Egy ​perccel éjfél előtt (Atlee Pine 2.) 8 csillagozás

David Baldacci: Egy perccel éjfél előtt

Atlee ​Pine FBI-ügynök élete gyökeresen megváltozott azóta, hogy az ikertestvérét, Mercyt harminc évvel korábban elrabolták. Az elmúlt évtizedek kínzó bizonytalansága után Atlee elfojtott dühe a legrosszabb pillanatban tör felszínre, és a nő rájön, hogy ha az FBI-nál akar maradni, le kell számolnia a múltja démonaival.
Pine és az asszisztense, Carol Blum visszatérnek az ügynök szülővárosába, hátha ki tudnak deríteni valamit azzal a végzetes éjszakával kapcsolatban, amikor Mercy eltűnt, Atleet pedig majdnem megölték. Ám nem sokkal azután, hogy nekiállnak a nyomozásnak, egy nőt holtan találnak. Egyértelmű, hogy rituális gyilkosság áldozata lett, az arcát pedig egy menyasszonyi fátyollal fedték le. Ráadásul ezt az első gyilkosságot hamarosan egy újabb bizarr emberölés követi.
Atlee elszántan kutat a válaszok után, miközben igyekszik megtalálni egy esetleges sorozatgyilkost, mielőtt az további áldozatokat szedne. Ám egy titkokkal teli kisvárosban sokkal több veszélyt rejt… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524397 · Fordította: Szabó István
>!
General Press, Budapest, 2020
448 oldal · ISBN: 9789634524403 · Fordította: Szabó István

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
David Baldacci: Egy perccel éjfél előtt

Atleenda (továbbiakban Linda, aki nem Veszprémi, de amcsi, és Norris is lehetne a családneve) visszatért Aranka Blummal karöltve! Félve mondom, hogy örömhír, hisz az első kötet bizonytalansága bennem élt még az elején, vajon hozza-e a régebbi színvonalat, vajon tud-e emelni a sorozat renoméján, ami bár nem annyira rossz, mégsem az ami? Számomra igen, határozottan, bármily meglepő vagy nem. Kevesebb pörgőrúgás, de hatásosabb, emberibb pillanatok, és a főhős jellemfejlődése a központi elem. Ami az első könyvben hiányos volt, végre kibontakozott, mellette ott volt egy elég bizarr sorozatgyilkos főszál, de ami a fő gond volt korábban, az egyensúly hiánya, az most eltűnt. „Hájjá” Linda most benne volt nyakig a családi dolgaiban, haladtunk előre, sőt a cliffhanger elég megdöbbentő fordulatot tartogatott, mely miatt azonnali hatállyal jó lenne már a folytatás. Ezt az első kötetnél nem tudtam elmondani. De van-e még feljebb?? Remélem igen…

3 hozzászólás
robinson >!
David Baldacci: Egy perccel éjfél előtt

Aki sokat olvasott a krimi-thriller zsánerből, vagy éppen Baldacci mestertől, az túlzottan nem fog meglepődni. Baldacci hozza a kötelezőt.
https://gaboolvas.blogspot.com/2020/09/egy-perccel-ejfe…


Népszerű idézetek

robinson >!

Tudja, nekünk nincs szükségünk közösségi médiára, Gladys olyan, mint a Facebook és a Twitter együtt.

51. oldal

pribrgre P>!

Mindenki azt hiszi, hogy a szövetségiek mindenhatók, de ez közel sincs így. Csak kérdezze meg az adóhatóságot, amely sokkal több forrással rendelkezik, vagy valamelyik milliárdost, akit üldöznek. Ez nem egy valódi küzdelem, a gazdagok mindent visznek, az államnak esélye sincs.

pribrgre P>!

– De akkor hol a férj? Mert tíz esetből kilencszer ő a gyilkos.
– Ez legalább némi vigaszt jelent számomra, amiért szingli vagyok – felelte Blum.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Stephen King: Agykontroll
Mary Higgins Clark – Alafair Burke: A Csipkerózsika-gyilkosság
Amanda Stevens: A próféta
Kendra Elliot: Kegyes titok
Lawrence Block: Bérgyilkos mindörökké
Kathy Reichs: Halálos döntések
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó