: ő a legnagyobb arc, a kedvenc karakterem a sztoriból. Remélem a többi is ilyen jó lesz!

1 hozzászólás
dpart>!
David Baldacci: King és Maxwell

Titokban remélem, hogy nem ez az utolsó kötet King és Maxwell párosától.
Mert sok történet lehet még bennük.
Most az elnököt mentik meg, de micsoda fordulatokkal. Én arra készültem, hogy az egész világ megmentéséért fognak küzdeni, de nem így történt. Csupán az elnök kerül veszélybe, de szerencsére mindenki a helyén van, és kihasználják az ellenfél hibáját könyörtelenül, mint egy jól működő csapat.
Igazi nyári olvasmány!

Sonja>!
David Baldacci: King és Maxwell

Nos, azt hiszem vannak könyvek, amikhez vissza kell térnem.:) Baldacci regényei is ilyenek. Egyszerű, lendületes, izgalmas, könnyed, humoros.

Hadley>!
David Baldacci: King és Maxwell

Egy újabb remek King és Maxwell sztori. Nagyon tetszett.

nyolcadikutas>!
David Baldacci: King és Maxwell

Haragszom.
Baldaccit is elérte, amibe már többen belefutottak. Mikor az ihletett műremeket felváltja a szalag gyártás. Jönnek a kis egyen termékek a hurrá, nagy ipar, boldog felkiáltása mellett. És így a találmány elszürkül. Nem lesz egyedi, csak tucat.
Tudom, most indult be Amerikában a King és Maxwell tévésorozat és Baldacci már meg él a nevéből.
De akkor is!
Épp ez az!!!

Trillian>!
David Baldacci: King és Maxwell

Egy ismerősöm nyomta a kezembe a könyvet azzal az utasítással, hogy olvassam el (és a szerző más regényeit is), mert tetszeni fog(nak) nekem. Igaza lett, nagyon tetszett. Csak azt sajnálom hogy az előző részeket még nem olvastam, de a történet így is teljesen érthető volt. Emellett élvezetesnek és izgalmasnak találtam. Az események gyorsan követték egymást, mégsem maradt ki semmi. A nyomozópáros nagyon szimpatikus volt, tetszettek a párbeszédeik és cselekedeteik. Jó ha az embernek van olyan partnere, mint ők egymásnak. Edgar volt talán a legszimpatikusabb karakter, remélem folytatja a szerző a sorozatot, és olvashattok a közös munkájáról a magánnyomozókkal. De a többi szereplő is jól ki volt dolgozva, élveztem a velük való „megismerkedést” is. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy a szerző néhány nevet az ismerősei köréből emelt a regénybe.

voltam>!
David Baldacci: King és Maxwell

BALDACCI = kiváló minőség.
Ismét hozta a tőle megszokott, magas színvonalat. Helyenként ugyan kissé hihetetlen elemekkel megspékelt, de ennek ellenére remek történet. Fordulatos, izgalmas, néha picit kiszámítható, de azért a végére tartogat néhány olyan fordulatot, amikre én személy szerint nem számítottam.
Sean és Michelle remek karakterek, nagyszerű párost alkotnak. A jelek szerint a jövőben (ha lesz még egyáltalán folytatása a sorozatnak) kiegészülnek még Edgarral is, aki szintén nem semmi figura.
A politika izgalmassága és egyben mocskossága ebben a regényben is hangsúlyosan van jelen. Mindig kénytelen vagyok elgondolkodni, hogy a valóság vajon mennyivel rosszabb még ennél is, mert hogy rosszabb, abban szinte biztos vagyok.
Jól megkomponált szórakoztató olvasmány.


Népszerű idézetek

mezei P>!

Egy óra múlva egy hosszú folyosón kísérték őket a Pentagonban. No persze a Pentagonban minden folyosó hosszú. Minden képzeletet felülmúló labirintus ez az építmény. Azt beszélik, hogy az 1960-as években eltévedt néhány alkalmazott, és még mindig a kijáratot keresik valahol az épület mélyén.

Kapcsolódó szócikkek: Pentagon
robinson P>!

– Nos, tudja, apám küldött nekem egy e-mailt.
Michelle rápillantott. – Mikor küldte?
– Mikor már halott volt.

95. oldal

PRicsmond>!

Ha valakinek elég pénze van, akkor az égvilágon semmi sem maradhat titokban előtte.

PRicsmond>!

Bosszú. És igazság. A két leghatalmasabb vágy a világon.

PRicsmond>!

Ez a múltad, Michelle. Az ember nem élhet a múltjában.
– Dehogynem, Sean. Ha a jövő nem túl ígéretes.

mezei P>!

– Az ilyen lányok, mint te, nem sírják el magukat olyan könnyen.
– Négy bátyám volt. Hivatalosan sosem voltam lány.

robinson P>!

– Lassíts – figyelmeztette a férfi.
Sean megdöbbenést színlelt. – Sosem hittem, hogy egyszer e szó hagyja el ajkadat.
– Én azért hajtok gyorsan, mert tudom, hogyan kell.

20. oldal

mezei P>!

Ez volt Grant egész életének vezérmotívuma. Megszállottá vált. A megszállottság pedig vakká teszi az embert minden másra.

mezei P>!

A cápá-ból? – Michelle a kormányra dőlt, és a férfira bámult.
– Igen, A cápa című filmből. Roy Scheider, aki a kisvárosi sheriffet alakította, ott ragadt az óceán közepén, és a cápa már feléje úszott. Csakhogy a cápa fogai között maradt egy oxigénpalack, még az előző támadásból, amelynek során elsüllyesztett egy csónakot. Scheidernél meg, mit tesz isten, van egy puska. Lő, eltalálja a palackot, és bumm. A cápának annyi.
– Vagyis azért ülök és beszélgetek veled most itt, ahelyett hogy a hullaházban hevernék, mert ellestél egy trükköt Spielbergtől?
– Mit mondhatnék? Nagy hatást gyakorolt rám, amikor először láttam.

Kapcsolódó szócikkek: Cápa

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Coffey a halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
Don Winslow: A kartell
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Jussi Adler-Olsen: Palackposta