King ​és Maxwell (Sean King és Michelle Maxwell 6.) 26 csillagozás

David Baldacci: King és Maxwell

Ez ​itt Amerika. Amikor melegszik a helyzet, a szabadság felülír minden mást.

David Baldacci eddigi legmeglepőbb és legveszélyesebb megbízatására küldi Sean Kinget és Michelle Maxwellt, öt korábbi regényének főhősét. A titkosszolgálati ügynökből lett magánnyomozók különös körülmények között megismerkednek egy kamasz fiúval, akinek az apja bevetés közben életét vesztette Afganisztánban. Tyler kisvártatva kapcsolatba lép velük, hogy megbízza őket az igazság kiderítésével. Balsejtelmek gyötrik, és nem hisz a hivatalos szerveknek, akik azt közölték vele, hogy apja temetésén nem lesz koporsó, mivel nem maradt belőle annyi, amennyit beletehetnének. Tyler azt azonban elhallgatja, hogy gondosan megszövegezett e-mailben kódolt üzenetet kapott az apjától… az állítólagos halála után. Sean és Michelle nekilátnak, hogy felderítsék a rejtélyt, hamar kiderül azonban, hogy megint nagyszabású, bonyolult ügybe keveredtek, amelynek szálai a hatalom legmagasabb szintjére vezetnek. Minél… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2014
528 oldal · ISBN: 9789630798952 · Fordította: Vraukó Tamás

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
mezei P
David Baldacci: King és Maxwell

Ismét egy kiváló politikai krimi David Baldacci-tól. King és Maxwell remek páros, az idők folyamán egyre jobban összecsiszolódtak, imádtam párbeszédeiket, beszólásaikat, egymás iránti és az ügyfelük felé való elkötelezettségüket. Remélem, lesz még folytatás.

>!
robinson P
David Baldacci: King és Maxwell

Ha még nem olvastál Baldaccit tetszeni fog, de ha igen és netán már többet is: csak egy profi iparosmunka, persze elég jól összerakva a már ismert elemekből.
Egy tök értelmetlen bosszú, sok-sok év távlatából egy tök ártatlanon. Sok hűhó, miért is?

>!
bokrichard
David Baldacci: King és Maxwell

Ez volt az első könyv,ami a kezembe került ebből a sorozatból, de amint alkalmam adódik rá, a többi kötetet is elolvasom. Hát ez isten király volt! :) Hogy ennyi minden benne legyen egy krimiben: globális összeesküvések, titkos pénzelések, robbantások, emberrablás, informatikai ténykedések… ez lenyűgöző. Imádom Kinget és Maxwellt, ahogy együtt dolgoznak, és ahogy érezhetően izzik közöttük a levegő. És hát Edgar: ő a legnagyobb arc, a kedvenc karakterem a sztoriból. Remélem a többi is ilyen jó lesz!

1 hozzászólás
>!
dpart
David Baldacci: King és Maxwell

Titokban remélem, hogy nem ez az utolsó kötet King és Maxwell párosától.
Mert sok történet lehet még bennük.
Most az elnököt mentik meg, de micsoda fordulatokkal. Én arra készültem, hogy az egész világ megmentéséért fognak küzdeni, de nem így történt. Csupán az elnök kerül veszélybe, de szerencsére mindenki a helyén van, és kihasználják az ellenfél hibáját könyörtelenül, mint egy jól működő csapat.
Igazi nyári olvasmány!

>!
Sonja
David Baldacci: King és Maxwell

Nos, azt hiszem vannak könyvek, amikhez vissza kell térnem.:) Baldacci regényei is ilyenek. Egyszerű, lendületes, izgalmas, könnyed, humoros.

>!
Hadley
David Baldacci: King és Maxwell

Egy újabb remek King és Maxwell sztori. Nagyon tetszett.

>!
Sennin
David Baldacci: King és Maxwell

Második olvasásom Baldacci-tol.
És szerencsére volt olyan jó mint a ”Hatodik”. Féltem tőle, hogy mi van ha nem fog annyira tetszeni mint a fent említett de az első pár oldal után éreztem, hogy itt többről van szó mint ami a fülszövegben szerepelt.
Mert a történet nagyon jó volt. Fordulatos, senki sem az aminek látszik. A karakterek kidolgozottak voltak, mindenkinek megvoltak a motivációi és mindenkit meg lehetett valamilyen szinten érteni. Még a ” fő gonoszt ” is.
Baldacci pedig ismét tarolt :)

>!
nyolcadikutas
David Baldacci: King és Maxwell

Haragszom.
Baldaccit is elérte, amibe már többen belefutottak. Mikor az ihletett műremeket felváltja a szalag gyártás. Jönnek a kis egyen termékek a hurrá, nagy ipar, boldog felkiáltása mellett. És így a találmány elszürkül. Nem lesz egyedi, csak tucat.
Tudom, most indult be Amerikában a King és Maxwell tévésorozat és Baldacci már meg él a nevéből.
De akkor is!
Épp ez az!!!

>!
Rona_Kokkonen
David Baldacci: King és Maxwell

Castle és Beckett óta számomra nem igazán létezik más, tökéletesen összeillő nyomozópáros, de velük tettem egy próbát. Nem csalódtam, egészen kellemes és szórakoztató volt, ahogy a szálak végül nagyon magasra vezettek és porba hullott pár komoly fő. Illetve, a számítógépes zseni karaktere is nagyon bejött.

>!
Trillian
David Baldacci: King és Maxwell

Egy ismerősöm nyomta a kezembe a könyvet azzal az utasítással, hogy olvassam el (és a szerző más regényeit is), mert tetszeni fog(nak) nekem. Igaza lett, nagyon tetszett. Csak azt sajnálom hogy az előző részeket még nem olvastam, de a történet így is teljesen érthető volt. Emellett élvezetesnek és izgalmasnak találtam. Az események gyorsan követték egymást, mégsem maradt ki semmi. A nyomozópáros nagyon szimpatikus volt, tetszettek a párbeszédeik és cselekedeteik. Jó ha az embernek van olyan partnere, mint ők egymásnak. Edgar volt talán a legszimpatikusabb karakter, remélem folytatja a szerző a sorozatot, és olvashattok a közös munkájáról a magánnyomozókkal. De a többi szereplő is jól ki volt dolgozva, élveztem a velük való „megismerkedést” is. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy a szerző néhány nevet az ismerősei köréből emelt a regénybe.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Nos, tudja, apám küldött nekem egy e-mailt.
Michelle rápillantott. – Mikor küldte?
– Mikor már halott volt.

95. oldal

>!
mezei P

– Az ilyen lányok, mint te, nem sírják el magukat olyan könnyen.
– Négy bátyám volt. Hivatalosan sosem voltam lány.

>!
robinson P

– Lassíts – figyelmeztette a férfi.
Sean megdöbbenést színlelt. – Sosem hittem, hogy egyszer e szó hagyja el ajkadat.
– Én azért hajtok gyorsan, mert tudom, hogyan kell.

20. oldal

>!
mezei P

Ez volt Grant egész életének vezérmotívuma. Megszállottá vált. A megszállottság pedig vakká teszi az embert minden másra.

>!
mezei P

Sean bepillantott a kocsiba. Tele volt szeméttel, amit már régen ki kellett volna dobni.
Michelle észrevette a pillantását. – Ne kezdd el. Ki fogom egyszer takarítani.
– Remek. Amikor már nem éred el a kormányt?

>!
mezei P

Michelle értetlenül nézett rá. – Miért ez a hirtelen változás?
– Szeszélyes ember vagyok.
– A te szeszélyed odáig terjed, hogy olykor normálbenzint tankolsz a szuper helyett.

>!
mezei P

– Szóval azt hiszi, hogy meg akarok vágni egy gyászoló tizenévest némi készpénzre?
– Nem így van?
– Dehogynem; így keresem meg a betevőt. Kinézem az újságból az elesett katonákat, aztán felkeresem a lesújtott gyerekeiket, és így dolláronként gazdagszom belőlük. – A lány elhallgatott. – Ez így jól hangzik?

>!
mezei P

– Adtál őrszolgálatot Camp Davidben? – kérdezte Sean Michelle-től.
– Egyszer. Néztem, amint a jordán király a lyukba próbálja gurítani a labdát az itteni golfpályán. Ahhoz képest a tej alvadását figyelni valóságos élvezet.

>!
mezei P

A cápá-ból? – Michelle a kormányra dőlt, és a férfira bámult.
– Igen, A cápa című filmből. Roy Scheider, aki a kisvárosi sheriffet alakította, ott ragadt az óceán közepén, és a cápa már feléje úszott. Csakhogy a cápa fogai között maradt egy oxigénpalack, még az előző támadásból, amelynek során elsüllyesztett egy csónakot. Scheidernél meg, mit tesz isten, van egy puska. Lő, eltalálja a palackot, és bumm. A cápának annyi.
– Vagyis azért ülök és beszélgetek veled most itt, ahelyett hogy a hullaházban hevernék, mert ellestél egy trükköt Spielbergtől?
– Mit mondhatnék? Nagy hatást gyakorolt rám, amikor először láttam.

Kapcsolódó szócikkek: Cápa
>!
robinson P

Egy kölyöknek segítünk, hogy megtalálja az apját, Sean. Nem hittem, hogy ebből nemzetközi incidens lesz.

298. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Coffey a halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
Don Winslow: A kartell
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Jussi Adler-Olsen: Palackposta